Gündem Umman nerededir Umman hakkında bilmedikleriniz

Umman nerededir Umman hakkında bilmedikleriniz

30.04.2018 - 14:12 | Son Güncellenme:

Umman; Asya’nın güneybatısında yer alan, Arap Yarımadası’nın güneydoğusunda bulunan bir ülkedir. Umman’ın başkenti Maskat’tır. Umman’ın resmi dili Arapçadır. Konuşulan diğer diller ise; İngilizce, Urduca, Hint dilleri ve Belucicedir. 4.425 milyon nüfusa sahiptir.

Umman nerededir Umman hakkında bilmedikleriniz

Umman’ın telefon kodu 968’dir. Plaka kodu ise OM’dur.

Haberin Devamı

Umman, tarihte Arap egemenliğinin yaşandığı bir yer olmuştur. Müslümanlığın yayıldığı Umman’da, Nebhani Hanedanlığı hüküm sürmüştür. Portekizlilerin işgali altında kalan Umman; Nasr Bin Mürşid tarafından kurtulmuş ve kendisi de imam seçilmiştir. Umman’daki iç savaştan yararlanan İran, Umman’ı ele geçirmiştir. 1749 tarihinde ise İran hâkimiyeti sona erdirilmiştir. 1907 tarihine kadar ülke çeşitli kişilerce yönetilmiştir. 1964 tarihinde ülkede büyük petrol kaynakları bulunmuştur. 1971’de Umman, Birleşmiş Milletler’e üye olmuştur. 2011 tarihinde Umman da Arap Baharı’nın etkisinde kalmıştır.

Umman’ı neden ziyaret etmeliyiz?

· Tarihi dokusu

· Birçok festival düzenlenmesi

· Müslümanlığın kale ülkelerinden biri olması

Haberin Devamı

· Ucu bucağı olmayan çöllerin yer alması

Umman’da gezilecek yerler

Bimah Sinkhol, Wadi Al Shab, Wadi Tivi, Sur Şehri, Ras Al Jinz, Wadi Bani Khalid, Wahabi Sands, Sultan Kabus Büyük Camii, Jabrin Hisarı, Nakhal Fort, Bahla Hisarı, Khasab Kalesi, Al Alam Kraliyet Sarayı, Taqah Kalesi, Muskat Kapalı Çarşısı, Muskat Kraliyet Opera Sarayı, Muskat Kordon Boyu, Bayt Az Zubair müzesi, Ulusal Müze, Umman Fransız Müzesi, Ghalya Modern Müzesi.

Umman’da ne yenir ne içilir?

Bol baharatlı çorba ve etler Ortadoğu mutfağından olan Umman’ın lezzetlerindendir. Mashuayi, shuwa, omani madrouba, majboos, halwa, spiced omani milk tea, pilav, tavuk ve kuzu yemekleri Umman yemekleri arasındadır.

Umman’da festival ve etkinlikler

Umman’da çok sayıda festival ve etkinlikler düzenlenmektedir. Muskat Festivali, Salalah Turizm Festivali gibi büyük festivaller düzenlenmektedir. Muskat, Al Flayj Kalesi, Al Marooj Tiyatrosu ve Salalaj tiyatrosu gibi yerlerde büyük tiyatro programı ve etkinlikleri de düzenlenmektedir. Umman yemek festivali de Umman’da düzenlenen büyük etkinlikler arasındadır. Ras Al Haad ve Ras Al Jinz kumsallarında eylül ayında gerçekleştirilen etkinlik ise kaplumbağaların yumurtlama dönemini görebilmek için düzenlenmektedir.