Glokom

Glokom

Son dakika glokom haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan glokom gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan glokom haber sayfamızda...

Glokom

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 227 glokom haberi bulunmuştur.
Kişide kalıcı görme kaybına yol açıyor! Kardeşlerde risk 4 kat artıyor
Kişide kalıcı görme kaybına yol açıyor! Kardeşlerde risk 4 kat artıyor Göz sinirinde incelme ve kalıcı görme alanı kaybıyla karakterize bir göz hastalığı olan glokom dünyada 70 milyon kişiyi etkiliyor. Ülkemizde 550 bin kişide glokom tespit edilmiş olsa da hasta sayısının bu rakamın 4 katı olduğu düşünülüyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar, erken tanı konulduğunda ise glokomun kontrol altına alınabildiğine dikkat çekerek, “Bu sayede görme alanını ve görmeyi korumak mümkün oluyor. Erken tanı için herkesin, özellikle de riskin artmış olduğu 40 yaş üstündeki kişilerin yılda bir kez göz muayenelerini ihmal etmemeleri gerekiyor” dedi.
14.03.2024 Genel Sağlık
Son ana kadar kimse fark etmiyor! Bir anda kör edebilir, önlemek için tek çare var
Son ana kadar kimse fark etmiyor! Bir anda kör edebilir, önlemek için tek çare var Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.
11.03.2024 Genel Sağlık
Tek operasyonla tedavi edilebiliyor
Tek operasyonla tedavi edilebiliyor Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Sedat Selim, trifokal göz içi lenslerinin hem katarakt hem de görme kusurlarının tedavisinde tek operasyonla başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.
9.11.2023 Ege
Gözde dolgunluk hissi ve ağrı varsa dikkat! Kalıcı körlüğe neden olan sinsi hastalık
Gözde dolgunluk hissi ve ağrı varsa dikkat! Kalıcı körlüğe neden olan sinsi hastalık Halk arasında 'Karasu' olarak bilinen göz tansiyonu körlüğe kadar giden oldukça ciddi bir rahatsızlık. Uzmanlar, göz tansiyonuna karşı uyarıyor.
4.11.2023 Genel Sağlık
Miyopa karşı açık hava! 'En az 1 saat güneş ışığı gelişim riskini azaltıyor'
Miyopa karşı açık hava! 'En az 1 saat güneş ışığı gelişim riskini azaltıyor' Görme bozuklukları, teknolojinin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte artık daha sık karşılaşılan bir rahatsızlık türü. Çocuklarda da bu rahatsızlıkların arttığını belirten uzmanlar en az 1 saat güneş ışığının yararlarına dikkat çekiyor.
14.10.2023 Genel Sağlık
Tehlikeli diye düşünmedi! Gözleri diğer bebeklerden daha büyüktü, körlüğe neden oluyormuş
Tehlikeli diye düşünmedi! Gözleri diğer bebeklerden daha büyüktü, körlüğe neden oluyormuş 34 yaşındaki Louise Bice'ın bebeği diğer bebeklerden çok daha büyük bir göz yapısıyla dünyaya geldi. Başta sevimli gelen özelliğin nedenini anlamayan anne, zamanla çocuğundaki bu durumun körlük başlangıcı olduğunu fark etti. İşte körlüğe neden olan korkunç belirti.
18.09.2023 Çocuk Sağlığı
Özellikle 3'ü çok sık görülüyor! '40 yaş üstündekiler yılda bir kez muayene olmalı'
Özellikle 3'ü çok sık görülüyor! '40 yaş üstündekiler yılda bir kez muayene olmalı' Her yaş grubunda görülebilen göz hastalıkları günlük hayat akışını ciddi şekilde negatif etkileyebiliyor. Uzmanlar ise düzenli aralıklarla göz muayenesi olmanın bu tür sıkıntılara karşı alınabilecek en önemli önlemlerden biri olduğuna dikkat çekiyor. İşte göz sağlığımızı korumanın yolları.
3.09.2023 Genel Sağlık
‘Yerli startup değerleri düşük, büyük fırsat var’
‘Yerli startup değerleri düşük, büyük fırsat var’ Yurt dışı ve Türkiye’de son dönemde ekonomilerde yaşanan belirsizliklere karşın, ülkemizde “startup” değerlemelerinin ABD ve Avrupa ülkelerine göre oldukça düşük olması fırsatları beraberinde getiriyor.
4.04.2023 Ekonomi
Türk teknoloji girişimlerinden Las Vegas’a çıkarma!
Türk teknoloji girişimlerinden Las Vegas’a çıkarma! ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES Fuarı’na katılan 53 adet Türk teknoloji girişimcisi, robotik teknolojilerden, disleksi, otizm veya alzheimer olan kişilerin bilişsel performanslarını artıran telefon yazılımına kadar teknoloji odaklı ürünlerini tüm dünyaya tanıtıyor.
