Likya

Likya

Son dakika likya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan likya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan likya haber sayfamızda...

Likya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 579 likya haberi bulunmuştur.
AKRA Gran Fondo’da görme engelli sporcular yarışacak
AKRA Gran Fondo’da görme engelli sporcular yarışacak AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum, engelleri ortadan kaldırarak görme engelli sporculara yarışma imkanı tanıyacak.
20.04.2024 Diğer
Fethiye'de Kuzugöbeği Mantarı 1500 TL’den satıldı
Fethiye'de Kuzugöbeği Mantarı 1500 TL’den satıldı Fethiye’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500 TL’den satışa sunuldu.
19.04.2024 Gündem
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri Dünyanın en güzel duygularından bir tanesi de hiç şüphesiz anne ve baba olmak. Aileye yeni katılması beklenen üyenin yanında çiftleri isim heyecanı da sarar. Bebek isimleri ile ilgili uzun ve derin bir araştırma sürecine giren anne ve adayları çocuklarının isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Hamilelik döneminde cinsiyetin belli olmasının ardından en çok üzerine düşülen konulardan bir tanesidir. Ömür boyu taşıyacakları ismin kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler bebeklerinin isminin keşfedilmemiş, en zor ve nadir bulunan, değişik, duyulmamış, özel ve farklı olmasını isterler. Bunun dışında kız ve erkek bebeklerine verecekleri ismin unisex olmasını isteyen aileler de var. Ancak ismin güzelliği kadar anlamlarının da güzel olmasını önemserler. En güzel, duyulmamış, modern, değişik kız ve erkek bebekler için unisex isimler sözlüğü ve anlamları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız “Bebek İsimleri 2024” içeriğimize bakabilirsiniz.
18.04.2024 Bebek
Göbeklitepe’den Kertenkele Kraliçe’ye zamansız bir yolculuk
Göbeklitepe’den Kertenkele Kraliçe’ye zamansız bir yolculuk Müzisyen Güneş Özgeç’in ilk albümü “Kertenkele Kraliçe’nin Zamansız Masalları”, 15 Mart’ta dinleyicilerle buluştu. Albümün ismi ve ilham kaynağı ise oldukça ilgi çekici.
17.03.2024 Kültür Sanat
'Dedektörlü' talan! 'Arkeolojiye sıkılmış bir kurşun'
'Dedektörlü' talan! 'Arkeolojiye sıkılmış bir kurşun' Antalya'da tarihi M.S. 2’nci yüzyıla kadar uzanan Trebenna Antik Kenti, kaçak kazı yapan defineciler tarafından talan ediliyor.
12.02.2024 Gündem
M ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: M Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
M ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: M Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba adayları bebeklerinin cinsiyetini öğrendikten sonra isim verme konusu üzerinde derin bir araştırma içerisine giriyor. Bebeklerine hayat boyu taşıyacakları isim verirken anne ve baba adayları seçici oluyor. Karar verme sürecinde zorlanan ebeveynler yakınlarına danışırken internet üzerinden kız isimleri ve anlamları konusunda bilgi alıyor. Popüler olması ve modern çağa uygun olmasını isteyen anne ve baba adayları nadir bulunan, keşfedilmemiş, güzel anlamlar olan isimleri kızlarına vermek istiyor. M harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “M ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
'Noel Baba' için geldiler! İlçeye akın
'Noel Baba' için geldiler! İlçeye akın Demre, 6 ören yeri ve müze ile yıl boyu yerli yabancı turistin ilgisini çekiyor.
29.12.2023 Gündem
Limyra’nın anıt mezarları
Limyra’nın anıt mezarları Antalya’nın Finike ilçesinde yer alan Limyra Antik Kenti, Likya kentleri arasında en fazla kaya mezarına ve en çok Likçe yazıta sahip olmasıyla öne çıkıyor.
19.11.2023 Arkeoloji
3 bin 719 kaçak yapı yıkılacak
3 bin 719 kaçak yapı yıkılacak Antalya'nın önemli turizm noktalarından Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapı yıkılacak. Yıkım işlemi yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart 2024'e kadar tamamlanacak.
1.11.2023 Ekonomi
Kültür ve sanatla değişen tarihi kent: Kaleiçi
Kültür ve sanatla değişen tarihi kent: Kaleiçi Antalya, Türk turizminin başkenti. 1960’lı yıllarda hazırlanan beş yıllık kalkınma planlarıyla ortaya çıkan bir Cumhuriyet eseri.
29.10.2023 Gündem
Antik Çağ’ın ustaları
Antik Çağ’ın ustaları Frigler, göçebe toplum yapısından Gordion merkezli bir krallık haline dönüşürken ahşaptan seramiğe, metal araç gereçlerden kaya ve pişmiş toprak kabartmalara uzanan sayısız eser bıraktı.
22.10.2023 Arkeoloji
Yitik uygarlıkların peşinde
