Cds

Cds

Son dakika CDS haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan CDS gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan CDS haber sayfamızda...

Cds

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 477 cds haberi bulunmuştur.
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır?
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır? Vatandaşın gözü kulağı yarın açıklanacak olan kamuda tasarruf paketinde olacak. Peki açıklanacak önlemler neler olacak? Kamuda tasarruf tedbirleri vatandaşa nasıl yansır? İşte detaylar...
12.05.2024 Haberler
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır?
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır? Vatandaşın gözü kulağı yarın açıklanacak olan kamuda tasarruf paketinde olacak. Peki açıklanacak önlemler neler olacak? Kamuda tasarruf tedbirleri vatandaşa nasıl yansır? İşte detaylar...
12.05.2024 Ekonomi
Yatırımcılar dikkat: Yıl sonunda dolar ne kadar olacak? Rakam verildi
Yatırımcılar dikkat: Yıl sonunda dolar ne kadar olacak? Rakam verildi Altın ve dolar tarafında yaşanan dalgalı seyir vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki dolarda yıl sonu beklentisi nedir? Gram altında bu ay yöne olacak? Ekonomist Tuğba Ekin merak edilenleri milliyet.com.tr'ye anlattı.
11.05.2024 Ekonomi
Tasarruf paketiyle ‘verimlilik’ hedefi
Tasarruf paketiyle ‘verimlilik’ hedefi  Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketi açıklayacakları bilgisini veren Bakan Mehmet Şimşek, “Biz verimlilik ekonomisi peşindeyiz” dedi. Şimşek cari açığın milli gelire oranını yüzde 2.5’in altına çekeceklerini de söyledi.
11.05.2024 Ekonomi
Yurt dışı eğitimde kapılar kapanıyor
Yurt dışı eğitimde kapılar kapanıyor Eğitim için en çok tercih edilen ülkeler, vize şartlarına sıkı kurallar getirdi, bazıları verilen öğrenci vizesi oranını düşürdü. Göçmen sorununa işaret eden uzmanlar, ülkelerin demografik yapı ve iş gücünü korumak için bu kararları aldığını belirtti...
11.05.2024 Eğitim
Pazartesi açıklanacak olan kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu!
Pazartesi açıklanacak olan kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu! Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı kamuda tasarruf tedbirlerinde sona gelindi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve tedbir paketinin pazartesi günü açıklanacağını duyurdu. Peki paketin içinde hangi tedbirler olacak? İşte beklenen kararlar...
10.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten tasarruf paketi açıklaması
Bakan Şimşek'ten tasarruf paketi açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Biz verimlilik ekonomisi peşindeyiz, tasarruf istiyoruz. Tasarruf yaptığınız ölçüde yatırımları artırabilirsiniz. Biz isteriz ki tasarrufları yatırımları artıralım, doğru alanlara bunları kanalize edelim. Cari açığı yüzde 2,5’in altına düşüreceğiz. Cari açığın milli gelire oranını yüzde 2,5’in altına çekmeyi hedefliyoruz" dedi.
10.05.2024 Uzmanpara
Bakan Şimşek'ten son dakika kamuda tasarruf, vergi ve enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten son dakika kamuda tasarruf, vergi ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Ekonomi programımız çalışıyor. Pazartesi günü tasarruf paketi açıklanacak." dedi. Şimşek tasarruf artarsa yatırımların artacağını belirtti. Bakan Şimşek ayrıca 'vergileri artırmayacağız' dedi.
10.05.2024 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Temel amacımız enflasyonu düşürmek
Cevdet Yılmaz: Temel amacımız enflasyonu düşürmek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Temel amacımız enflasyonu düşürmek, kalıcı sosyal refahı sağlamaktır. Aşama aşama ne yaptığımızı bilerek bu süreci yönetiyoruz. Gelecek yıl enflasyonun yüzde 20’nin altına düşmesini öngörüyoruz. Yeniden tek haneli enflasyona 2026’da dönecek şekilde programımızı uyguluyoruz. Yapısal reformlarla, para politikalarıyla, mali politikalarla bunu adım adım gerçekleştireceğiz" dedi.
