Kuru Kayısı

Kuru Kayısı

Son dakika kuru kayısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kuru kayısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kuru kayısı haber sayfamızda...

Kuru Kayısı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.363 kuru kayısı haberi bulunmuştur.
Egeli ihracatçılardan 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat
Egeli ihracatçılardan 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. EİB’nin 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde ihracatı 6 milyar 18 milyon dolar olurken, son 1 yıllık dönemdeki ihracatı 18 milyar 230 milyon dolara ilerledi.
4.05.2024 Ekonomi
Kayısı ihracatı hız kesmiyor
Kayısı ihracatı hız kesmiyor Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Mart ayında 6 bin 191 kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilerek 37 milyon 358 bin dolar gelir elde edildiğini söyledi.
19.04.2024 Ekonomi
Ramazan öncesi etiket oyunları
Ramazan öncesi etiket oyunları Gıda fiyatları Ramazan öncesinde yeniden ivme kazanırken, geçen seneye göre yüzde 195’i bulan artışlar oldu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği tavan fiyat önerirken Tüketici Hakları Derneği, ‘almama hakkını’ gündeme getirdi.
9.03.2024 Ekonomi
"Tüketicilerimiz marketler arasındaki değişen fiyatları göz önünde bulundurmalı"
"Tüketicilerimiz marketler arasındaki değişen fiyatları göz önünde bulundurmalı" Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan öncesi fırsatçılığa izin verilmemesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Tüketicilerimiz marketler arasındaki değişen fiyatları göz önünde bulundurmalı ve alışverişlerinden önce fiyat araştırması yapmalıdır” dedi.
8.03.2024 Ekonomi
“Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon, 18 lira 36 kuruşa markette satıldı”
“Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon, 18 lira 36 kuruşa markette satıldı” Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon 18 lira 36 kuruşa, 3 lira 50 kuruş olan portakal 23 lira 53 kuruşa, 115 lira olan kuru incir 506 lira 20 kuruşa, 13 lira 33 kuruş olan kabak 47 lira 90 kuruşa markette satıldı” dedi.
1.03.2024 Ekonomi
Küresel ihracattan alınan pay arttı
Küresel ihracattan alınan pay arttı Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin küresel ihracattan aldığı payın 2023 Eylül sonu itibarıyla yüzde 1,06 seviyesine yükseldiğini açıkladı.
30.01.2024 Uzmanpara
Malatya’da kayısı yüz güldürdü
Malatya’da kayısı yüz güldürdü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu Malatya’da depreme rağmen toplamda 68 bin 346 ton kuru kayısı ile çekirdek ihracatı gerçekleştirildi.
27.12.2023 Ekonomi
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyor
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyor Kabızlık her zaman önemli hastalığın habercisi olmayabilir. Ancak hemen herkesin başına gelebilecek bu durum gündelik hayatı etkiler. Yoğurdun içerisine 1 yemek kaşığı ekleyeceğiniz bu besin bağırsakları makine gibi çalıştırıyor.
19.12.2023 Sağlık
'İlk 10 ayda ithalat 20,4 milyar dolara yükseldi'
'İlk 10 ayda ithalat 20,4 milyar dolara yükseldi' Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “2020 yılının ilk 10 ayında 12,1 milyar dolar tarım ve gıda ürünü ithalatı yapılırken 2023 yılının aynı döneminde ithalat 20,4 milyar dolara yükseldi” dedi.
17.12.2023 Ekonomi
Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz…
Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz… Bulgur pilavı Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi. Hem sağlıklı hem de lezzetlidir. Her yemeğin yanına yakışan bulgur pilavının lezzetine lezzet katan o tüyo… 1 tane atıp karıştırınca tadındaki farkı göreceksiniz.
4.11.2023 Yemek
Aşurenin rengi değişiyorsa böyle yapın! Kararmayan tam ölçülü aşure tarifi
Aşurenin rengi değişiyorsa böyle yapın! Kararmayan tam ölçülü aşure tarifi Aşure, birçok malzemenin bir araya gelerek oluşturduğu zengin bir çorba veya tatlıdır. Birçok malzemenin bir araya gelerek oluşturulan aşure yapımında karşılaşılan problemlerin başında kararma gelir. Aşureniz kararıyorsa bir de böyle deneyin.
3.11.2023 Yemek
Demir eksikliği yaşayanlar için şifa deposu olan o kür! Günde bir kaşık yeterli oluyor
Demir eksikliği yaşayanlar için şifa deposu olan o kür! Günde bir kaşık yeterli oluyor Demir eksikliği, vücudun yeterli miktarda demir almadığı veya demiri etkili bir şekilde kullanamadığı bir sağlık durumudur. Günümüzde yaygın bir sağlık problemi haline gelen demir eksikliği halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı gibi çeşitli semptomlara nenden olur. Demi eksikliği yaşayanlarıngünde bir kasşık yemesi gereken o tarifi sizin için derledik…
4.10.2023 Alternatif Tıp
