Editör

Editör

Son dakika editör haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan editör gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan editör haber sayfamızda...

Editör

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.950 editör haberi bulunmuştur.
Uçan Süpürge’nin afişi hazır
Uçan Süpürge’nin afişi hazır 9-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin afişi hazırlandı.
20.04.2024 Kültür Sanat
Füsun Ant hayatını kaybetti
Füsun Ant hayatını kaybetti Afa Yayınları kurucularından editör ve çevirmen Füsun Ant hayatını kaybetti.
27.03.2024 Kültür Sanat
Nesrin Sipahi: Hayır, ölmedim!
Nesrin Sipahi: Hayır, ölmedim! Sosyal medyada asılsız ölüm haberi yayılan ünlüler arasına Nesrin Sipahi de katıldı. Nesrin Sipahi'nin sağlık durumu açıklandı.
17.03.2024 Cadde
'Antrenörlük eğitimini bilimsel esaslara göre yapıyoruz'
'Antrenörlük eğitimini bilimsel esaslara göre yapıyoruz' Bakan Bak, Anadolu Üniversitesi ile 4 yıl önce imzalanan Antrenör Temel Eğitimi işbirliği protokolü çerçevesinde 129 bin 186 kişiye eğitim verildiğini söyledi.
13.03.2024 Gündem
Müge Cengizkan, Ali Cengizkan: Toplumun arzuladığı, ama akademinin bazen çekindiği soruların peşinde olacağız...
Müge Cengizkan, Ali Cengizkan: Toplumun arzuladığı, ama akademinin bazen çekindiği soruların peşinde olacağız... Sergi, kitap ve araştırma projeleriyle mimarlık literatürüne katkıda bulunmanın ötesine geçerek her yaştan ve sosyal katmandan insanın yaşadığı kente dair bilinçlenmesini önemseyen; kent, mimarlık, tasarıma dair kavramların gündelik yaşamın parçası olmasına çabalayan Müge Cengizkan ve Ali Cengizkan’ın araştırmacılık, editörlük, yazarlık pratiklerini ve güncel işlerini mercek altına aldık.
28.01.2024 Mimarlık
Tüm dünyaya örnek olan uygulamanın mimarı: Zorlayıcı bir yasa olmadan, platformlar habere para ödemeyecek
Tüm dünyaya örnek olan uygulamanın mimarı: Zorlayıcı bir yasa olmadan, platformlar habere para ödemeyecek Kanada'da geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Çevrim İçi Haber Yasası, dijital telif konusunda adım atılmasını bekleyen pek çok ülkedeki yayıncıları heyecanlandırdı. Yasa aynı zamanda akıllara hem Google hem de Facebook'un yayıncılara ödeme yaptığı ilk ülke olan Avustralya'yı getirdi. Küresel bir harekete ilham Avustralya'daki yasayı mimarı Rodney Sims anlattı.
5.01.2024 Gündem
Yeni yılın ilk hediyesi Milliyet Sanat
Yeni yılın ilk hediyesi Milliyet Sanat 2024’ü Milliyet Sanatla karşılıyoruz! Türkiye’nin en köklü kültür sanat dergisi yeni yılın ilk sayısıyla okuru tiyatrodan edebiyata, plastik sanatlardan sinemaya sanatın nabzını tutmaya çağırıyor.
3.01.2024 Kültür Sanat
2024 Sözel Bölümler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sözel (TS) Bölüm Meslekleri Nelerdir?
2024 Sözel Bölümler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sözel (TS) Bölüm Meslekleri Nelerdir? Kısaltılmış hali TS olarak bilinen sözel bölümler Türkçe ve Sosyal Bilimler ağırlıklıdır. Türkçe, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya gibi derslere ilgili olan öğrencilerin tercih ettiği bölümlerdendir. Yükseköğretime geçiş sınavlarında öğrencilerin aldıkları puanların hesaplanmasında kullanılan puan türüdür. Sözel alanlara yönelmek isteyen öğrencilerin merak ettiği başlıklar arasında sözel bölümler ve sözel meslekler yer almaktadır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite sözel bölüm meslekleri nelerdir? 2024 sözel bölümler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
Dil Bölümleri ve Meslekleri 2024: Üniversite Yabancı Dil Bölümü ve Meslekleri Nelerdir?
