Taysad

Taysad

Son dakika Taysad haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Taysad gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Taysad haber sayfamızda...

Taysad

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 207 taysad haberi bulunmuştur.
Otomotiv startup’ları projelerini tanıttı
Otomotiv startup’ları projelerini tanıttı Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), 2012 yılından bu yana düzenlediği Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nın başarılı startup’larını sanayiciler ve yatırımcılarla bir araya getirdi.
14.05.2023 Ekonomi
Otoda ‘istikamet’ sürdürülebilirlik
Otoda ‘istikamet’ sürdürülebilirlik Otomotiv sektörünün Sürdürülebilirlik Eylem Planı’nı açıklayan Baran Çelik, “Türkiye orta vadede karbon nötr araçlar için önemli üretim merkezi ve cazip bir pazar olacak” dedi.
6.04.2023 Ekonomi
Piyasaya TOGG etkisi! İkiye katlayacak
Piyasaya TOGG etkisi! İkiye katlayacak Elektrikli otomobillerin Türkiye pazarındaki yeri gün geçtikçe artıyor. Çevreci ve yakıt tasarruflu oluşunun yanı sıra tasarımlarıyla da beğeni toplayan elektrikli otomobillerin geçen yıl 2 bin 846 adetlik satış rakamına ulaştığını söyleyen uzmanlar, TOGG’a olan ilginin artmasıyla bu rakamın 5 bin adete ulaşacağını açıkladı.
11.04.2022 Gündem
Otomotiv sektöründen TOGG açıklaması! Uyarı yapıldı
Otomotiv sektöründen TOGG açıklaması! Uyarı yapıldı Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, Türk otomotiv sanayisinin bir aracın yüzde 80'ini üretebilir durumda olduğunu ancak dönüşüme ayak uydurulmaması durumunda bu oranın yüzde 15'e kadar düşebileceğini belirterek, "Dolayısıyla TOGG projesi hepimiz için tam bir boy aynası. Sadece rekabetçilik anlamında değil, bir elektrikli araçta neyi yapıp, neyi yapamadığımızı görüyoruz." dedi.
22.11.2021 Ekonomi
Elektrikli otomobilin bataryası ne kadar gider? İşte cevabı...
Elektrikli otomobilin bataryası ne kadar gider? İşte cevabı... Elektrikli otomobillerde birkaç yıl önce 800 dolardan fazla olan batarya maliyetlerinin, günümüzde 140 dolara kadar düştüğünü söyleyen uzmanlar, bunun fiyatlara yansımasının da kaçınılmaz olduğu görüşünde. Peki, elektrikli otomobillerin batarya ömrü ne kadar? "Batarya bitmez" diyerek söze başlayan sektör temsilcileri, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
9.10.2021 Gündem
TOGG'un yerli kokpit tasarımı ve üretimi Kocaeli'nden
TOGG'un yerli kokpit tasarımı ve üretimi Kocaeli'nden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) için yerli ve milli imkanlarla kokpit tasarımı ve üretimi yapan Farplas Otomotiv'in, Türkiye'nin Otomobili'nin önemli yerli tedarikçilerinden ve paydaşlarından biri olduğunu belirterek, "TOGG, endüstrideki elektrikli araç ve otonom araç dönüşümünü yakalamış bir projemiz." ifadesini kullandı.
3.06.2021 Ekonomi
Türkiye'nin Otomobili dönüşen endüstrinin işaret fişeği oldu
Türkiye'nin Otomobili dönüşen endüstrinin işaret fişeği oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, otomotiv sektörünün 30 milyar doların üzerindeki ihracatını koruyabilmesi için endüstrideki dönüşüme kendini uyarlaması gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin Otomobili projesiyle aslında bu dönüşen endüstride adeta işaret fişeği olan bir projeyi başlatmış olduk." ifadesini kullandı.
31.05.2021 Ekonomi
Son dakika: Araç alacaklar dikkat! Dünya bu krizi konuşuyor
Son dakika: Araç alacaklar dikkat! Dünya bu krizi konuşuyor Otomotiv sektöründe yaşanan mikroçip tedarik sorunu Türkiye'deki otomotiv fabrikalarını da etkilemiş ve Ford Otomotiv fabrikasını 6 gün süreyle kapatma kararı almıştı. Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), yaşanan sorunlarla ilgili çarpıcı bir rapor paylaştı. İşte detaylar...
