Göz Sağlığı

Göz Sağlığı

Son dakika göz sağlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan göz sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan göz sağlığı haber sayfamızda...

Göz Sağlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.066 göz sağlığı haberi bulunmuştur.
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar Online ilan siteleri üzerinden ikinci el eşya, kullanılmış kıyafet satışı derken son zamanlarda makyaj ürünleri satışı da dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılar tarafından online platformlarda pek çok makyaj ürünü ilanı verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi MEB, 2016’dan itibaren açmaya başladığı tematik liselerin sayısını 46’ya çıkardı. Meslek birlikleri sayının artırılmasını talep ederek, tarımsal teknoloji, tohum ve fide yetiştiriciliği, yapay zekâ gibi alanlarda da liselerin açılması gerektiğini vurgluyor...
5.04.2024 Eğitim
24 saat açık kreş!
24 saat açık kreş! Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, sağlık çalışanlarının talebi üzerine, “İnşallah özellikle hastanelerin yakınlarında açmış olduğumuz kreşleri 24 saat çalıştırırız” dedi.
16.03.2024 Ege
Hamza Dağ Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini tanıttı! İlk yapacağı işi açıkladı
Hamza Dağ Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini tanıttı! İlk yapacağı işi açıkladı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, Ödemiş'te projelerini tanıttığı tarım lansmanı düzenledi. Lansmana Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katıldı.
16.03.2024 Gündem
Son ana kadar kimse fark etmiyor! Bir anda kör edebilir, önlemek için tek çare var
Son ana kadar kimse fark etmiyor! Bir anda kör edebilir, önlemek için tek çare var Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.
11.03.2024 Genel Sağlık
Kanserin habercisi olabilir! Fotoğrafınız hastalıklardan sinyal veriyor
Kanserin habercisi olabilir! Fotoğrafınız hastalıklardan sinyal veriyor Hemen herkes gözlerinin bir fotoğrafta kırmızı olduğunu gördüğünü görmüştür. Bu durum göz sağlığınız hakkında size bir ışık tutuyor olabilir. Peki fotoğrafta gözlerin kırmızı oluyor olması ne anlama geliyor?
27.02.2024 Genel Sağlık
Avokado giren eve doktor girmez
Avokado giren eve doktor girmez Uzmanlar, sağlıklı yağlar, lif ve bol vitamin içeren, Antalya’da da üretimi yapılan avokadonun sağlığa 8 faydasını açıkladı:
18.02.2024 Gündem
Göz çevresini mahvedip kırıştırıyor! Herkesin hatası aynı, parmak ucunuzla ovalayın
Göz çevresini mahvedip kırıştırıyor! Herkesin hatası aynı, parmak ucunuzla ovalayın Koyu halkalar, şişkinlik ve kazayağı, insanların düzenli olarak uğraştığı yaygın göz sorunlarından bazılarıdır. Bu sorunlardan birini veya tümünü yaşamanızın birçok nedeni olsa da, uygun bir göz bakımı rutininin olmaması kesinlikle büyük önem taşıyor.
15.02.2024 Cilt Bakımı
Gözleriniz için sofranızdan eksik etmeyin! Vitamin, mineral ve antioksidan depoları
Gözleriniz için sofranızdan eksik etmeyin! Vitamin, mineral ve antioksidan depoları Çevresel faktörler ve yoğun iş hayatı içerisinde çok fazla önem verilmeyen düzenli ve dengeli beslenme göz sağlığı için de tehdit oluşturuyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin vücut direnci kadar göz sağlığını da yakından ilgilendirdiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, gözlere iyi gelen bazı besinler açıkladı.
14.02.2024 Genel Sağlık
Basit bir göz sorunu deyip geçmeyin! Beyin tümörü habercisi olabilir
Basit bir göz sorunu deyip geçmeyin! Beyin tümörü habercisi olabilir Gözlerimiz, ciddi hastalıkların işaretçisi olarak bizleri uyaran en önemli organlarımızın başında geliyor. Gözlerimiz genel sağlığımız ve özellikle de beyin sağlığımız hakkında bizlere önemli bilgiler sunuyor. Beyin tümörlerinin erken uyarı işaretlerinden biri olan görme bozukluklarının farkında olmak büyük önem taşıyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Abuzer Güngör, beyin ile görme arasındaki bağı, beyin tümörlerinin çeşitlerini ve etkilerini anlattı.
