Gündem Uçak krizindeki hainlik ByLock’ta

Uçak krizindeki hainlik ByLock’ta

09.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Milliyet, FETÖ’nün firari sanığı eski savcı Fikret Seçen ile FETÖ’cü eski savcı Mehmet Karababa’nın ByLock yazışmalarına ulaştı. Seçen, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, ‘Haftaya enteresan şeyler olabilir’ demiş

Uçak krizindeki hainlik ByLock’ta

Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarında soruşturmayı yürüten savcıları belirleyen ve 2011-2013 arasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapan FETÖ’nün firari sanığı eski savcı Fikret Seçen ile FETÖ üyesi eski savcı Mehmet Karababa’nın ByLock yazışmaları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Seçen ile Karababa’nın ByLock’taki yazışmalarına Milliyet ulaştı. Yazışmaların, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak düşürme krizine denk gelmesi dikkati çekti. Putin’e “ayı” lakabı takan FETÖ’cü eski savcıların, yaşanan kriz sonrası aralarındaki konuşmada örgüt üyelerinin bu olaylar sırasında biraz olsun rahatlayacağını söyledikleri ortaya çıktı.

'PUTİN BUNU HEDEF ALIYOR'

Seçen ByLock yazışmalarında, Rusya ile o dönem yaşanan olaylardan dolayı ABD’nin de memnun olduğunu iddia ediyor. Uçak düşürme olayıyla ilgili ByLock’taki yazışmasına “kaderin cilvesi” ifadeleriyle başlayan Seçen, “haftaya enteresan şeyler olabilir” sözleriyle devam ediyor. Seçen’in ByLock yazışmaları şöyle:

“Kafamı bozan Ali Ünal (eski Zaman gazetesi yazarı FETÖ üyesi), geçen bir yerde, ‘süreç bir iki yıl sürebilir’ demiş. Ancak uzaktan gelen haberlere göre ise film başladı. İnşallah, hakikaten dua ediyoruz. Başka çaremiz kalmadı zaten. Şu Rusya’yı Allah adama (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) bela olarak musallat etti. ‘Putin bana mert adam derdi’ diyor. Amerika bu işten gayet memnun. Avrupa Birliği de istediğini aldı. Adım adım çember daralıyor gibi. Putin, bunu ve ailesini hedef alıyor.”

Haberin Devamı

'ALLAH'TAN GÜNDEM YOĞUN'

FETÖ’cü eski savcı Mehmet Karababa ise ByLock yazışmasında, Rusya ile yaşanan krize atıfta bulunarak şu ifadeleri kullanıyor:

“Hani bunlar kaçacak hepsini tutuklayın türü tweet atanlar oldu. Allah’tan gündem yoğun. Ayı (Putin) adamları kovalıyor. İnşallah bizi düşünmeye fırsat bulamazlar.”