Mor Patates

Mor Patates

Son dakika mor patates haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mor patates gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mor patates haber sayfamızda...

Mor Patates

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 140 mor patates haberi bulunmuştur.
Doktorlara sordu, 3 kilo getirip Türkiye'de ekti! 'Kral yiyeceği' 4 yılda 20'ye katladı
Doktorlara sordu, 3 kilo getirip Türkiye'de ekti! 'Kral yiyeceği' 4 yılda 20'ye katladı Eskişehirli Hayriye Kuşçu, okulda çok başarılı bir öğrenci değildi. Çünkü annesinin okuma yazması olmadığı gibi ona derslerinde yardım edecek kimse de yoktu. Ancak ilkokul öğretmeni küçük kıza sürekli, "Sen ileride çok başarılı bir iş kadını olacaksın" diyordu. Hayriye, o ışığı küçükken gözlerinde gören öğretmenini yanıltmadı. Meksika'dan Türkiye'ye getirip ektiği mor patatesle başarısını 4 yılda 20'ye katladı.
17.01.2024 Yaşam
Kansere karşı gelen mucize besin! Tümör kovalayan mor patates
Kansere karşı gelen mucize besin! Tümör kovalayan mor patates Tedavi yöntemlerindeki ilerlemelere rağmen yaşam tarzı değişiklikleri kanseri önleme konusunda kritik bir rol oynuyor. Özellikle bazı besinler kansere karşı koruyucu özelliklere sahip. Mor patates kansere karşı adeta kalkan görevi görse de tek faydası bununla sınırlı değil.
14.12.2023 Genel Sağlık
Cambridge mezunu kadın çiftçi, mor patatesi Anadolu’da yaygınlaştırmaya çalışıyor
Cambridge mezunu kadın çiftçi, mor patatesi Anadolu’da yaygınlaştırmaya çalışıyor İngiltere’de Cambridge Üniversitesi'nde ‘besin intolerans’ eğitimi alan profesyonel çiftçi Hayriye Kuşçu, memleketi Eskişehir’de yetiştirmeye başladığı mor patates ekimini Anadolu topraklarında yaygınlaştırmaya çalışıyor. Amasya’ya gelip giydiği şalvarla traktörün direksiyonuna geçen evli ve 2 çocuk annesi Kuşçu, İnka kral ile kraliçelerinin yiyeceği olduğunu belirttiği şifa deposu mor patateslerden ekti.
3.07.2023 Haberler
Cambridge mezunu kadın çiftçi, mor patatesi Anadolu’da yaygınlaştırmaya çalışıyor
Cambridge mezunu kadın çiftçi, mor patatesi Anadolu’da yaygınlaştırmaya çalışıyor İngiltere’de Cambridge Üniversitesi'nde ‘besin intolerans’ eğitimi alan profesyonel çiftçi Hayriye Kuşçu, memleketi Eskişehir’de yetiştirmeye başladığı mor patates ekimini Anadolu topraklarında yaygınlaştırmaya çalışıyor. Amasya’ya gelip giydiği şalvarla traktörün direksiyonuna geçen evli ve 2 çocuk annesi Kuşçu, İnka kral ile kraliçelerinin yiyeceği olduğunu belirttiği şifa deposu mor patateslerden ekti.
3.07.2023 Ekonomi
Masterchef'e veda eden isim belli oldu! Somer Şef gözyaşlarını tutamadı
Masterchef'e veda eden isim belli oldu! Somer Şef gözyaşlarını tutamadı MasterChef 2022 yarışmasında mavi ve kırmızı takım yeni formatta ilk elemeye çıktı. Hafta boyu takım mücadeleleri ve ardından bireysel dokunulmazlıklar için tezgah başında yerini alan yarışmacılar arasından 4 isim eleme potasına girdi. Pazar akşamı ise dört isim iki aşamalı eleme oyununda performans sergiledi. Peki, 27 Kasım MasterChef kim gitti?
28.11.2022 Cadde
MasterChef eleme potasında kimler var? MasterChef Türkiye son bölümde dış oyunu hangi takım kazandı?
MasterChef eleme potasında kimler var? MasterChef Türkiye son bölümde dış oyunu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de haftanın dış oyunu İstanbul Havalimanı'nda gerçekleşti. Oyun sonunda gergin anların yaşandığı MasterChef'te kırmızı ve mavi takım yarışmacıları beş faklı yemek çıkardı. Peki, 6 Ekim MasterChef'te dokunulmazlığı hangi takım kazandı?
7.10.2022 Bilgi Rehberi
Sivas'ta mor renkli tescilli patatesin hasadı başladı
Sivas'ta mor renkli tescilli patatesin hasadı başladı Sivas'ta, içerdiği antioksidanlar ve yüksek besin değeri nedeniyle ilgi gören mor renkli tescilli patates çeşidinin hasadına başlandı.
21.10.2021 Haberler
Sivas'ta üretiliyor! Besin değeri çok yüksek
Sivas'ta üretiliyor! Besin değeri çok yüksek Sivas'ta, içerdiği antioksidanlar ve yüksek besin değeri nedeniyle ilgi gören mor renkli tescilli patates çeşidinin hasadına başlandı.
21.10.2021 Ekonomi
Bilen vazgeçmiyor! Hollanda'dan bile almaya gelecekler
Bilen vazgeçmiyor! Hollanda'dan bile almaya gelecekler Elverişli iklimi ve verimli topraklarıyla ürün çeşitliliği bakımından zengin olan Muğla'da, hasadına başlanan mor patates, verimi ve fiyatıyla üreticisini mutlu etti.