Dil Bölümleri ve Meslekleri 2024: Üniversite Yabancı Dil Bölümü ve Meslekleri Nelerdir? Dil bölümleri yurt dışında çalışmak isteyen, farklı kültür ve dillere ilgisi olan kişilerin tercih ettiği bölümler arasında yer alır. Tercih edilen bölüme göre öğrenciler İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça gibi dillerin gramer bilgisi, kültürü ve edebiyatına dair eğitim verilmektedir. Ayrıca Mütercim-Tercümanlık, Turist Rehberliği gibi alanlarda bu puan türüne ait mesleklerdendir. Dil bölümü mesleklerini tercih eden öğrenciler üniversite geçiş sınavlarında dil testine tabi tutulur. Yabancı dil bölümü ve meslekleri nelerdir? 2024 dil bölümleri ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
1.01.2024 Eğitim
Kütüphanenizde yeni kitaplara yer açın
Kütüphanenizde yeni kitaplara yer açın Yayıncılık açısından oldukça zor bir yılı geride bırakan yayınevlerini yeni kitaplarını okurla buluşturma heyecanı sardı. Yaşamın paslarını kültür ve sanatla gidermeye çalışan kitapseverleri kurmaca, çeviri, araştırma-inceleme türlerinde sürpriz kitaplar bekliyor…
31.12.2023 Kültür Sanat
‘70 bin TL’ye kitap basılır’
‘70 bin TL’ye kitap basılır’ Kâğıt krizi nedeniyle artan maliyetler yayın dünyasında yeni bir süreci başlattı: Self-publishing. İsteyen kendi kitabını belli ücret karşılığında yayımlayabiliyor. Fiyatlar 10 bin ila 70 bin lira arasında.
25.12.2023 Kültür Sanat
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor Google'ın geçtiğimiz günlerde Kanada'daki dijital yayıncılara içeriklerinin karşılığında telif ödemesi yapmayı kabul etmesi, akıllara bu alandaki ilk örnek olan Avustralya'yı getirdi. Sadece Google'ın değil Facebook'un da yayıncılara ödeme yaptığı ülkede elde edilen tecrübeler, dünyanın geri kalanı için çok önemli. Avustralya örneğinin başka ülkelerdeki yayıncılar için ne anlama geldiğini Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu Öğretim Üyesi Bill Grueskin merak edilenleri yanıtladı.
22.12.2023 Gündem
Fransa'da AFP'ye İsrail sorgusu! CEO isyan etti: Alçakça
Fransa'da AFP'ye İsrail sorgusu! CEO isyan etti: Alçakça Uluslararası haber ajansı AFP, Gazze'de yaşananlarla ilgili "İsrail yanlısı" haber yapmadığı için Fransa senatosunda sorguya çekildi.
16.11.2023 Dünya
Cem Eroğlu: Mizahın rekabeti olmaz
Cem Eroğlu: Mizahın rekabeti olmaz Cem Eroğlu, 'Bi Şi Di Cem' TalkShow'u ile stand-up showa yeni bir soluk getirmişti. Hayran kitlesini günden güne artıran komedyen, açıklamalarıyla dikkat çekti.
15.11.2023 Cadde
‘Sosyal medyadaki mizah unutuluyor’
‘Sosyal medyadaki mizah unutuluyor’ Uzun yıllar Kanal D’de yayınlanan ‘Beyaz Show’da metin yazarlığı ve editör olarak işin mutfağında çalışan Cem Eroğlu, ‘R.C.E. Giremedim’ sahne performansı ve ‘Bi Şi Di Cem’ talk show’u ile stand-up şova yeni bir soluk getirdi.
15.11.2023 Cadde
‘NY Times’ yapay zeka editörünü zengin edecek
‘NY Times’ yapay zeka editörünü zengin edecek ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), yapay zeka kullanımı konusunda hazırlıklarına hız verdi.
