Saraydan Kız Kaçırma

Saraydan Kız Kaçırma

Son dakika Saraydan Kız Kaçırma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Saraydan Kız Kaçırma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Saraydan Kız Kaçırma haber sayfamızda...

Saraydan Kız Kaçırma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 142 saraydan kız kaçırma haberi bulunmuştur.
Tan Sağtürk, opera ve balenin başına geçti
Tan Sağtürk, opera ve balenin başına geçti Tan Sağtürk, tenor Murat Karahan’dan görevi devralarak Devlet Opera ve Balesi’nin yeni Genel Müdürü olarak atandı.
16.09.2023 Kültür Sanat
14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'ne geri sayım başladı
14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'ne geri sayım başladı 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 10-22 Haziran'da Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatseverlerle buluşacak. 
9.06.2023 Kültür Sanat
İstanbul semalarında aryalar yankılanıyor
İstanbul semalarında aryalar yankılanıyor 14.Uluslararası İstanbul Opera Festivali 10-22 Haziran tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek.
5.06.2023 Kültür Sanat
Dünyaca ünlü opera ve bale eserleri yaz festivallerinde seyirciyle buluşacak
Dünyaca ünlü opera ve bale eserleri yaz festivallerinde seyirciyle buluşacak Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, yaz aylarında düzenleyeceği uluslararası festivallerde dünyaca ünlü opera ve bale eserlerini seyirciyle buluşturacak. Festivaller, 10 Haziran'da İstanbul'da başlayacak ve 21 Eylül'de Antalya'da sona erecek.
23.05.2023 Kültür Sanat
Saraydan Kız Kaçırma operası Süreyya Operası'nda sanatseverlerle buluştu
Saraydan Kız Kaçırma operası Süreyya Operası'nda sanatseverlerle buluştu İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Mozart’ın en önemli eserlerinden, 'Saraydan Kız Kaçırma Operası'nı Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşturdu.
26.03.2023 Kültür Sanat
Sarayda pandemi güncellemesi
Sarayda pandemi güncellemesi “Saraydan Kız Kaçırma” bu kez 1918’deki İspanyol gribi salgını yıllarına götürüyor izleyiciyi. Rejisör Caner Akın’ın yeni yorumuyla sahneye taşınan eser, maskeli, mesafeli ve hijyenik.
11.10.2022 Kültür Sanat
Beyoğlu Kültür Yolu Festivali 1 Ekim’de başladı
Beyoğlu Kültür Yolu Festivali 1 Ekim’de başladı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali bugün 2500 kişinin katılacağı fotomaraton etkinliğiyle başladı. 23 Ekim’e kadar sürecek festivalde 51 ayrı mekânda, 88 salon ve 5 açık hava sahnesinde, 6000’den fazla sanatçı ve 1000’den fazla etkinlik yer alıyor.
1.10.2022 Kültür Sanat
‘Hiçbirini kaçırmayın, hepsine gelin’
‘Hiçbirini kaçırmayın, hepsine gelin’ 16-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 13. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, programındaki dört büyük prodüksiyonlu opera temsili ve bir konser ile kulaklarımızın pasını silmeye hazır.
12.07.2022 Kültür Sanat
DÇSO’dan 29 Ekim konseri
DÇSO’dan 29 Ekim konseri Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Galataport Özel Konseri” ile cumhuriyet coşkusunu rıhtımdan İstanbullularla paylaşmaya hazırlanıyor.
25.10.2021 Kültür Sanat
Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan 29 Ekim'e özel konser
Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan 29 Ekim'e özel konser Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), “29­ Ekim ­Cumhuriyet­ Bayramı­ Galataport ­Özel­ Konseri” ile cumhuriyet coşkusunu rıhtımdan tüm İstanbullularla paylaşmaya hazırlanıyor. Konserde DÇSO’ya 13 yaşındaki başarılı piyanist İlyun Bürkev eşlik edecek.
21.10.2021 Kültür Sanat
12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona erdi
12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona erdi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce 1-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenen 12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona erdi. Sanatseverlerin pandemi dönemi dolayısıyla özlemle beklediği festivalin biletleri, günler öncesinde tükenmişti. Gala Konserler ile başlayıp, Barok Konser ile devam eden festival programı, bir festival geleneği olarak düzenlendiği ilk günden beri sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart'ın “Saraydan Kız Kaçırma“ operasının son temsili ile sona erdi
13.07.2021 Kültür Sanat
Bir festival klasiği
Bir festival klasiği Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen “12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali”, Mozart’ın ölümsüz eseri olan ve festivalin klasiği haline gelen “Saraydan Kız Kaçırma” operasını sanatseverlerle buluşturacak.
10.07.2021 Kültür Sanat
12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali Mozart'ın ünlü yapıtıyla devam ediyor
12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali Mozart'ın ünlü yapıtıyla devam ediyor Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce bu sene 12.’si düzenlenen Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde “Saraydan Kız Kaçırma” Operası, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi’nde seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor.
9.07.2021 Kültür Sanat
Sarayda barok gece
Sarayda barok gece Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen, İstanbul’un Dünya Kültür Başkenti seçilmesi çerçevesinde projelendirdiği ve 2010 yılından bu yana yerli ve yabancı sanatseverlerin beğenisine sunulan 12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali geçtiğimiz günlerde açılmıştı. Biletleri günler öncesinde tükenen Festival’in programında yer alan Barok Konseri, 4 Temmuz akşamı sanatseverler ile buluştu.