9.05.2024 Ekonomi
Türkiye'nin risk priminde dikkat çeken düşüş
Türkiye'nin risk priminde dikkat çeken düşüş Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 276 baz puanla Şubat 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.
9.05.2024 Uzmanpara
İTO Başkanı Avdagiç'ten ‘enflasyon’ değerlendirmesi
İTO Başkanı Avdagiç'ten ‘enflasyon’ değerlendirmesi İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul iş dünyası olarak enflasyonda biz bu seneyi yüzde 43-44 bandında tamamlayacağımızı öngörüyoruz” dedi.
2.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan fahiş fiyatla mücadele, enflasyon ve kamuda tasarruf açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan fahiş fiyatla mücadele, enflasyon ve kamuda tasarruf açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Aylık bazda enflasyon oranımız giderek düşecek. Yıllık bazda ise yılın ikinci yarısında hızlı düşüşü göreceğiz. Enflasyon bizim temel önceliğimiz. Vatandaşın sorunu ne ise bizim de sorunumuz odur." dedi.
28.04.2024 Ekonomi
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) özetinde şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.
28.03.2024 Uzmanpara
Cevdet Yılmaz: Geçen yıl Türkiye ekonomisi yüzde 4.5 büyüme kaydetti
Cevdet Yılmaz: Geçen yıl Türkiye ekonomisi yüzde 4.5 büyüme kaydetti Kocaeli'de iş insanları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Dövize erişimde problemimiz yok, döviz ihtiyacımız da azalmış durumda. Temellerimiz bu anlamda sağlam. Buna rağmen son dönemde oluşturulmaya çalışılan spekülatif hava var. Bunu kimsenin prim vermemesi gerekiyor. Rakamlar ortada, döviz ihtiyacımız azaldı, dövize erişimimiz arttı ve cari işlemlerde iyi gidiyoruz" dedi.
22.03.2024 Gündem
Fed faiz kararı sonrası altın ve dolar için yeni tahmin
Fed faiz kararı sonrası altın ve dolar için yeni tahmin ABD Merkez Bankası (Fed) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Peki karar sonrasında altın, dolara ilişkin beklentiler neler? Ekonomist Belgin Maviş, milliyet.com.tr’ye piyasalara ilişkin beklentilerini açıkladı. İşte detaylar...
20.03.2024 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Türkiye trilyon dolarlık ekonomiler ligine katılmış oldu
Cevdet Yılmaz: Türkiye trilyon dolarlık ekonomiler ligine katılmış oldu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçen yıl itibariyle Türkiye ekonomisinin 1 trilyon 119 milyar dolar bir büyüklüğe ulaştığını belirterek, "Türkiye olarak yine son 21 yıla baktığımızda, ortalama yıllık büyüme hızımız yüzde 5.4 olmuş, dünyadan 1.8 puan daha yüksek büyümüşüz. Bir yıl için belki bu çok büyük bir rakam değil diyebilirsiniz ama bu 21 bir yıllık dönem için birikimli olarak baktığımızda Türkiye'yi dünyada farklı bir yere taşıdığını da ifade etmek isterim" dedi.
16.03.2024 Ekonomi
Ne altın, ne dolar, ne mevduat! Hiçbiri bu kadar kazandırmadı! Dünyada zirveye ulaştı
Ne altın, ne dolar, ne mevduat! Hiçbiri bu kadar kazandırmadı! Dünyada zirveye ulaştı Merkez Bankası’nın faizi sabit tutması ve mevduat faizlerinde getirilerin azalması ile birlikte yatırımcı tercihleri değişti. Yeni yıl itibarıyla borsada getiriler dikkat çekiyor. Piyasada şu anda ‘teknoloji coşkusu’ yaşanıyor. Peki rallinin sebebi ne, borsa için yeni tahmin ne? Konuyla ilgili merak edilenleri uzman isim milliyet.com.tr’ye açıkladı. İşte detaylar...
