Son dakika 2018 haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 2018 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 2018 haber sayfamızda...
ABD’den beyaz eşyaya yüzde 50 ek vergi geldiABD Başkanı Donald Trump’ın ikinci başkanlık dönemiyle birlikte tartışılan vergi uygulamalarına bir yenisi eklendi. Buzdolabı, bulaşık makineleri, çamaşır makineleri, fırın ve ocakların ABD’ye ithal edilmeleri halinde, çelik içeriğine göre yüzde 50 oranında ilave gümrük vergisi uygulanacak.
Tek başına yaptığı 20 usta gücünde! Sehpayı erit, masaya çevir: '5 saatte üretiliyor'Kahve posasından yapılmış bir sandalyeye oturduğunuzu, zeytin çekirdeğinden üretilmiş bir masada yemek yediğinizi hayal edin. İlk başta kulağa imkansız gibi gelebilir ancak Betül Karaca’nın projesi sayesinde bunlar artık gerçek. Üstelik sandalyenizden sıkıldığınızda onu masaya dönüştürmeniz bile mümkün. Bilim kurgu filmlerini aratmayan bu yenilikçi üretim modelini, girişimin mimarıyla konuştuk.
Dünya kırmızı alarma geçti! Aşırı sıcaklar can almaya başladı: Okullar kapatıldıAvrupa'da birçok ülkede aşırı sıcaklar etkisini göstermeye başladı. İran'ın Kirman eyaletinde aşırı hava sıcaklığı nedeniyle bir gün tatil ilan edildi. Fransa'da etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle yaklaşık 1900 okul tamamen veya kısmen bir günlüğüne kapatılırken 2 kişi hayatını kaybetti. İşte detaylar...
Mutlu sonKanal D spikeri Merve Dinçkol, ‘Camdaki Kız’ dizisinde hayat verdiği Sedat Koroğlu karakteriyle hafızalara kazınan Feyyaz Şerifoğlu ile önceki akşam mutluluğa “Evet” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: ‘2026 NATO Zirvesi Ankara’da yapılacakCumhurbaşkanı Erdoğan, 2026 NATO Zirvesi’nin Ankara’da yapılacağını açıkladı. Terörsüz Türkiye sürecine değinen Erdoğan, “Örgüt içinde kimi unsurların çeşitli sabotajlar peşinde oldukları anlaşılıyor. Devletimiz elbette bu tuzaklara düşmeyecektir” diye konuştu.
Erdoğan'dan iç cephe mesajı: Gedik açtırmayız, kimsenin gözünün yaşına bakmayızCumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada orman yangınlarının neredeyse tamamının insan kaynaklı olduğuna vurgu yaparak "Sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı, 10'u tutuklanırken, 10 kişi adli tedbir şartıyla serbest bırakıldı." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan "Türkiye'nin iç cephesinde gedik açacak hiçbir eyleme tahammülümüz yok. 86 milyonun birliği, dirliği, huzuru ile demokrasimizin sıhhat ve selameti, bir siyasi partinin koltuk kavgasından çok daha mühimdir." şeklinde konuştu.
Yazın içi fırın gibi olan arabaya çare! 1 tane atın, güneş altında bile serin kalıyorYaz sıcaklarında gölgeye bile park etseniz, arabanızın içi inanılmaz sıcaklıklara ulaşabiliyor. Hem arabaya hem de size zarar verebilecek olan bu duruma engel olmak için 2018’de bir test yapıldı. Sonuç başarılıydı. Üstelik de arabanın çalışmasına gerek kalmamıştı. Peki ama bir arabanın içi, sıcak havalarda ne kadar ısınıyor ve bu nasıl önlenir?
Gazi Koşusu'nun 'Çelik' yüreği!Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu’nun 99.’sunu Hulusi Çil’in sahibi olduğu, jokeyliğini Ahmet Çelik’in yaptığı, “Cutha” isimli safkan kazandı. Çelik bu önemli yarışta 8. zaferine ulaşarak 9 şampiyonluğu bulunan Mümin Çılgın’ın rekoruna da yaklaştı.
Gençlikten yaşlılığa! Yaş artık sadece bir sayı değilNüfusun yüzde 10’u artık 65 yaş ve üstü. Türkiye artık genç bir ülke değil. Uzayan ömürler, azalan doğumlar, değişen sosyal roller… TÜİK’in 2024 verilerine göre, yaşlı nüfusun oranı ilk kez yüzde 10’u geçti. Bu sessiz ama etkili dönüşüm aile ilişkilerinden sağlığı, ekonomiden gündelik hayatı yeniden şekillendiriyor. Dizide bu değişimi tüm yönleriyle ele alacağız.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilen aslanların 3 yavrusu dünya geldiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 2018 yılında eski Sudan Devlet Başkanı Ömer El- Beşir tarafından hediye edilen ve bakılmak üzere Gaziantep'e gönderilen 'Sudan' ve 'Nil' isimli aslanların 3 yavrusu dünyaya geldi.
Wimbledon'da heyecan Londra'da başlıyorTeniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'ın ana tablo maçları yarın İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayacak.
Üniformayı giydi, sisteme sızdı! Havada 6 yıl süren vurgun: Yakayı böyle ele verdiABD’nin havacılık sektörünü sarsan bir dolandırıcılık vakası, 2025 yılının en dikkat çekici dava dosyalarından biri haline geldi. Güney Florida'da yaşayan 35 yaşındaki Tiron Alexander, 2018 ila 2024 yılları arasında kendisini çeşitli hava yolu şirketlerinde çalışan bir kabin görevlisi olarak tanıtarak 120'den fazla ücretsiz uçuş gerçekleştirdi. Peki 6 yıl boyunca sürdürdüğü yalanı kimseye yakalanmadan nasıl sürdürdü?
Alp Ustaoğlu yazdı: Tenisin Kraliçesi sahne alıyor!Teknolojinin ve pazarlama dünyasının tüm nimetlerinden faydalanan diğer tenis turnuvaları yıllar içinde gösterdikleri büyük gelişmeye rağmen hala Wimbledon’ın yanında çok sönük kalıyorlar çünkü her detayıyla Wimbledon bir tenis turnuvasından çok daha fazlasıdır.
2018 ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.