Tiroid Hastalıkları

Tiroid Hastalıkları

Son dakika tiroid hastalıkları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tiroid hastalıkları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tiroid hastalıkları haber sayfamızda...

Tiroid Hastalıkları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 454 tiroid hastalıkları haberi bulunmuştur.
Kanser değil, minik Tuana kazandı
Kanser değil, minik Tuana kazandı İzmir'de, 16 aylıkken denge ve fazla kilo kaybı gibi şikayetleri ortaya çıkan ve 4 yaşında görme kabiliyetini tamamen kaybeden 12 yaşındaki Tuana Ülker'e beyin sapı tümörü teşhisi konuldu. Bu süreçte 6 operasyon geçiren Tuana, desteklerle mücadeleyi bırakmadı, moralle, etkinliklerle hayata tutundu.
16.02.2024 Haberler
Radyasyon bebek sahibi olmalarını zorlaştırdı
Radyasyon bebek sahibi olmalarını zorlaştırdı Konya’daki bir kamu hastanesinin radyasyonlu alanlarında görev yapan sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları ortaya koyan araştırmadan ilginç sonuçlar elde edildi.
14.11.2022 Gündem
Dikkat! Uzmanı uyardı: Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir
Dikkat! Uzmanı uyardı: Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir Tiroid hastalıkları içinde çok fazla bilinmeyen ‘subakut tiroidit’, özellikle Covid-19 pandemisiyle birlikte adından daha sık bahsedilen bir sorun oldu. Doç. Dr. Özlem Haliloğlu, Covid-19 ya da başka bir viral üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş, boynun ön tarafında belirgin olmak üzere kulağa vuran ve yutkunmakla artan boğaz ağrısı, ateş-eklem ağrıları gibi gribal semptomları olan hastaların araştırılması gerektiğini söyledi. 
15.08.2022 Gündem
Tiroit bezi hastalıklarında ameliyat gerektiren 4 neden
Tiroit bezi hastalıklarında ameliyat gerektiren 4 neden Tiroit, boyun bölgesinin ön tarafında 'adem elması' adı verilen kıkırdak çıkıntının hemen altında yerleşen ve vücut için hayati öneme sahip hormon salgılayan kelebek şeklinde bir bez. Bu bez içerisinde oluşan farklı yapıda ve değişik büyüklüklerdeki kitleler ise tiroit nodülü olarak adlandırılıyor. Peki her tiroit nodülü için ameliyat gerekir mi, ne zaman ameliyat kararı verilir? Endokrin Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Dural anlattı.
27.07.2022 Genel Sağlık
Tirotoksikoz Nedir, Neden Olur? Tirotoksikoz Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?
Tirotoksikoz Nedir, Neden Olur? Tirotoksikoz Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır? Tiroid bezinin aşırı çalışması nedeni ile aşırı bir şekilde oluşan tiroid hormon salınım sonucunda hastalarda sinirlilik, kilo kaybı, huzursuzluk, terleme, sıcağa tahammülsüzlük, kas gücü kaybı ve çarpıntı gibi sorunlara neden olan tabloya ‘tirotoksikoz yani zehirli guatr’ adı verilir. Tirotoksikozun en sık görülme nedeni ise, Graves Hastalığıdır. Tirotoksikoz nedir, neden olur sizler için derledik.
12.07.2022 Sağlık
Tiroid Boğaz Ağrısı Yapar Mı? Tiroid Nereleri Etkiler?
Tiroid Boğaz Ağrısı Yapar Mı? Tiroid Nereleri Etkiler? Tiroid bezleri boyun bölgesinde ön tarafta ve soluk borusunun hemen ön kısmında bulunur. Tiroid bezi kelebek şeklindedir. İki parçalı bir bezdir ve çeşitli hormonların salgılanmasını sağlamaktadır. Tiroid boğaz ağrısı yapar mı? Tiroid nereleri etkiler? İşte, merak edilen tüm detaylar.
6.07.2022 Sağlık
Ağız kuruluğu bazı hastalıkların habercisi olabilir