6.01.2023 Ekonomi
Göz kızarıklıkları hafife alınmamalı
Göz kızarıklıkları hafife alınmamalı Çoğu zaman aldırış edilmeyen gözdeki kızarıklığın önemli hastalıkların belirtisi olabileceğini ve körlüğe sebebiyet verebileceğini belirten Atagöz Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Olcayto Çelik, “Gözdeki kızarıklığa ağrı eşlik ediyorsa derhal hekime başvurulmalı” uyarısında bulundu.
27.10.2022 Ege
Sağ Ve Sol Gözde Bulanık Görme İle Baş Ağrısı Neden Olur?
Sağ Ve Sol Gözde Bulanık Görme İle Baş Ağrısı Neden Olur? Özellikle sabahları çok daha fazla belirginleşen baş ağrıları, bununla birlikte ara sıra bulanık görme ve geceleri ise ışıkların etrafında ışıklı halkaların görülmesi gibi şikayetler ile sık sık karşılaşılmaktadır. Sizin için sağ ve sol gözde bulanık görme ile birlikte baş ağrısının neden ortaya çıktığını derledik.
5.07.2022 Sağlık
Vişne neye iyi gelir, ne zaman tüketilmeli?
Vişne neye iyi gelir, ne zaman tüketilmeli? Ekşi tadıyla binbir deva vişnenin tam zamanı! Peki vişnenin faydaları nelerdir? Vişne hangi hastalıklara iyi gelir, ne zaman tüketilmeli? Diyetisyen Aysima Duygu Aksoy vişnenin saymakla bitmeyen faydalarını anlattı.
Cinsel saldırıyla suçlanan Bill Cosby için karar çıktı!
Cinsel saldırıyla suçlanan Bill Cosby için karar çıktı! Ünlü Amerikalı komedyen Bill Cosby, 1975 yılında Los Angeles'taki Playboy Malikanesi'nde, o zaman 16 yaşında olan Judy Huth'a cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmış; ancak bu iddiaları '18 yaşından küçük biriyle cinsel ilişkiye girmeyeceğini' söyleyerek yalanlamıştı. 1 Haziran'da başlayan ve büyük yankı uyandıran davada, jüri üyeleri saatler önce kararlarını açıkladı. Karar sonrası Huth'ın avukatı ve Cosby'nin sözcüsünden ise peş peşe dikkat çeken açıklamalar geldi. İşte detaylar...
23.06.2022 Cadde
Bill Cosby yeniden yargılanıyor
Bill Cosby yeniden yargılanıyor Ünlü Amerikalı komedyen Bill Cosby, 1975 yılında Los Angeles'taki Playboy Malikanesi'nde, o zaman 16 yaşında olan Judy Huth'e cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor.
2.06.2022 Dünya
Bahar geldi, göz alerjisi başladı! Kaşımak 'keratokonus'a sebep olabilir
Bahar geldi, göz alerjisi başladı! Kaşımak 'keratokonus'a sebep olabilir Bahar aylarının gelmesiyle birlikte mevsimsel göz alerjilerinde artış yaşanmaya başladı. Halk arasında 'kırmızı göz' adıyla bilinen göz alerjisi (alerjik konjonktivit) için Prof. Dr. H. Elvin Yıldız, kaşımayla ilgili çok önemli bir uyarıda bulundu.
18.04.2022 Genel Sağlık
Göze lazer tedavisinde dikkat edilmesi gereken 5 nokta
Göze lazer tedavisinde dikkat edilmesi gereken 5 nokta Kovid-19 pandemisinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri de maskenin üzerine gözlük takılması oldu. Maskenin gözlükte buharlaşmaya yol açması ve yaşam kalitesini düşürmesi nedeniyle pek çok kişi gözlükten kurtulmak için lazer tedavisine yöneldi. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Sübay, görme kusurlarını gideren lazer tedavisinde bilinmesi gereken 5 noktayı açıkladı:
15.04.2022 Genel Sağlık
Çocuklarda göz sulanması neden olur?
Çocuklarda göz sulanması neden olur? Çocuklarda göz sulanması hangi durumlara bağlı gelişir? Ne zaman ciddiye alınmalı? Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.
14.04.2022 Çocuk Sağlığı
Göz bozukluklarına modern çözümler
Göz bozukluklarına modern çözümler Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, gelişen teknolojiyle birlikte göz bozukluklarında lazer ve göz içi mercek tedavisinin başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.
