Kafa Nakli

Kafa Nakli

Son dakika kafa nakli haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kafa nakli gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kafa nakli haber sayfamızda...

Kafa Nakli

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 98 kafa nakli haberi bulunmuştur.
Prof. Dr. Ömer Özkan: Beyin nakli yüzyıllardır insanların aklında
Prof. Dr. Ömer Özkan: Beyin nakli yüzyıllardır insanların aklında Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, "İnsan ömründe şimdilerde 80- 85'lerden bahsediyoruz. Ölümsüzlük denilen kavramda 30'lardan 80'e geldiysek belki 100'e de uzayacak. Felç hastalarını iyileştirdiğimiz zaman bilin ki kafa nakli de mümkün olabilecek" açıklamasında bulundu.
23.02.2024 Gündem
İtalyan doktordan beyin nakli açıklaması! Tek bir şart sunarak herkesi şaşkına çevirdi
İtalyan doktordan beyin nakli açıklaması! Tek bir şart sunarak herkesi şaşkına çevirdi Geçtiğimiz yıllarda kafa nakli projeleriyle gündeme gelen İtalyan doktor, çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı.
18.01.2023 Dünya
İtalyan cerrah tıp dünyasını karıştırdı! 'Kadavradan beyin nakli yapmanın bir yolu var'
İtalyan cerrah tıp dünyasını karıştırdı! 'Kadavradan beyin nakli yapmanın bir yolu var' Geçtiğimiz yıllarda kafa nakli ile gündeme gelen İtalyan beyin cerrahı profesör Sergio Canavero, beyin nakli aracılığıyla ölümsüzlüğün kapısının aralanabileceğine dair teziyle tekrar gündemde. Canavero’ya göre uygun koşullar sağlandığı durumda uzun süredir üzerinde çalışılan bir 'rüya' gerçek olabilir. Peki tıp dünyası bu konuda ne düşünüyor? "Bu böbrek, kalp veya akciğer nakli gibi değil" diyen Prof. Dr. Ramazan Sarı anlattı.
18.01.2023 Dünya
Dünyanın ilk kafa nakli ameliyatı iptal edildi
Dünyanın ilk kafa nakli ameliyatı iptal edildi Dünyanın ilk kafa nakli ameliyatı 3 yıllık hazırlığın ardından iptal oldu. Yutkunma ve emme zorluğu, rahat hareket edememek, solunum yetmezliği gibi sayısız sorunla yaşayan Spiridonov, yaklaşık 3 yıldır planlanan ameliyattan vazgeçti.
24.12.2018 Populer Bilim
Kafa nakli yapan Canavero rüzgârı
Kafa nakli yapan Canavero rüzgârı Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenleyeceği Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası, 6-9 Aralık tarihleri arasında ICC-İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
5.12.2017 Ekonomi
Kafa nakli yapan Canavero, Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda
Kafa nakli yapan Canavero, Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) bu yıl altıncısını düzenleyeceği Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ev sahipliğinde 6-9 Aralık tarihleri arasında ICC-İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
5.12.2017 Kariyer
Başarılı bir insan kafası nakli asla yapılamadı ve yapılamayacak!
Başarılı bir insan kafası nakli asla yapılamadı ve yapılamayacak! Sergio Canavero, dünyanın ilk insan kafa naklini gerçekleştirdiğini iddia ediyor ancak tartışmalar da uzun süredir gündemde. Bu başarıyı ağır şekilde eleştirenler var. New York Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bulunan tıp etiği bölüm başkanı Dr. Arthur Caplan, "Kafa nakli için, üniversitemizdeki yüz nakli yapan ekiple görüşüyorum ve bu iş neredeyse imkansız." dedi.
23.11.2017 Populer Bilim
Kafa naklinden sonra beyin nakliyle ölümsüzlüğe yaklaşacağız!
Kafa naklinden sonra beyin nakliyle ölümsüzlüğe yaklaşacağız! İlk kafa naklini yapmaya hazırlanan Sergio Canavero'nun asıl hayali beyin nakli. "Böylece bedenler değiştirilebilecek, hayatlar uzayacak" diyor. İtalyan cerrah nakil sırasında bilincin yerinde olması gerektiğini söylüyor, çünkü ona göre ölümsüzlüğün anahtarı bilinçte saklı: "Bilinci kontrol edebilmek, ölüm yaklaştığında 'ben daha yaşamak istiyorum' seçimini yapabilmektir, ölümsüzlüğe yaklaşmaktır. Bana göre bilinç, tanrıdır."
13.03.2018 Hayat
"İlk kafa nakli gerçekleştirildi"
"İlk kafa nakli gerçekleştirildi" İddialı açıklamasıyla dünya çapında ünlenen Doktor Sergio Canavero, sözünü verdiği ilk nakil ameliyatını Çin'deki bir klinikte ölü bir beden üzerinde gerçekleştirdiğini öne sürdü.
17.11.2017 Dünya
Bilim adamları dünyadaki ilk fare kafası naklini gerçekleştirdi