5.01.2024 Genel Sağlık
Gözlerde kızarmaya yol açabilir! Çocuk ve yetişkinde tedavi farklı
Gözlerde kızarmaya yol açabilir! Çocuk ve yetişkinde tedavi farklı Gözyaşı sayesinde gözümüzde biriken toz ve kirin gözyaşı kanalından buruna aktığını söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emine Malkoç Şen, "Gözyaşı kanalı tıkandığında gözyaşı kesesi içinde üreyen mikroorganizmalar ve bunların artıkları birikerek enfeksiyona neden olabilir. Enfeksiyon, aşırı sulanma ile birlikte sarı-yeşil çapaklanma, gözlerde kızarma ve kapaklarda şişliğe yol açar" dedi.
21.12.2023 Genel Sağlık
Şeker hastalarına göz uyarısı! 'Retinadaki damarları etkiliyor'
Şeker hastalarına göz uyarısı! 'Retinadaki damarları etkiliyor' Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşlerin gözün görmeyi sağlayan sinir tabakası retinadaki damarların etkilenmesiyle diyabetik retinopati hastalığına sebep olduğunu söyledi.
4.12.2023 Genel Sağlık
Gözünü çok sık kaşıyanlar en riskli grupta! '15 yaşından sonra başlıyor ve ilerliyor'
Gözünü çok sık kaşıyanlar en riskli grupta! '15 yaşından sonra başlıyor ve ilerliyor' Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, gözlerini çok ovuşturan kişilerin görme bozukluğuna neden olan keratokonus hastalığı açısından risk grubunda yer aldığını söyledi. Hastalığın 15-25 yaş arasında başladığını belirten Op. Dr. Asena, keratokonus hastalığının erken dönemde fark edilmesinin güç olduğunu dile getirdi.
1.12.2023 Genel Sağlık
Asla sarımsak sürmeyin! Göz sağlığını olumsuz etkileyen 10 hata ve doğrusu
Asla sarımsak sürmeyin! Göz sağlığını olumsuz etkileyen 10 hata ve doğrusu Gözde oluşan arpacığın sarımsakla geçmesi ya da kataraktın damla ile tedavi edilebildiği gibi aslında birçok hatalı bilgi yüzünden göz sağlığımız tehdit altında olabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özge Begüm Comba, göz sağlığı hakkında toplumda doğru sanılan 10 hatalı bilgiyi anlatarak uyarılarda bulundu.
23.11.2023 Genel Sağlık
En çok gözleri etkiliyor! Diyabette erken tanı hayat kurtarıyor
En çok gözleri etkiliyor! Diyabette erken tanı hayat kurtarıyor Türk Oftalmoloji Derneği Tıbbi Retina Birimi Başkanı Prof. Dr. Nurten Ünlü, diyabetin en çok zarar verdiği organlardan birinin göz olduğunu hatırlattı. 'Yüzyılın vebası' olarak kabul edilen bu hastalığın önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Prof. Dr. Ünlü, diyabet hastalarının yılda en az bir kez göz doktoruna gitmeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
20.11.2023 Genel Sağlık
12 soruda şeker hastalığının gözlere etkisi! 'Bir anda kör edebilir'
12 soruda şeker hastalığının gözlere etkisi! 'Bir anda kör edebilir' Günümüzde artarak bir sağlık sorunu haline gelen diyabet, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen ve yaşam kalitesini büyük ölçüde azaltan bir hastalık. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fevzi Akkan, şeker hastalığının göz sağlığı üzerindeki etkisini tek tek anlattı.
17.11.2023 Genel Sağlık
Muzlarınız hemen kararıp çürüyorsa çözümü çok basit! 1 aya kadar kalıcı oluyor
Muzlarınız hemen kararıp çürüyorsa çözümü çok basit! 1 aya kadar kalıcı oluyor Muz sağlığa faydaları saymakla bitmeyen lezzetli bir meyve. Ancak muz hemen kararıp çürüyebiliyor. Muzların çürümesini engellemek ve raf ömrünü uzatmanın çözümü ise çok basit. 1 aya kadar taptaze kalıyor.
