Fao

Fao

Son dakika FAO haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan FAO gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan FAO haber sayfamızda...

Fao

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 519 fao haberi bulunmuştur.
Sosyal medyada boykot furyası: Fahiş fiyatlar sonrası vatandaşlar harekete geçti!
Sosyal medyada boykot furyası: Fahiş fiyatlar sonrası vatandaşlar harekete geçti! Dışarıda yeme- içme yapan vatandaşlar karşılaştıkları fahiş fiyatlar karşısında sosyal medya üzerinden harekete geçtiler. Vatandaşlar cafe, restoran, lokantaları hafta sonu (20-21 Nisan) boykot edeceklerini duyurdu. Peki boykot diğer sektörlere de sıçrar mı? Boykot sonrası cafe ve restoranlarda fiyatlar geriler mi? İşte detaylar...
20.04.2024 Haberler
Sosyal medyada boykot furyası: Fahiş fiyatlar sonrası vatandaşlar harekete geçti!
Sosyal medyada boykot furyası: Fahiş fiyatlar sonrası vatandaşlar harekete geçti! Dışarıda yeme- içme yapan vatandaşlar karşılaştıkları fahiş fiyatlar karşısında sosyal medya üzerinden harekete geçtiler. Vatandaşlar cafe, restoran, lokantaları hafta sonu (20-21 Nisan) boykot edeceklerini duyurdu. Peki boykot diğer sektörlere de sıçrar mı? Boykot sonrası cafe ve restoranlarda fiyatlar geriler mi? İşte detaylar...
20.04.2024 Ekonomi
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında Ankara ve İzmir’de bulunan iki tohum gen bankasında Türkiye’nin bütün zenginliklerini oluşturan bitki örtüsüne ait tohumlar tasnif ve analiz ediliyor.
6.04.2024 Gündem
‘Sıfır Atık’ küresel harekete dönüştü
‘Sıfır Atık’ küresel harekete dönüştü Sıfır Atık Günü dolayısıyla BM ve UNESCO gibi kuruluşlarda etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın video mesajı da gösterildi.
30.03.2024 Gündem
Bakan Özhaseki: Sıfır atık ile ekonomiye 185 milyar TL kazandırdık
Bakan Özhaseki: Sıfır atık ile ekonomiye 185 milyar TL kazandırdık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde 2017 yılında başlatılan ve Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde bir dünya markası hâline gelen “Sıfır Atık Hareketi,” Birleşmiş Milletler tarafından (BM) “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” ilan edilmesiyle bu yıl da dünyanın dört bir tarafında önemli isimlerin katıldığı kutlama etkinlikleri düzenlendi.
29.03.2024 Ekonomi
BM’deki sıfır atık etkinliğine Türkiye damgası
BM’deki sıfır atık etkinliğine Türkiye damgası New York’taki BM Genel Merkezi’nde düzenlenen “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” etkinliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın sıfır atık alanında oynadığı öncü rol ve çabaları damgasını vurdu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye ve Emine Erdoğan’a vizyonu ve liderliği için teşekkürlerini iletti.
29.03.2024 Gündem
Küresel gıda fiyatları düşüyor
Küresel gıda fiyatları düşüyor Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) küresel bazda gıda fiyatları düşüyor.
9.03.2024 Ekonomi
Gazze’de gıda krizi: Nüfusun dörtte biri kıtlığın eşiğinde
Gazze’de gıda krizi: Nüfusun dörtte biri kıtlığın eşiğinde İsrail'in kuşatma altında tuttuğu ve gıda stoklarının tükendiği bölgede Gazze'de Filistinliler yiyecek olarak yabani bitkilere mecbur kalıyor.
1.03.2024 Dünya
“Baklagillere verilen prim desteği kiloya 50 kuruş olarak veriliyor”
“Baklagillere verilen prim desteği kiloya 50 kuruş olarak veriliyor” Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, “Baklagillere verilen prim desteği kiloya 50 kuruş olarak veriliyor. Ancak bu destek 2018 yılından bu yana değişmedi. Verilen desteklerin amacına uygun olması için günün şartlarına göre artırılmalıdır” dedi.
10.02.2024 Ekonomi
1.3 milyon çocuğa aşılama
1.3 milyon çocuğa aşılama Birleşmiş Milletler ve kuruluşları, 6 Şubat depremleri sonrası Türkiye’nin insani yardım ve toparlanma çalışmalarını desteklemek üzere ilk günden bu yana sahada faaliyette buluyor. Depremlerin yıl dönümünde de Türkiye ile dayanışma içinde çalışmaya devam kuruluşların, bölgede geniş kapsamlı çalışmalarını sürdürüyor.
6.02.2024 Gündem
COP 28: Başarı mı, hayal kırıklığı mı?
COP 28: Başarı mı, hayal kırıklığı mı? COP’lar, yani 1992 yılında İklim Değişikliği Birleşmiş Milletler Çerçeve Anlaşması’nı imzalayan tarafların konferansları ülkelerin iklim krizini konuşacakları, önlemleri belirleyecekleri ve önceliklendirecekleri, iş birliğini sağlayacakları en önemli, hatta tek platformdur. Bu nedenle çok kritiklerdir.
19.12.2023 Ekonomi
Türkiye’nin 100 yıllık sofra haritası
Türkiye’nin 100 yıllık sofra haritası Son yıllarda beslenme kültürümüzde önemli değişiklikler yaşanıyor. Geleneksel lezzetlerin yanı sıra modern yaşam tarzının etkileri, Türkiye’nin sofra haritasını dönüştürüyor.
28.10.2023 Yemek
Muz üretiminde 'organik' dönem
Muz üretiminde 'organik' dönem Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2010'lu yıllarda başlayan örtü altı muz yetiştiriciliğinde üreticiler, organik tarıma da yöneldi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aranmaz, Türkiye'de 5 organik muz işletmesinden 3'ünün Manavgat'ta olduğunu söyledi.
