Gündem Yunanistan’dan FETÖ’ye Meriç şoku!

Yunanistan’dan FETÖ’ye Meriç şoku!

14.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyuruları ile Genelkurmay Başkanlığı kayıtları üzerinden yaptığımız değerlendirmeye göre; düzensiz göçmenler ile diğer nedenlerle sınır ihlallerinde bulunanlar bir tarafa bırakıldığında 28 Şubat ile 11 Mayıs tarihleri arasında Türkiye - Yunanistan sınırında terör örgütleri FETÖ, PKK ve MLKP üyesi olduğu belirlenen 61 kişi yakalandı.

Yunanistan’dan FETÖ’ye Meriç şoku

AYDIN HASAN Ankara - Bu 61 kişiden 25’inin Yunanistan’a geçtikten sonra itilen ve Türkiye’ye zorla gönderilen FETÖ mensuplarından olması dikkati çekti. Mart ayı içinde 10, nisan ayında ise 15 FETÖ üyesi Meriç nehrini geçtikten sonra Yunanistan güçleri tarafından Türkiye’ye geri itildi.

Haberin Devamı

6 Şubat depremlerinin ardından 12 Şubat’ta Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, deprem bölgesine ziyarette bulunmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Dendias, Hatay’da ortak basın açıklaması yapmışlardı. 4 Nisan’da ise Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile deprem bölgesinde görüşmüştü. Aynı gün Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis de, depdem bölgesine ziyarette bulunarak Bakan Süleyman Soylu ile bir araya gelmişti.