Malatyalı kayısı üreticileri meclisten müjdeli haberler bekliyor
Malatyalı kayısı üreticileri meclisten müjdeli haberler bekliyor Malatya Ziraat Odaları İl Koordinatörü Yunus Kılıç, TBMM’den kayısı üreticileri başta olmak üzere çiftçiler için yeni destekler beklediklerini söyledi.
3.10.2023 Ekonomi
Elma fiyatı bahçeden markete giden yolda 5.5 kat arttı
Elma fiyatı bahçeden markete giden yolda 5.5 kat arttı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ağustos ayında üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, bu değişimlerin nedenlerini, açıklanan mısır fiyatını, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimleri değerlendirdi.
2.09.2023 Ekonomi
Ağustosta fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Ağustosta fiyatı en fazla artan ürün belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Ağustosta fiyatı en fazla artan ürün yüzde 45,9 ile kuru üzüm, en çok fiyat düşüşü ise yüzde 43,1 ile kuru soğanda görüldü” dedi.
1.09.2023 Ekonomi
Kuru kayısıda 750 milyon dolarlık hedef
Kuru kayısıda 750 milyon dolarlık hedef Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, “2023-2024 ihracat sezonu için 100 bin ton kuru kayısı ihracatı, 750 milyon dolar hedef belirledik. Hep birlikte bu hedefi yakalamak için mücadele edeceğiz" dedi.
25.08.2023 Ekonomi
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor Demir eksikliği için önerilen besinler arasında susam, kırmızı et, beyaz et, brokoli, kivi, yumurta ve kinoa vardır. Kara üzüm ve kabak çekirdeği de yüksek demir içeren atıştırmalıklardandır. Demir eksikliğini uzun vadede beslenmenize demir içeren gıdalar ekleyerek giderebilirsiniz. Demir içeren en etkili ve lezzetli besinler hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
7.08.2023 Alternatif Tıp
Malatya kayısısında rekor ihracat
Malatya kayısısında rekor ihracat Malatya Ticaret Borsası Başkanı (MTB) Ramazan Özcan, 6 Şubat depremlerinde etkilenen Malatya’da olumsuzluklara rağmen tüm zamanların ihracat rekorunun gerçekleştirildiğini söyledi.
4.08.2023 Ekonomi
Kayısıda hasat dönemi
Kayısıda hasat dönemi 'Güneşin altın yumurtası’ Malatya kayısısında hasat sezonu başladı. Bu yıl asrın felaketini yaşayan Malatyalı kayısı üreticilerini depremden sonra birçok bölgede don, dolu ve fazla yağış da vurdu.
7.07.2023 Ekonomi
Kayısı düşük rekolte tehlikesiyle karşı karşıya
Kayısı düşük rekolte tehlikesiyle karşı karşıya Dünyadaki kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'da zirai don ile monilya hastalığı kaysı bahçelerine zarar verdi.
10.05.2023 Ekonomi
Kuru kayısı ihracatı depreme rağmen arttı
Kuru kayısı ihracatı depreme rağmen arttı Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin karşılandığı Malatya'da Ocak-Nisan dönemindeki kuru kayısı ihracatı bir önceki yıla göre yaklaşık 2 ton artış gösterdi.
1.05.2023 Ekonomi
Kilo verme sürecinde doğru bilinen yanlışlar! Kilo kaybını engelleyen 9 neden
Kilo verme sürecinde doğru bilinen yanlışlar! Kilo kaybını engelleyen 9 neden Kilo verme yolculuğuna çıkan herkesin temel olarak bildiği besinler arasında abur cuburlar, şekerli gazlı içecekler ve şeker ürünleri yer alıyor. Ancak bazı salata, bitkisel süt ve peynir gibi sağlıklı bilinen gıda maddeleri kilo vermemizi zorlaştırıyor. İşte diyetisyenlere göre kilo verme hedeflerinizin önüne taş koyan 9 besin...
20.04.2023 Bilgi Rehberi
Oruçluyken hissedilen halsizliği gidermek için liste! Sırrı yumurta, lor peynirinde saklı
Oruçluyken hissedilen halsizliği gidermek için liste! Sırrı yumurta, lor peynirinde saklı Ramazan ile birlikte ortaya çıkan halsizlik ve yorgunluk sıklıkla karşılaşılan ve birçok insanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen sorunlardan biri haline geldi. Bu problemin birincil kaynağı ise yanlış beslenme. Özellikle ramazan ayında zinde kalabilmek ve halsizliği önlemek için dikkat edilmesi gereken noktaları Dr. Öğr. Üyesi Diyetisyen Tuba Kayan Tapan'a sorduk.
14.04.2023 Genel Sağlık
Ramazan ayında yapılan 10 hata!
Ramazan ayında yapılan 10 hata! Ramazan ayında oruç tutanlar için beslenme sıklığı, öğün saatleri, tüketilen besin miktarları ve ilaçların kullanım saatlerinin değişmesi bazı sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
29.03.2023 Gündem
Depremin vurduğu Malatya’da kayısı üreticileri yeni sezona hazırlanıyor
Depremin vurduğu Malatya’da kayısı üreticileri yeni sezona hazırlanıyor Dünyanın kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85'inin karşılandığı, ‘Dünya Kayısı Başkenti’ olarak da anılan depremin vurduğu Malatya’da kayısı üreticileri yeni sezona hazırlanıyor.
24.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kuru Kayısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.