Gündem Türkiye’nin en acıklı korosu emekliler

Türkiye’nin en acıklı korosu emekliler

20.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Emekli meselesiyle özel ilgileniyorum” diyen CHP lideri Özel, “Türkiye’nin en büyük korosu emekli korosu, Türkiye’nin en acıklı türküsünü çağırıyorlar; 10 bin lira türküsü. Dünyada böyle bir haksızlığa uğrayan topluluk yoktur” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en acıklı korosu emekliler

MEHMET CAN PEÇE Artvin DHA  - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim çalışmaları kapsamında Karadeniz ziyaretlerine Artvin’den başladı. Artvin’de Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen Halk Buluşması’nda parti otobüsü üzerinden konuşan Özel, belediye başkan adaylarına destek istedi. 

Haberin Devamı

Konuşmasında emeklilerin yaşadığı maddi sorunlara değinen Özel, “Emekli meselesiyle özel ilgileniyorum. Artvin’de 42 bin emekli var, 44 bin çalışan var. Neredeyse başa baş. Türkiye’nin en büyük korosu emekli korosu, Türkiye’nin en acıklı türküsünü çağırıyorlar; 10 bin lira türküsü. İktidar, 2002’de geldiğinde en düşük emekli maaşı 1.5 asgari ücretti. Hiç size dokunmasalar, düzeninizi bozmasalar bugün 1.5 asgari ücret 26 bin lira ama kaç para alıyoruz, 10 bin lira. Geldikleri gün en düşük emekli maaşı sekiz tane çeyrek altın alıyordu. Bugün 10 bin lira olan en düşük emekli maaşı, 2.5 çeyrek altın almıyor. Bir emekli cebindeki bir çeyrek altını düşürse bütün Artvin’i dört dolaşır benim altın nerede kayboldu diye. Siz bunu bir seçim sandığında kaybettiniz. İlk seçim sandığında hep beraber bulacağız o altınları” dedi. 

Haberin Devamı

‘Yalnız değilsiniz’ 

Emekliye 7 bin lira seyyanen zam önerisini yineleyen Özel, şunları söyledi: “Dünyada böyle bir haksızlığa uğrayan topluluk yoktur ama siz yalnız değilsiniz. 16.5 milyon kişisiniz. Siz isterseniz her şeyi değiştirirsiniz. Diyorum; emekliye emekli kart verelim; elektrik, su, telefon indirim yapalım. 7 bin seyyanen zam uygulayalım. Diyor ki para yok. Bunun için 690 milyar lira para lazım. Para yok diyor, öbür tarafta İliç’teki madenin vergi borcu varmış, silmiş 222 milyon. Beşli çeteye, saray müteahhidine, geçiş garantisine derken 2024’te vazgeçtiği vergiler toplamı size verilecek para kadar. Yani beşli çeteye var emekliye yok, saray müteahhidine var, emekliye yok. Kusura bakma Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta emekliden de sana oy yok.” 

‘Sorunları çözmek için iktidara dur demeliyiz’

“İğneden ipliğe her şeye zam gelen bir sürecin içindeyiz” diyen Özel, “Bayram geliyor, bayramda öğrenciniz var dışarıda, yakınlarınız var. Normalde Bursa’dan, İstanbul’dan buraya ulaşmak 600-700 lirayken bilet fiyatları bayram için olduğunda 1500-1600 liraya çıktı. Tayyip Bey’in ‘üç çocuk yap’ deyip de onu dinleyenler ailecek bayrama gelip gitseler 16 bin liraya mal oluyor otobüs paraları. Geçen mayıs ayında ‘verin oyu, düşürelim mazotu, düşürelim dövizi’ diyenler önce dört liralık mazotu 19 yapmıştı; ‘düşüreceğiz’ dediler, bugün 43 lira oldu. Bundan sonraki süreçte artık hep beraber bu sorunları çözmek için bu iktidara bir dur demeliyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Gençler darbesi’ne razıyım

CHP Genel Başkanı Özel, İstanbul’da katıldığı Dijital Gençlik Buluşması’nda, yerel seçimlerinde çok sayıda genç ve kadının aday listelerinde yer aldığını belirterek şöyle konuştu: “Anadolu’nun bir kahvesindeyiz, gençlerle ilgili bir şey söyleyince, bir AKP’li bana dedi ki ‘Gençler gençler diyorsun, gençler seni de götürür bak.’ Dedim ki ben bütün darbelere karşıyım. 15 Temmuz akşamı Meclis’i açalım, darbeye direnelim diyen, Meclis Başkanı’nı arayan benim. Dedim ki ‘Amca bak yarın yine gecenin 3’ünde telefon çalsın, ‘darbe oluyor’ desinler, ayağa kalkar fırlarım. Ama derlerse ki gençler yapıyor ama bütün partideki gençler. 40 yaşın üzerindeki bütün siyasiler tasfiye olacak. Ben o darbeye teslim olurum. Bütün partilerde 40 yaş altı siyasetçiler kalsın, ben bu darbeye razıyım’ dedim.” ● ANKARA Milliyet

Haberin Devamı