Gündem Yeni Cami yenilendi

Yeni Cami yenilendi

07.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’un simge camilerinden olan Eminönü’ndeki 3.5 asırlık Yeni Cami, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle dün yeniden ibadete açıldı.

Yeni Cami yenilendi

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Cuma namazıyla birlikte yapılan açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı. İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş’un yaptığı duanın ardından bir konuşma yapan Erdoğan, caminin tarihçesi hakkında bazı bilgiler verdi. Restorasyon çalışmalarıyla Yeni Cami’nin yenilendiği ifade eden Erdoğan, saçak ve kubbelerindeki 175 ton kurşunun değiştirildiğini, dış cephenin tamamen temizlendiğini beden ve revak duvarlarının güçlendirildiğini, çini ve kalem işlerinin aslına uygun tamamlandığını kaydetti.

Haberin Devamı

Yeni Cami yenilendi

‘Nereden nereye’

Yeni Cami’nin kenara konulacak bir cami olmadığını ifade eden Erdoğan, “Burada benim de hatıram var. İmam Hatip Okulu dördüncü sınıfta okurken bir kadir gecesi burada Feyzullah hocamızla vaaz verdik. Bir vaaz o verdi. Arkasından ben devam ettim. Bir vaaz da ben verdim. Nerelerden nerelere geldik. Yeni Camii’nin bize böyle bir hatırası da var” dedi.

2016‘da başlayan restorasyon çalışmalarının maliyetinin 70 milyon TL’yi bulduğu öğrenildi.

Erdoğan daha sonra Dolmabahçe Ofisi’ne geçerek Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık etti.