9.11.2023 Püf Noktası
Kanser savar brokoliyi bugüne kadar yanlış yemişiz! Böyle tüketince etkisi 20 kata kadar artıyor
Kanser savar brokoliyi bugüne kadar yanlış yemişiz! Böyle tüketince etkisi 20 kata kadar artıyor İçerdiği vitaminler ile kemik, cilt ve saç sağlığına iyi gelen brokoli tam bir kanser savar besinler arasında yer alıyor. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen brokolinin kendisi kadar tüketim şekli de önemli. Peki brokoliyi nasıl tüketmeliyiz? İşte detaylar…
31.10.2023 Alternatif Tıp
Bir gözü diğerinden parlaktı! Ailesi kameradan görünce hayatı kurtuldu
Bir gözü diğerinden parlaktı! Ailesi kameradan görünce hayatı kurtuldu Retinoblastom, dünya üzerinde 20 bin çocukta bir görülüyor ancak fark edilmediği takdirde çok büyük sorunlara neden oluyor. Henüz 6 aylık olan küçük Benny de bu hastalığa sahipti. Onu kurtaran şey ise her gece çocuklarını bebek kamerasından takip eden anne ve babasının dikkati oldu.
30.10.2023 Sağlık
Haftada en az iki öğün balık tüketin! Göz sağlığını korumak için 5 öneri
Haftada en az iki öğün balık tüketin! Göz sağlığını korumak için 5 öneri Vücudumuzun en önemli ve karmaşık organlarından biri olan gözlerimizin sağlığı, hayat kalitemizi sürdürmek için bir hayli büyük bir önem taşıyor. Göz sağlığı bozulanlar hem sosyal hayattan hem de işl hayatından geri kalabiliyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Enes Kesim, göz sağlığını korumamız için yapmamız gerekenleri sıraladı.
26.10.2023 Genel Sağlık
Patlıcan kararıyorsa bu tüyoyu dikkate alın: İkisini bir koyunca hem acılığını alıyor hem de kararmıyor
Patlıcan kararıyorsa bu tüyoyu dikkate alın: İkisini bir koyunca hem acılığını alıyor hem de kararmıyor Mutfağımızın en sevilen lezzetleri arasındaki patlıcan sağlığa oldukça faydalı bir sebzedir. Patlıcan yemekleri yapım aşamasında en çok karşılaşılan problemlerden birisi kararma sorunu. Patlıcan kararmasını önlemek için yapmanız gereken şey ise çok basit. İkisi bir koyunca hem acılığını alıyor hem de kararmıyor. İşte patlıcanın kararmaması için yapmanız gerekenler…
24.10.2023 Püf Noktası
Şahin gibi gözlere sahip olmanızı sağlayacak 7 besin
Şahin gibi gözlere sahip olmanızı sağlayacak 7 besin Beş duyumuzla (görme, duyma, dokunma, koklama ve tatma) etrafımızdaki insanlarla iletişim kursak da görmek en değerli duyu organımız. Gözlerimizi sağlıklı tutmak için de antioksidanlar açısından zengin gıdaları tüketmemiz gerekiyor. İşte sağlıklı gözlerin anahtarı olan 7 önemli besin.
16.10.2023 Genel Sağlık
Şahin gibi gören gözler için 6 besin! Havuçtan bile güçlü kara lahana etkisi
Şahin gibi gören gözler için 6 besin! Havuçtan bile güçlü kara lahana etkisi Beş duyunun tümü etrafımızdaki dünyayla bağlantı kurmamız için önemlidir. Ancak araştırmalar, kamuoyunun görmeyi en değerli duyu olarak algıladığını gösteriyor. Peki göz sağlığınız için hangi besinleri tüketmeniz gerektiğini biliyor musunuz?
10.10.2023 Genel Sağlık
Bu şikayetler göz rahatsızlığını tetikliyor! 'Kışın sıklıkla karşılaşıyoruz'
Bu şikayetler göz rahatsızlığını tetikliyor! 'Kışın sıklıkla karşılaşıyoruz' Havaların soğumasıyla birlikte viral enfeksiyonlarda artış eğilimine girdi. Uzmanlar, viral enfeksiyonların göz sağlığı üzerinde de etkili olduğunu belirterek muayene olmanın göz sağlığı için de önemli olduğunu vurguluyor.
9.10.2023 Genel Sağlık
Sinyalleri erkenden fark etmesi zor! Önlem alınmazsa görme kaybına bile yol açıyor
Sinyalleri erkenden fark etmesi zor! Önlem alınmazsa görme kaybına bile yol açıyor Yolda karşıdan karşıya geçerken arabaların hareket halinde olduğunun farkındasınız ama hemen yanı başınızdaki arabayı fark edemiyorsunuz. Ya da çevredeki eşyaları görseniz de karşınızdaki kişinin yüzünü seçemiyorsunuz. İşte bu durum sandığınız kadar masum değil. Bir göz hastalığının belirtisi olan bu durumlar önlem alınmadığı takdirde kişilerde görme kayıplarına dahi yol açabilir.
4.10.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Göz Sağlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.