1.03.2024 Ekonomi
Enflasyon tahmini belli oldu! Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili açıklama
Enflasyon tahmini belli oldu! Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili açıklama Merkez Bankası Yeni Başkanı Fatih Karahan yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı. Karahan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
8.02.2024 Haberler
Enflasyon tahmini belli oldu! Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili açıklama
Enflasyon tahmini belli oldu! Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili açıklama Merkez Bankası Yeni Başkanı Fatih Karahan yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı. Karahan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
8.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası, PPK toplantı özetini yayımladı
Merkez Bankası, PPK toplantı özetini yayımladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), 2024 yılı Ocak ayında, aylık enflasyonda görülmesi beklenen geçici yükselişin ardından fiyat artışlarının Şubat ayı ve sonrasında yavaşlayacağını tahmin etti.
1.02.2024 Ekonomi
50 trilyon $’lık fonlara dezenflasyon sunumu
50 trilyon $’lık fonlara dezenflasyon sunumu Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, ABD’nin New York kentinde, toplam büyüklüğü 50 trilyon doları bulan yatırım fonlarının üst düzey yöneticilerine yaptığı sunumda, “Dezenflasyon patikası sadece bir projeksiyon değildir, başarı ölçümüzdür. Bunu başarmaya kararlıyız” dedi.
13.01.2024 Ekonomi
İşte 2024 penceresinden 'riskler ve fırsatlar'! 2024'ün 'ana teması' TL varlıklar olacak
İşte 2024 penceresinden 'riskler ve fırsatlar'! 2024'ün 'ana teması' TL varlıklar olacak 2024 yılı riskleri ve fırsatları ile birlikte geliyor. Küresel bazda yaşanacak seçimler, merkez bankalarının adımları jeopolitik gerilimler yatırımda yeni fırsat pencereleri açıyor. 2024 yılının en önemli yatırım teması ise Türk lirasının değer kazanma potansiyelini taşıması...
8.01.2024 Milliyet Executive
Patronlar 2024’e Nasıl Bakıyor?' Türk ekonomisi dinamik yeni fırsatlar arıyoruz'
Patronlar 2024’e Nasıl Bakıyor?' Türk ekonomisi dinamik yeni fırsatlar arıyoruz' "Dünya zorlu bir süreçten geçiyor ancak Türk ekonomisi çok dinamik. Türkiye'ye yatırım için arayışta olan çok sayıda yabancı şirket var. Her daim yeni fırsatlar arıyoruz..."
8.01.2024 Milliyet Executive
Piyasadaki sert hareketlerin nedeni belli oldu! Borsada 2024 tahmini
Piyasadaki sert hareketlerin nedeni belli oldu! Borsada 2024 tahmini 2023 yılının en iyi performans gösteren yatırım araçlarının başında gelen borsa yeni yıla sayılı gün kala gösterdiği fiyat hareketi ile dikkat çekiyor. Özellikle son günlerde borsada büyük kayıplar görülmüştü. Peki piyasadaki sert hareketlerin sebebi ne, borsada 2024 yılı tahmini ne? İşte detaylar...
25.12.2023 Ekonomi
Borsada sert hareketin nedeni belli oldu
Borsada sert hareketin nedeni belli oldu Bu yılın en iyi performans gösteren yatırım aracı borsada son zamanlarda sert hareketler gözleniyor. Aralık ayı itibarıyla 8 bin puan sınırından aşağı yönlü hareket eden borsa çarşamba günü büyük düşüşlere sahne olmuştu. Endeks 7529 puan seviyesine kadar gerildikten sonra perşembe günü yüzde 3.77 oranında yükseldi, yeniden 7800 puanın üzeri görüldü. Peki borsadaki sert hareketlerin sebebi ne?
15.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Cds ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.