6.07.2021 Kültür Sanat
12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali Gala Konseri ile başladı
12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali Gala Konseri ile başladı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bu sene 12.’si gerçekleşecek olan, Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 1 Temmuz akşamı “Gala Konser” ile açıldı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan’ın açılış konuşmasını yaptığı festival, bu sene de İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinin büyüleyici atmosferinde sanatseverler ile buluştu.
2.07.2021 Kültür Sanat
Müzede opera keyfi!
Müzede opera keyfi! 12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 1-11 Temmuz’da Arkeoloji Müzeleri Bahçesi’nde seyircisini bekliyor.
27.06.2021 Kültür Sanat
12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali için geri sayım
12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali için geri sayım 12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 1-11 Temmuz Tarihlerinde İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesinde yapılacak
23.06.2021 Kültür Sanat
Mozart: Bir dahinin portresi
Mozart: Bir dahinin portresi Wolfgang Amadeus Mozart, 35 yıllık hayatına sığdırdıklarıyla kendinden sonraki yüzyıllarda adını müzik denince ilk akla gelen isimlerden biri olarak tarihe yazdırdı. 27 Ocak 1756 yılında bugünkü Avusturya sınırları içinde kalan Salzburg'da dünyaya gelen Mozart, babasının da yönlendirmesiyle çok küçük yaşlardan itibaren müzikle yaşamaya başladı. 600'ün üzerinde eser besteleyen Mozart'ın notaları günümüzde her an dünyanın farklı bir yerinde yankılanıyor...
27.01.2021 Portre
"Bu talep bizi motive ediyor, geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor"
"Bu talep bizi motive ediyor, geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor" 2020 yılının adından en çok söz ettiren yapımı Amadeus, pandemi koşullarına rağmen sahnelendiği Zorlu PSM'de büyük ilgi görmeye devam ediyor. Peter Schaffer'in ünlü oyunu, Işıl Kasapoğlu'nun yönetmenliğinde bu yılın ilk aylarından izleyiciyle buluşmaya başlamış hatta aylar sonrasındaki oyunların biletleri dahi tükenmişti. Salgın nedeniyle uzun süren suskunluğun ardından oyun başrollerinde Selçuk Yöntem, Okan Bayülgen ve Özlem Öçalmaz'ın büyük beğeni toplayan performanslarıyla yeniden izleyiciyle buluşmaya başladı. Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Enternainment'in ortak yapımı olan bu dev prodüksiyon hakkında daha detaylı bilgileri almak üzere iki önemli isime sorularımı yönelttim. Sadri Alışık ve Cemil Demirok, ödüllü oyun Amadeus'un önümüzdeki süreçte izleyeceği yol ve geleceğe dair beklentilerini anlattı.
24.11.2020 Kültür Sanat
Saraydan Kız Kaçırma 6 Kasım'da sahnede
Saraydan Kız Kaçırma 6 Kasım'da sahnede 11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde ve İDOB 2020-2021 sezon programında yeni yorumu ile sahnelenen ve büyük beğeni kazanan, Wolfgang Amadeus Mozart'ın “Saraydan Kız Kaçırma” operası tekrar sanatseverler ile buluşacak.
3.11.2020 Kültür Sanat
Fazıl Say: Hayat kendimizle savaşla geçiyor ve o savaştan da korkmamak gerek
Fazıl Say: Hayat kendimizle savaşla geçiyor ve o savaştan da korkmamak gerek Türkiye'nin dünya çapında üne sahip besteci ve piyanisti Fazıl Say, dördüncü kitabı Suya Yazılan'ı yayımladı. Pandemi döneminde ilk röportajını Molatik'e veren Fazıl Say, İhsan Dindar'ın sorularını yanıtladı. Geçmişe dair pişmanlıklarını, ön yargılarını ve klasik bestecilere duyduğu yakınlığı anlatan Fazıl Say hem Ekim ayında hem de önümüzdeki yıl yayımlayacağı yeni albümlerinin müjdesini de verdi.
19.02.2021 Kültür Sanat
Saraydan Kız Kaçırma Fişekhane'de
Saraydan Kız Kaçırma Fişekhane'de Geçtiğimiz günlerde, 11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde, yeni yorumu ile ilk kez sahnelenen ve büyük beğeni kazanan, Wolfgang Amadeus Mozart'ın “Saraydan Kız Kaçırma” operası Büyükyalı Fişekhane'de sanatseverler ile buluşacak.
7.10.2020 Kültür Sanat
11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona erdi
11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona erdi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce 19-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, bir festival geleneği olarak düzenlendiği ilk günden beri sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart'ın “Saraydan Kız Kaçırma“ operasının son temsili ile kapanışını yaptı. Festivalin , Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi sağlandı.
28.09.2020 Kültür Sanat
‘Saraydan Kız Kaçırma’
‘Saraydan Kız Kaçırma’ İstanbul Devlet Opera ve Balesi, yeni bir yorumla W.A. Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” operasını İstanbul Opera Festivali kapsamında sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. İzleyiciler, bu eserde İspanyol Gribi salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığı 1918 yılına bir zaman yolculuğuna çıkacak
20.09.2020 Kültür Sanat
11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali başlıyor
11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali başlıyor Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 19-27 Eylül tarihleri arasında hijyen ve sağlık kurallarına uygun olarak gerçekleştirilmesi planlanan 11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi’nde yıldızların altında muhteşem etkinlikleriyle sanatseverleri bekliyor.
16.09.2020 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Saraydan Kız Kaçırma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.