18.09.2021 Ekonomi
Sivas'ta 'mor patates' ekimi yapıldı
Sivas'ta 'mor patates' ekimi yapıldı Sivas'ta son yıllarda yaygınlaştırılmaya çalışılan mor patates türünün bu yıl ki ekim sezonu başladı. Vali Salih Ayhan, Hafik ilçesine bağlı Göydün köyünde düzenlenen ekim törenine katıldı.
24.04.2021 Haberler
Sivas'ta ekimine başlandı! Mor patates...
Sivas'ta ekimine başlandı! Mor patates... Sivas'ta son yıllarda yaygınlaştırılmaya çalışılan mor patates türünün bu yıl ki ekim sezonu başladı. Vali Salih Ayhan, Hafik ilçesine bağlı Göydün köyünde düzenlenen ekim törenine katıldı.
24.04.2021 Ekonomi
Datça'da hasadı başlayan turfanda patates üreticisini mutlu etti
Datça'da hasadı başlayan turfanda patates üreticisini mutlu etti Muğla'nın Datça ilçesinde hasadına başlanan turfanda patates, verimi ve fiyatıyla üreticisini memnun etti.
21.04.2021 Ekonomi
Patates Kaç Dakikada Haşlanır? Düdüklü Tencerede Patates Kaç Saatte Pişer?
Patates Kaç Dakikada Haşlanır? Düdüklü Tencerede Patates Kaç Saatte Pişer? Patlıcangiller familyasının en sevilen yumruları arasında olan patates otsu bitki türüdür. Patates sözcüğü Amerika yerlilerinin dilinden İspanyolca aracılığı ile çeşitli Avrupa dillerine geçmiştir. Türkçeye İtalyanca ve Yunancadan girmiştir. Patatesin Türkçe eş anlamlısı çisil sözcüğüdür. Kıbrıs ağzında patatese badadez denilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
11.12.2020 Püf Noktası
Eskişehir'de mor patates hasadı başladı
Eskişehir'de mor patates hasadı başladı Türkiye’de ilk defa iki kadın girişimci tarafından Eskişehir’de üretimi yapılan mor patatesin hasadına başlandı.
6.11.2020 Haberler
Tek kadın girişimci onlar! Türkiye'de ilk oldular...
Tek kadın girişimci onlar! Türkiye'de ilk oldular... Türkiye’de ilk defa iki kadın girişimci tarafından Eskişehir’de üretimi yapılan mor patatesin hasadına başlandı.
6.11.2020 Ekonomi
Mor majeste yüz güldürdü
Mor majeste yüz güldürdü Tarım ve Orman Bakanlığı'nca tescilli yerli 'mor patates' tohumunun ekildiği Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde hasattan yüksek verim elde edildi.
4.11.2020 Ekonomi
"İlkmor"un sofralara yolculuğu başladı
"İlkmor"un sofralara yolculuğu başladı İçerdiği antioksidanlar ve yüksek besin değeriyle dikkati çeken, mor renge sahip tescilli patates çeşidi "İlkmor"un sofralara yolculuğu başladı.
19.10.2020 Haberler
Tescilli mor patates "ilkmor"un sofralara yolculuğu başladı
Tescilli mor patates "ilkmor"un sofralara yolculuğu başladı İçerdiği antioksidanlar ve yüksek besin değeriyle dikkati çeken, mor renge sahip tescilli patates çeşidi "İlkmor"un sofralara yolculuğu başladı.
19.10.2020 Ekonomi
Datça’da mor patates hasadı
Datça’da mor patates hasadı Datça’da nisanda ekimi yapılan ve kilosu 20 ila 25 liradan satışa sunulan mor patatesin hasadı başladı...
5.10.2020 Ege
Sivas'ta mor patates ekimi yapıldı
Sivas'ta mor patates ekimi yapıldı Tohumluk patates üretiminde Türkiye'de ilk sırada yer aldığı belirtilen Sivas'ta mor patates ekimi yapıldı.
21.05.2020 Ekonomi
Kanser düşmanı: Mor patates
Kanser düşmanı: Mor patates Bolu’da özellikle obezite ile mücadelede olumlu sonuçlar veren ve ticari değeri çok yüksek olan mor patatesin üretimine başlanıldı.
21.08.2019 Genel Sağlık
Mor patates kazandıracak
Mor patates kazandıracak Bolu’da geçen nisan ayında ekimi yapılan mor patatesler ilk kez toplandı. Mor patatesler pasta ve börek gibi yiyeceklerin yapımında kullanılabilirken, çeşitli hastalıklarla savaşmada faydalı besin öğeleri içerdiği ifade edildi.
21.08.2019 Ekonomi
Türkiye'de ilk defa mor patates üretildi
Türkiye'de ilk defa mor patates üretildi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Türkiye’de ilk defa 'İlk Mor' adı verilen renkli patates üretti.
23.07.2018 Teknoloji
Niğde’de ilk mor patates
Niğde’de ilk mor patates Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve özel sektör iş birliğinde geliştirilen mor patates Tarım ve Orman Bakanlığı’nca tescil edildi...
20.07.2018 Ekonomi
O ilde üretildi! 'İlk Mor' adı verildi...
O ilde üretildi! 'İlk Mor' adı verildi... Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Türkiyede ilk defa 'İlk Mor' adı verilen renkli patates üretti.
20.07.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mor Patates ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.