1.04.2022 Ege
Göz tansiyonu hakkında merak edilen 8 önemli soru ve cevabı
Göz tansiyonu hakkında merak edilen 8 önemli soru ve cevabı Halk arasında “göz tansiyonu” olarak bilinen glokom, belirti vermeden ilerleyen kalıcı görme kaybına neden olabilir! Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Naci Sakaoğlu, "Glokom, görülmesini engelleyebileceğimiz bir hastalık değil ancak erken tanıyla, glokoma bağlı görme hasarını durdurmak mümkün. Bu yüzden özellikle riskin daha yüksek olduğu 45-50 yaş aralığından itibaren düzenli göz muayeneleri ihmal edilmemeli" dedi.
23.02.2022 Sağlık
Tartışma yarattı! Uzmanlar: Doğru sayıları görüyorsanız...
Tartışma yarattı! Uzmanlar: Doğru sayıları görüyorsanız... Dünya çapında olay yaratan, 'bu elbise ve ayakkabı ne renk?' tartışmasına bu sefer de, 'hangi sayıyı görüyorsunuz?' illüzyonu eklendi. Kullanıcıları ikiye bölen bu görsel için dünyanın dört bir yanından gelen cevaplar sosyal medyada viral oldu. Peki bu tip illüzyonlara her bakanın farklı şekilde algılamasının sebebi ne? Optik illüzyon testleriyle bazı şeyleri ölçümlemek, vücudumuzla ilgili yanlış giden bir şeylerin olup olmadığını anlamak mümkün mü? Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, önemli açıklamalarda bulundu.
2.03.2022 Gündem
Çocuğunuzun gözlerine iyi bakın
Çocuğunuzun gözlerine iyi bakın Ekol Hastanesi Göz Kliniği’nden Opr. Dr. Hasane Pehlivan Yoleri, çocukluk döneminde rastlanan göz problemlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.
7.01.2022 Ege
Baş ağrısına ne iyi gelir? Sürekli zonklayıcı baş ağrısı neden olur ve nasıl geçer?
Baş ağrısına ne iyi gelir? Sürekli zonklayıcı baş ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Sağlık problemi olarak sıkça karşımıza çıkan baş ağrısı insanların gündelik hayatını etkilemektedir. Çeşitlerine göre farklılık gösteren baş ağrısı birkaç saat veya birkaç gün devam edebilir. Baş arkası gibi belirli bölgelerde ortaya çıkan baş ağrısını ilaçsız geçirmek isteyenler evde bitkisel çözüm yollarını aramaktadır. Aşırı şiddetli ağrıları evde yapılabilecek doğal yöntemlerle çözmek mümkündür. Migren, hamilelik stres, yüksek tansiyon baş ağrısına neden olabilir. Ancak baş ağrısı geçmiyor ve bazı farklı semptomlarda eşlik ediyorsa derhal en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı. Sürekli şiddetli ve zonklayıcı baş ağrısına ne iyi gelir? diyorsanız içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
4.01.2022 Alternatif Tıp
Göze yabancı cisim batması durumunda ilk müdahalede neler yapılmalı?
Göze yabancı cisim batması durumunda ilk müdahalede neler yapılmalı? Uzmanlara göre, mevcut görme engelinin yüzde 80'i tedavi edilebilir ve önlenebilir nitelikte. İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Özlem Karagöl, özellikle doğuştan olmayan, sonradan kaza ya da yaralanmalar sonucu oluşabilecek durumlarda ise ilk yardımın büyük önem kazandığına dikkat çekti.   
12.10.2021 Genel Sağlık
Sağ Ve Sol Gözde Bulanık Görme İle Baş Ağrısı Neden Olur?
Sağ Ve Sol Gözde Bulanık Görme İle Baş Ağrısı Neden Olur? Özellikle sabahları çok daha fazla belirginleşen baş ağrıları, bununla birlikte ara sıra bulanık görme ve geceleri ise ışıkların etrafında ışıklı halkaların görülmesi gibi şikayetler ile sık sık karşılaşılmaktadır. Sizin için sağ ve sol gözde bulanık görme ile birlikte baş ağrısının neden ortaya çıktığını derledik.
12.09.2021 Sağlık
Miyop Nedir, Belirtileri Nelerdir? Miyoplar Nasıl Görür, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Miyop Nedir, Belirtileri Nelerdir? Miyoplar Nasıl Görür, Tedavisi Nasıl Yapılır? Günümüzde pek çok göz problemi bulunmaktadır. Miyop bu problemlerden birisidir. Günümüzde çok sık karşılaşılan sağlık problemlerinden olan miyop uzaktaki nesnelerin net olarak görülememesi durumudur. Peki miyop nedir, belirtileri nelerdir? Miyoplar nasıl görür, tedavisi nasıl yapılır? Sizlere miyop hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
10.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Glokom ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.