30.03.2021 Ekonomi
Kocaeli'deki sanayiciler Ford Otosan'ın yeni yatırımını sevinçle karşıladı
Kocaeli'deki sanayiciler Ford Otosan'ın yeni yatırımını sevinçle karşıladı Ford Otosan'ın Avrupa'daki en büyük ticari araç üretim üssü olan Kocaeli fabrikalarında gerçekleştirilmesi öngörülen 2 milyar avroluk yeni yatırımından mutluluk duyan kentteki sanayiciler, bu yatırımın tedarikçi firmaların teknolojik dönüşümüne katkı sağlayacağına inanıyor.
24.03.2021 Ekonomi
Son dakika: Otomotiv sektöründe değişim rüzgarı! Yerli otomobil farkı...
Son dakika: Otomotiv sektöründe değişim rüzgarı! Yerli otomobil farkı... Son dakika gelen habere göre Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), 2021 yılı için devreye aldığı “Ar-Ge Yetkinlik Gelişim Programı” altındaki ilk etkinliğini Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) ile gerçekleştirdi. TAYSAD üyelerinin, yakın geleceğin elektrikli araçlar dünyasıyla daha sağlıklı entegrasyonu için hedeflenen çalışmalar kapsamında düzenlenen online etkinlikte, “Küresel ve Türkiye Mobilite Ekosistemi Geleceği” konusu ele alındı. Öte yandan TOGG projesinin hayata geçmesiyle birlikte elektrikli araç pazarındaki gelişimin daha da hızlanacağını belirten Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, son dönemde elektrikli veya elektrik destekli otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikte otomotiv sektöründe bir değişim rüzgarı yaşandığını söyledi.
13.02.2021 Otomobil
Otomotiv tedarik sanayi toparlanma bekliyor
Otomotiv tedarik sanayi toparlanma bekliyor Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, "Türkiye markasının algısını büyütmek ve ihracatımızı artırmak istiyoruz. Almanya, Fransa ve İngiltere'ye odaklandık." ifadelerini kullandı.
1.02.2021 Ekonomi
‘101 tedarikçiden 75’i yerli’
‘101 tedarikçiden 75’i yerli’ Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, “Tedarikçi seçimlerini tamamladık. Toplam 101 tedarikçinin yüzde 75’i yerli ve bunun da çoğunluğu TAYSAD üyesi kuruluşlardan, yüzde 25’i ise tüm dünyadan kuruluşlardan oluşuyor” dedi.
27.11.2020 Ekonomi
'Üç yılda yüzde 68 yerli içerik oranı hedefliyoruz'
'Üç yılda yüzde 68 yerli içerik oranı hedefliyoruz' TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, "TOGG’da elektrikli araç üretiminde deneyimi olmayan bir tedarik sanayi ile üretime yüzde 51 ile başlayıp, takip eden üç yılda tedarik sanayini dönüştürerek yüzde 68 yerli içerik oranı hedefliyoruz" dedi.
26.11.2020 Ekonomi
Otomotiv sektörü online buluşacak
Otomotiv sektörü online buluşacak Otomotivciler “Bağlantılı Araçlar ve Akıllı Altyapı”yı konuşmak için Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı IAEC 2020’de buluşuyor. IAEC’den yapılan açıklamaya göre, nesnelerin interneti kavramına araç teknolojileri hızla adapte olmayı sürdürüyor ve şehirler de akıllı altyapılarını kurmak için çalışmalar yapıyor.
1.11.2020 Ekonomi
Alman otomotiv devi Volkswagen'den flaş Türkiye kararı
Alman otomotiv devi Volkswagen'den flaş Türkiye kararı Alman otomotiv devi Volkswagen şimdi de kamyon fabrikası MAN ile gündemde... Şirketin Almanya ve Avusturya’da kapatılan fabrikalarını Türkiye’ye taşıma kararı aldığı belirtiliyor.
11.10.2020 Ekonomi
SUV'un tahtına sedan araçlar oturacak
SUV'un tahtına sedan araçlar oturacak ÖTV oranlarındaki düzenleme sonrasında otomotiv pazarında dengeler değişiyor. Talebin son birkaç yıldır hızla büyüyen SUV araçlardan uygun fiyatlı küçük otomobillerin başlangıç seviyesine kayması bekleniyor.