31.10.2023 Teknoloji
İş dünyası önemli transferler yaptı
İş dünyası önemli transferler yaptı Türkiye’nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamalarını sürdürdü. Farklı şirketlerdeki yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup bünyesi içinde yönetici transferleri de yapıldı.
9.10.2023 Milliyet Executive
Yapay zeka 90'lar nasıl yapılır, ücretli mi? EPIK - AI Photo Editor Yapay zeka 90'lar nasıl indirilir?
Yapay zeka 90'lar nasıl yapılır, ücretli mi? EPIK - AI Photo Editor Yapay zeka 90'lar nasıl indirilir? Yapay zeka 90'lar uygulaması sosyal medyanın gündeminde. Fotoğraflarla 90'lar görünümü elde edilen uygulamaya ilgi büyürken, kullanıcılar yapay zeka 90'lar uygulamasının nasıl ve nereden kullanılacağını merak ediyor. İşte yapay zeka 90'lar uygulaması ile ilgili merak edilenler.
5.10.2023 Bilgi Rehberi
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Zamanda yolculuk D-Smart ve D-Smart GO’da yaşanıyor! Tarih Tv izleyici ile buluşuyor
Zamanda yolculuk D-Smart ve D-Smart GO’da yaşanıyor! Tarih Tv izleyici ile buluşuyor Takvim yapraklarının gizlediği hikayelerden toprak altındaki sırlara; birbirinden önemli isimler ile zamanda yolculuktan mucitlerin zihinlerine varan içeriklere kadar dünden bugüne yaşanan her şey D-Smart 65. kanal ve D-Smart GO’da Tarih Tv’de izleyiciler ile buluşuyor.
30.08.2023 Vitrin
Bakan Ersoy açıkladı! Kültür Yolu Festivali'nde hedef dünya markası olmak
Bakan Ersoy açıkladı! Kültür Yolu Festivali'nde hedef dünya markası olmak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, düzenlenen Kültür Yolu Festivali ile ilgili CNN TÜRK'e açıklamalarda bulundu. Şehirlerin tüm dünyada olduğu gibi değerinin artırmasını da hedeflediklerini belirten Bakan Ersoy, festivalin bir dünya markası olmasını istediklerini söyledi.
19.08.2023 Haberler
Bakan Ersoy açıkladı! Kültür Yolu Festivali'nde hedef dünya markası olmak
Bakan Ersoy açıkladı! Kültür Yolu Festivali'nde hedef dünya markası olmak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, düzenlenen Kültür Yolu Festivali ile ilgili CNN TÜRK'e açıklamalarda bulundu. Şehirlerin tüm dünyada olduğu gibi değerinin artırmasını da hedeflediklerini belirten Bakan Ersoy, festivalin bir dünya markası olmasını istediklerini söyledi.
19.08.2023 Gündem
‘Yapay zekâyla çeviri’ tartışması
‘Yapay zekâyla çeviri’ tartışması Dedalus Kitap’ın dokuz kitabını yapay zekâ desteğiyle yayımladığı ortaya çıktı. Yayınevi çeviri metinlerin arkasında dururken yayın dünyası ‘Çeviride son söz çevirmenindir’ görüşünde.
19.07.2023 Kültür Sanat
Yayıncılık nehrinde ‘mürşit’ bir kalem
Yayıncılık nehrinde ‘mürşit’ bir kalem Geçtiğimiz hafta, yaklaşık bir aydır devam eden hastalığı sebebiyle tedavi görmekte olduğu hastanede hayata veda eden ve İzmir Seferihisar’da uğurlanan yayıncı ve editör Mürşit Balabanlılar, Türkiye’nin kültür-sanat yayıncılığı için emektar bir imza olarak arşivlerdeki yerini aldı.
27.06.2023 Kültür Sanat
Mürşit Balabanlılar hayatını kaybetti
Mürşit Balabanlılar hayatını kaybetti Emektar bir yayıncı ve editör olarak kültür sanata katkılarıyla tanınan Mürşit Balabanlılar, akciğer enfeksiyonu nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
26.06.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Editör ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.