27.10.2023 Ekonomi
Bakanlık ve FAO'dan ekolojik tarım projesi
Bakanlık ve FAO'dan ekolojik tarım projesi Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliğinde yürütülen ve Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından finanse edilen 7,2 milyon dolar bütçeli ekolojik tarım projesi, pilot il olarak belirlenen Bolu'da hayata geçirildi.
23.10.2023 Ekonomi
‘Savaşlar gıda krizi yaratıyor’
‘Savaşlar gıda krizi yaratıyor’ Son dönemde bölgemizde yaşanan savaş ve çatışmaların gıda krizini derinleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz girişimi ile 33 milyon ton tahılın sevk edilmesini sağlayarak küresel açlık krizi tehlikesinin önüne geçtik” dedi.
17.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suyumuzu korumak vatanı korumaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suyumuzu korumak vatanı korumaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gıda Günü dolayısıyla video mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Suyumuzu korumakla vatanımızı korumak arasında mahiyet itibariyle hiçbir fark görmüyoruz. Bu amaçla hükümet olarak son 21 yılda ülkemizin su ve gıda güvenliğini garanti altına alacak pek çok önemli projeyi hayata geçirdik.' dedi.
16.10.2023 Gündem
İTO Başkanı Avdagiç’ten ‘gıda etiketine su ayak izi yazılsın’ önerisi
İTO Başkanı Avdagiç’ten ‘gıda etiketine su ayak izi yazılsın’ önerisi İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Araştırmalara göre, 1 kişinin 3 öğün yemekte tükettiği gıdaların üretimi için kullanılan ortalama su 7 bin 500 litreyi buluyor. Elektrikli cihazlarda enerji tüketimi sınıflandırmasına benzer şekilde, gıda ürünlerinin etiketlerinde de ‘yeşil’, ‘mavi’, ‘gri’ renklerle ‘su ayak izi’nin belirtilmesinde büyük yarar var” diye konuştu.
9.10.2023 Ekonomi
Bakan Yumaklı: Ülkemizde 18,2 milyon ton civarında gıda israf ediliyor
Bakan Yumaklı: Ülkemizde 18,2 milyon ton civarında gıda israf ediliyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Dünya genelinde, her yıl üretilen gıdanın üçte biri kayba uğruyor ya da israf ediliyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) Küresel Gıda Kaybı ve İsrafı Raporu'na göre; dünya genelinde her yıl yaklaşık 1,3 milyar ton gıda israf ediliyor. Ülkemizde ise bu rakam 18,2 milyon ton civarında bulunuyor" dedi.
28.09.2023 Gündem
Bakan Yumaklı'dan TARSİM müjdesi
Bakan Yumaklı'dan TARSİM müjdesi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Özbekistan’ın Semerkant şehrinde katıldığı BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Özbekistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Gıda Güvenliği Konferansı’na ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Yumaklı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle bütün dünyanın takdirine şayan olan tahıl koridoru başta olmak üzere Türkiye'nin dünya gıda güvenliğine katkısını anlattık” dedi.
7.09.2023 Ekonomi
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Üzümün kıymetini bilelim"
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Üzümün kıymetini bilelim" Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Üzümümüzün kıymetini bilelim, üzüm ülkemize hiç ithalat yapmadan net 500 milyon dolar ihracat geliri olan bir ürünümüz." dedi.
4.09.2023 Ekonomi
Türkiye de tehlike listesinde! 'El Nino' etkisi
Türkiye de tehlike listesinde! 'El Nino' etkisi Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı hidrobiyolog Dr. Erol Kesici, 'El Nino' veya 'La Lina' olarak adlandırılan okyanus yüzey sularının sıcaklığındaki büyük salınımlar ve bunların yol açtığı atmosferik olaylardaki değişkenliklerin Akdeniz ve Karadeniz'i de olumsuz etkilemesi nedeniyle Türkiye'nin daha kurak sürece gireceği uyarısında bulundu.
25.07.2023 Gündem
Fındık dalda kalmasın, başakçılar almasın
Fındık dalda kalmasın, başakçılar almasın Rekabet Kurulu, aralık ayının başında dünyadaki en önemli fındık alıcısı konumunda bulunan Ferrero hakkında soruşturma açtı.
4.07.2023 Milliyet Rekabet
Küresel gıda fiyatları mayısta geriledi
Küresel gıda fiyatları mayısta geriledi Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), mayıs ayı gıda fiyat endeksini açıkladı. FAO Gıda Fiyat Endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 2.6 düşerken yıllık bazda ise yüzde 22.1 gerileyerek ortalama 124.3 puan oldu.
3.06.2023 Ekonomi
Entegre iş modeliyle verimliliği artıyor
Entegre iş modeliyle verimliliği artıyor Her yıl 1 Haziran’da Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) öncülüğünde kutlanan Dünya Süt Günü; sütün insan sağlığı için önemi, toplumsal yaşama etkisi ve ekonomiye katkıları hakkında farkındalık yaratmayı hedefliyor.
2.06.2023 Ekonomi
Tarıma bilimle ‘canlı’ koruma
Tarıma bilimle ‘canlı’ koruma İkinci Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi Orhangazi’de başladı. ‘Canlıyı canlıyla koruma’ temasının öne çıktığı kongrede, sürdürülebilir tarımın geleceğinin bilimde olduğu vurgulandı.
17.05.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Fao ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.