11.09.2020 Otomobil
Tedarik sanayisinde doluluk oranı yüzde 90’lara ulaştı
Tedarik sanayisinde doluluk oranı yüzde 90’lara ulaştı Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, eylül ayında beklentinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Kendi şirketlerimizde bile yüzde 90’a yakın bir doluluk oranı var. Bu şekilde olması beklemediğimiz bir şeydi. Baktığımız zaman sektörde hemen hemen her şirkette inanılmaz derecede yoğunluk var.” ifadelerini kullandı.
31.08.2020 Ekonomi
Coronayı yendi en kritik parçayı 3 günde üretti!
Coronayı yendi en kritik parçayı 3 günde üretti! Albert Saydam… 60 yıllık Tekno Kauçuk’un başında. DEİK’te 3 dönem başkanlık yaptı. 85 yıllık ilişki tarihinde, ilk kez bir ‘Meksika Devlet Başkanı’nı Türkiye’ye getirdi. Corona günlerinde ise hastanede virüse karşı verdiği savaşı yendi, yataktan kalktı ve Türk gücünün soyunduğu yerli solunum cihazı için en kritik parçayı, ekibi ile 3 günde üretti.
10.05.2020 Ekonomi
Sosyal mesafeli normal çalışma düzenine geçiş artacak
Sosyal mesafeli normal çalışma düzenine geçiş artacak Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği'nin (TAYSAD) Koronavirüs Etki Araştırmaları'nın üçüncüsü kapsamında yapılan ankete göre, 4 Mayıs haftasından itibaren sektörde sosyal mesafeli normal çalışma düzenine geçiş artacak.
2.05.2020 Ekonomi
Mart ayındaki ihracat 2.1 milyar dolar
Mart ayındaki ihracat 2.1 milyar dolar Türkiye otomotiv sektörünün mart ihracatı, yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28.5 azalarak 2.1 milyar dolar oldu.
6.04.2020 Ekonomi
Sanayici yerliyi net olarak bulacak
Sanayici yerliyi net olarak bulacak Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili ürün, yazılım ve girişimci arama motoru ve sosyal medyası ‘yerliara.com’ faaliyete girdi.
27.02.2020 Ekonomi
VW ve Peugeot’dan acil sipariş
VW ve Peugeot’dan acil sipariş Koronavirüste süreç uzayınca otomotiv firmaları gözünü Türkiye’ye dikti. Dünyaca ünlü Volkswagen ve Peugeot başta olmak üzere birçok firma ‘acil’ koduyla tedarikçi arıyor.
18.02.2020 Ekonomi
TOGG, 25 yerli firma  ile işbirliğine gidiyor
TOGG, 25 yerli firma ile işbirliğine gidiyor Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile iş birliğinin çok iyi gittiğini belirterek, “Bizim TOGG’la şu an görüşen, aralarında elektrikli araçlara da parça üreten 60 civarında üyemiz var. 25 firmayla iş birliğine başladılar. Ama hedefleri 60 firmanın tamamıyla çalışabilmek” dedi.
8.02.2020 Ekonomi
Yakın temas! Yerli otomobil için...
Yakın temas! Yerli otomobil için... Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, TOGG ile iş birliğinin çok iyi gittiğini belirterek, "Bizim TOGG'la şu an görüşen, aralarında elektrikli araçlara da parça üreten 60 civarında üyemiz var. Bunlar arasında 25 firmayla iş birliğine başladılar. Ama hedefleri 60 firmanın tamamıyla çalışabilmek." dedi.
7.02.2020 Ekonomi
Türkiye otomotiv tedarik sanayi TOGG ile yakın temasta
Türkiye otomotiv tedarik sanayi TOGG ile yakın temasta Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, TOGG ile iş birliğinin çok iyi gittiğini belirterek, "Bizim TOGG'la şu an görüşen, aralarında elektrikli araçlara da parça üreten 60 civarında üyemiz var. Bunlar arasında 25 firmayla iş birliğine başladılar. Ama hedefleri 60 firmanın tamamıyla çalışabilmek." dedi.
7.02.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Taysad ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.