Gündem YKS tercih sonuçları açıklandı mı? 2018 üniversite tercih sonucu...

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? 2018 üniversite tercih sonucu...

28.08.2018 - 16:07 | Son Güncellenme:

YKS tercih sonuçları için heyecan artık doruk noktasında. Bu yıl Üniversite öğrencisi olmayı düşleyen binlerce aday YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki ÖSYM 2018 YKS sonuçları ile ilgili açıklama yaptı mı? İşte tüm ayrıntılar...

YKS tercih sonuçları açıklandı mı 2018 üniversite tercih sonucu...

2018 YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen YKS ile ilgili sınava giren binlerce aday YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabını arıyor. Konuyla ilgili olarak herkes ÖSYM'den yapılacak açıklamayı bekliyor. Peki merakla beklenen YKS tercihlerinin açıklanacağı tarih belli oldu mu?

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haberin Devamı

ÖSYM'nin resmi sitesi olan ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek olan YKS tercih sonuçları için meraklı arayış sürüyor. 7-14 Ağustos tarihleri arasında tercihleri alınan YKS tercih işlemi sonuçlarına ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle erişim sağlayabilecek. Fakat YKS tercih sonuçları için henüz net bir tarih verilmedi.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Haberin Devamı

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.