Gündem Van’da 15 milyonluk 145.5 kilo eroin

Van’da 15 milyonluk 145.5 kilo eroin

16.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uyuşturucu yüklü kamyonla narkotik ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Takipten sonra kıstırılan aracın kasasında 15 milyon lira değerinde 145 kilo 581 gram eroin ele geçirildi

Van’da 15 milyonluk 145.5 kilo eroin

Van’da takibe alınan uyuşturucu yüklü bir araç şehri adeta savaş alanına çevirdi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan kamyonet ile Van narkotik ekipleri arasında aksiyon filmlerini aratmayacak kovalamaca yaşandı. Durdurulan aracın kasasında 15 milyon lira değerinde 145 kilo 581 gram eroin ele geçirildi.
Şoför gözaltına alınırken, alıcı ve satıcıyı belirlemek için operasyon sürüyor. Van’ın en yoğun mahallerinden Bostancı Mahallesi’nde önceki gün öğle saatlerinde yaşanan olayda, Van İl Emniyet Müdürlüğü istihbarat ekiplerince yapılan çalışmalarda ‘06’ plakalı bir kamyonet ile Van’dan Ankara’ya uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisi alındı.
6 araca çarptı
Gelen istihbaratla alarm vaziyetine geçen narkotik ekipleri plakası belirlenen uyuşturucu yüklü aracı kısa sürede tespit edip şehir içinde seyir halinde olduğunu belirledi. Bostancı Mahallesi’nde tespit edilip takibe alınan araca ‘dur’ ihtarında bulunuldu. Ekipler, ‘dur’ ihtarına aldırış etmeyip daha da hızlanan kurye araç ile aksiyon filmlerini aratmayacak kovalamacaya girdi. Narkotik ekipleri bir sürelik takip ve kovalamacanın ardından Kültür Kavşağı’nda polis araçlarıyla yolunu kesip bariyer yaparak kaçar aracı durdurabildi. 6 araca çarptıktan sonra durdurulan Amarok marka aracın şoförü olay yerinde gözaltına alındı. Aracın kasasında yapılan aramada ise çuvallar içerisinde, 15 milyon lira değerinde 204 paket halinde 145 kilo 581 gram eroin ele geçirildi.

Uluslararası şebeke

El konan araç ve uyuşturucuyla birlikte emniyete götürülerek sorguya alınan şoförün uluslararası çalışan bir uyuşturucu şebekesinin kuryesi olduğu tespit edilirken, polisin şebekeyle birlikte uyuşturucunun sahibi ve alıcılarına yönelik çalışmaları devam ediyor.