Bilim adamları dünyadaki ilk fare kafası naklini gerçekleştirdi Bilim insanları küçük bir farenin kafasını daha büyük bir fareye yerleştirerek, dünyadaki ilk fare kafası transplantasyonuna imza attı.
1.05.2017 Teknoloji
Dr. Frankeısteın kafa nakli yapacak
Dr. Frankeısteın kafa nakli yapacak Radikal fikirleriyle tanınan İtalyan beyin ve sinir cerrahı Dr. Sergio Canavero, gelecek yıl içinde tarihin ilk kafa naklini gerçekleştireceklerini açıkladı.
20.09.2016 Dünya
%100 Haber!
%100 Haber! %100 Haber! Alternatif gündeme hızlı bakış... Hazırlayan: Handan Koltuk Nüfusun yüzde 16,4'ü genç Google'a rekor ceza geliyor Yaşlı kadın 21 saatte 3 banka soydu ilk kafa nakli operasyonu intihar mı? Müzelere gece ziyareti… Görüntülü görüşme özelliği geliyor! El yazması açık artırmada 32 milyon dolara satıldı Ajanların restoranı artık herkese açık Telefonu yutan mahkûm… Görenler gözlerine inanamadı
11.09.2019 Haberler
Maymuna kafa nakli
Maymuna kafa nakli İtalyan beyin cerrahı Sergio Canavero, Çin’de bir maymun üzerinde kafa naklini başarıyla gerçekleştirdiğini ve insanlar üzerinde kafa nakli yapmaya hazır olduğunu açıkladı.
21.01.2016 Dünya
Dünyayı sarsan gelişme
Dünyayı sarsan gelişme İtalyan beyin cerrahı Sergio Canavero bir maymun üzerinde kafa naklini başarıyla gerçekleştirdiğini ve insanlar üzerinde kafa nakli yapmaya hazır olduğunu iddia etti.
21.01.2016 Dünya
Dünyayı sarsan gelişme
Dünyayı sarsan gelişme İtalyan beyin cerrahı Sergio Canavero bir maymun üzerinde kafa naklini başarıyla gerçekleştirdiğini ve insanlar üzerinde kafa nakli yapmaya hazır olduğunu iddia etti.
21.01.2016 Dünya
Maymuna kafa nakli yapıldı iddiası
Maymuna kafa nakli yapıldı iddiası İtalyan beyin cerrahı Sergio Canavero bir maymun üzerinde kafa naklini başarıyla gerçekleştirdiğini ve insanlar üzerinde kafa nakli yapmaya hazır olduğunu iddia etti.
20.01.2016 Dünya
Kafasının kesilmesi için gün sayıyor
Kafasının kesilmesi için gün sayıyor İnsan kafasını başka bir bedene nakledebileceğini iddia eden İtalyan cerrah Sergio Canavero, bu operasyon için gönüllü olan 30 yaşındaki Valeri Spiridonov ile buluşmaya hazırlanıyor.
10.06.2015 Dünya
Kafasının kesilmesi için gün sayıyor
Kafasının kesilmesi için gün sayıyor İnsan kafasını başka bir bedene nakledebileceğini iddia eden İtalyan cerrah Sergio Canavero, bu operasyon için gönüllü olan 30 yaşındaki Valeri Spiridonov ile buluşmaya hazırlanıyor.
10.06.2015 Dünya
Başını kesecek, başkasına verecek
Başını kesecek, başkasına verecek İtalyan cerrah Sergio'nun kafa nakli projesine 30 yaşındaki Rus Valeri Spiridonov gönüllü oldu. Spiridonov, gelecek yıl 36 saat sürecek ve 29 milyon liraya mal olacak ameliyatla kafasını sağlam bir vücuda nakletmeye hazır.
9.04.2015 Dünya
İlk kafa nakli için teknoloji yeterli
İlk kafa nakli için teknoloji yeterli İtalya merkezli Torino Gelişmiş Modülasyon Grubu’nun bir üyesi olan Doktor Sergio Canavero’ya göre insanlarda ilk kafa naklinin gerçekleştirilmesi için şu an yeterli teknoloji bulunuyor. Şu ana kadar böyle bir naklin gerçekleşmesi omuriliğin bağlanamaması sebebiyle mümkün görünmüyordu.
2.07.2013 Gündem
Maymunlara kafa nakli yapıldı, sıra insanlarda!
Maymunlara kafa nakli yapıldı, sıra insanlarda! Bilim-kurgu filmlerini aratmayan ameliyatlar iki yıla kadar gerçekleştirilebilecek.
1.07.2013 Dünya
İple çektiklerimiz...
İple çektiklerimiz... Teknolojide önemli bir noktada olabiliriz ancak bu 10 bilimsel gelişmeyi hala bekliyoruz!
27.07.2011 Populer Bilim
İlk ‘kafa’ nakli tamam
İlk ‘kafa’ nakli tamam ABD’de bir maymunun kafası, başka bir maymunun vücuduna nakledildi.. Hem de ‘birisinin!!’ bilinciyle’ birlikte
Hangi organlarımız olmasa da yaşarız? 'Yarısından fazlası alınırsa sıkıntı büyük'
Hangi organlarımız olmasa da yaşarız? 'Yarısından fazlası alınırsa sıkıntı büyük' Bazen farklı sebeplerden organlar işlevini kaybedebiliyor ve ameliyatla bir kısmı ya da tamamı alınıyor. Peki hangi organlar 'olmazsa olmaz'ımız ya da hangilerinin yokluğunda da hayatımıza bir şekilde devam edebiliyoruz? Prof. Dr. Metin Ercan, geçen hafta ünlü iş insanı Ali Sabancı'nın geçirdiği deniz kazasından sonra dalağının alınmasıyla birlikte gündeme gelen konuya açıklık getirdi.
4.09.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kafa Nakli ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.