Yitik uygarlıkların peşinde Prof. Dr. Halil Akdeniz yeni sergisinde “Kayıtdışı Yitik Uygarlıklar”ın peşine düşüyor. Akdeniz, Anadolu’nun ev sahipliği yaptığı Grek, Roma, Hitit, Likya ve Frigya gibi pek çok medeniyetin zenginliklerini eserlerine yansıtıyor.
10.10.2023 Kültür Sanat
Tüm dünya onu 'Noel Baba' olarak tanıyordu! Aziz Nikolaos Kilisesi'nde yeni keşif
Tüm dünya onu 'Noel Baba' olarak tanıyordu! Aziz Nikolaos Kilisesi'nde yeni keşif Antalya’nın Demre ilçesinde, tüm dünyada 'Noel Baba' olarak bilinen Aziz Nikolaos'un adını taşıyan kilisede, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yürütülen kazı çalışmalarına 2023 yılından itibaren Doç. Dr. Ebru Fatma Fındık başkanlığında devam edilmesi kararlaştırıldı.
1.10.2023 Gündem
Ege’nin iki yakası Fethiye’de buluştu
Ege’nin iki yakası Fethiye’de buluştu 1. Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali hem ülkemiz hem de Yunanistan’dan ünlü şefler, akademisyenler, gazeteciler ve yazarlara ev sahipliği yaptı.
30.09.2023 Ege
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Mira İsminin Anlamı Nedir? Mira Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?
Mira İsminin Anlamı Nedir? Mira Ne Demek, Ne Anlamına Gelir? Mira hem televizyonlarda hem de yazılı basında çok sık duyulan son dönemlerin popüler isimlerinden biridir. Aynı zamanda günümüz modern isimleri arasında yer aldığını söylemek mümkün. Bu isminin anlamını öğrenerek yeni doğmuş olan kız çocuğunuza verebilirsiniz. Peki, Mira isminin anlamı nedir? Mira ne demek, ne anlamına gelir? İşte detaylar.
25.09.2023 Gündem
Roca’dan 2022 Sürdürülebilirlik Raporu
Roca’dan 2022 Sürdürülebilirlik Raporu Banyo alanları için geliştirdiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın önde gelen markalarından Roca Grup, 2022 sürdürülebilirlik raporunu yayınladı.
25.09.2023 Mimarlık
Kitabe tercüme edildi! Tam 2 bin yıl önce yazıldı
Kitabe tercüme edildi! Tam 2 bin yıl önce yazıldı Antalya'nın Demre ilçesindeki Aziz Nikolaos Kilisesi kazılarında geçen sezon bulunan kitabelerde, Likya tarihine ışık tutacak bilgilere ulaşıldı.
23.09.2023 Gündem
Sayda’dan İstanbul’a: Bir lahit macerası
Sayda’dan İstanbul’a: Bir lahit macerası Osman Hamdi Bey’in Sayda’da gerçekleştirdiği kazılar, İstanbul Arkeoloji Müzelerinin de yolunu çizdi. Kazılar sonrası İstanbul’a getirilen lahitlerin sığmadığı müze, yıllar geçtikçe büyüdü.
18.09.2023 Arkeoloji
Olimpos’ta ‘Aslan Avı’ keşfi
Olimpos’ta ‘Aslan Avı’ keşfi Antalya’nın Kumluca ilçesinde kazı çalışmaları sürdürülen Olimpos Antik Kenti’nde yeni buluntulara ulaşıldı. Keşifler, antik kenti mozaik zemin döşemeleri açısından Likya bölgesinin önemli bir merkezi hâline getirdi.
4.09.2023 Kültür Sanat
Bakan Ersoy'dan Olimpos Antik Kenti'ne ziyaret
Bakan Ersoy'dan Olimpos Antik Kenti'ne ziyaret Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Olimpos Antik Kenti'nde sürdürülen kazı çalışmaları devam ediyor. Çalışamaları yerinde izleyen KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kazılara 26 noktada devam edileceğini söyledi.
3.09.2023 Kültür Sanat
20 milyon $’lık heykele el kondu
20 milyon $’lık heykele el kondu Burdur’dan çalınan, ABD’de müzede sergilenen başsız Marcus Aurelius heykeline, Manhattan savcıları el koydu. 20 milyon dolarlık bronz heykelin Türkiye’ye iadesi bekleniyor.
2.09.2023 Kültür Sanat
Anadolu’nun özgür ruhlu halkı Lukkalar
Anadolu’nun özgür ruhlu halkı Lukkalar “Işık Ülkesi”nin insanları, Anadolu topraklarına ve özgürlüklerine tutkuyla bağlıydı. Persler ve Romalılar karşısındaki direnişleri, yenilgi yerine ölümü tercih etmeleri, Anadolu’nun tekrar eden tarihinin değişmez karakteri oldu.
23.08.2023 Arkeoloji
Türkiye'de nadir bulunan köpek için seferber oldular!
Türkiye'de nadir bulunan köpek için seferber oldular! Antalya’da eğitim için getirildiği barınaktan kaçan 7 aylık Dutch Shepherd cinsi köpek 88 saat sonra bulundu. Türkiye'de nadir bulunduğu belirtilen köpeğin 1 yıllık zorlu bir eğitimin ardından Antalya’da özellikle yaz aylarında Likya yolunda kaybolan turistlerin arama ve kurtarma faaliyetlerinde görev yapması bekleniyor.
1.08.2023 Gündem
İstanbullu cimnastikçiler 5 ödül aldı
İstanbullu cimnastikçiler 5 ödül aldı Uluslararası Estetik Grup Cimnastik Federasyonu tarafından Bulgaristan’ın Burgas kentinde düzenlenen Balkan Oyunları’na İstanbullu cimnastikçiler damga vurdu. 8 farklı ülkeden 62 takımın katıldığı yarışmada, İstanbul Şavkar Cimnastik Kulübü sporcuları, rakiplerini geride bırakarak 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya kazandı.
12.07.2023 Diğer

Benzer Haber Etiketleri

Likya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.