Ağız kuruluğu bazı hastalıkların habercisi olabilir Ağız içindeki tükürüğün azalmasıyla ortaya çıkan ağız kuruluğu, birçok nedene bağlı olarak gelişebiliyor. Kserostomi olarak da bilinen ağız kuruluğu, diş çürükleri ve ağız içi enfeksiyonlara yol açabiliyor. Bazı ciddi hastalıkların belirtisi de olabilen ağız kuruluğundan kurtulmak için altta yatan nedenin belirlenmesi gerekiyor. Doç. Dr. Mustafa Kaplan, ağız kuruluğu ve nedenleri hakkında bilgi verdi.
26.01.2022 Genel Sağlık
Plörezi nedir? Plörezi neden olur?
Plörezi nedir? Plörezi neden olur? Derin bir nefes aldığınızda keskin bir göğüs ağrısı ile kendini belli edebilen plörezi nedir? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Fidan Yıldız,plörezi belirtileri ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri paylaştı.
6.01.2022 Genel Sağlık
Boğazda bir şey varmış hissi neden olur ve nasıl geçer?
Boğazda bir şey varmış hissi neden olur ve nasıl geçer? İnsan vücudunda hastalıklardan etkilenen birçok bölüm bulunuyor. Hastalık belirtisi olarak boğaz bölgesinde birçok sorun yaşanabiliyor. Boğazda bir şey varmış hissi kişilere zorlayan durumlar arasındadır. Boğazda bir şey varmış gibi hissi kişilerin araştırdığı hastalık belirtileri arasında bulunuyor. Boğazda bir şey varmış hissi neden olur ve nasıl geçer? Boğazda yaşanan sağlık sorunları hakkında sizlere detayları derledik.
11.11.2021 Genel Sağlık
Gebelikte iyot tüketiminin önemi ve tüketilmesi gereken günlük miktar
Gebelikte iyot tüketiminin önemi ve tüketilmesi gereken günlük miktar Gebelik döneminde tiroid, tedavi edilmediğinde düşük, erken doğum, gebelik zehirlenmesi (preeklempsi), hipertansiyon, bebekte yetersiz gelişme gibi durumlara sebebiyet verebilir. Gebelikte yeterli miktarda iyot alınmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Endokrinoloji Uzmanı Dr. Cafer Kaya, konu hakkında bilgi verdi.
14.09.2021 Genel Sağlık
Tiroid Boğaz Ağrısı Yapar Mı? Tiroid Nereleri Etkiler?
Tiroid Boğaz Ağrısı Yapar Mı? Tiroid Nereleri Etkiler? Tiroid bezleri boyun bölgesinde ön tarafta ve soluk borusunun hemen ön kısmında bulunur. Tiroid bezi kelebek şeklindedir. İki parçalı bir bezdir ve çeşitli hormonların salgılanmasını sağlamaktadır. Tiroid boğaz ağrısı yapar mı? Tiroid nereleri etkiler? İşte, merak edilen tüm detaylar.
12.09.2021 Sağlık
Endokrinoloji Ve Metabolizma Hastalıkları Nelerdir? Endokrinoloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?
Endokrinoloji Ve Metabolizma Hastalıkları Nelerdir? Endokrinoloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar? Endokronoloji ve metabolizma hastalıkları, hormon dengesizliği ile ilgili hastalıklara tanı koymayı ve tedavi yapmayı amaçlıyor. Bu bölümde diyabet, metabolik bozukluklar, hipertansiyon, tiroid hastalıkları, menopoz, hormonların fazla ya da az üretimi, osteoporoz, yağ metabolizması ile ilgili hastalıklar, büyüme geriliği (boy kısalığı), infertilite (kısırlık), şişmanlık, salgı bezlerinin tümörleri gibi hastalıklar yakından inceleniyor. Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
11.09.2021 Sağlık
Guatra Ne İyi Gelir? Guatr Hastalığına İyi Gelen Besinler Ve Bitkiler Nelerdir?
Guatra Ne İyi Gelir? Guatr Hastalığına İyi Gelen Besinler Ve Bitkiler Nelerdir? Guatr hastalığı herkesin bildiği bir sağlık sorunudur. Bu hastalığın neden oluştuğu hakkında birçok bilgi bulunuyor. Kişiler guatr hastalığına karşı önlem almak için bazı yöntemler arıyor. Guatr hastalığına neyin iyi geldiği öğrenmek için bazı kaynaklara başvuruyorlar. Guatra ne iyi gelir? Guatr hastalığına iyi gelen besinler ve bitkiler nelerdir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
7.09.2021 Sağlık
Gebelik dönemi tiroid hormonlarını etkiliyor!
Gebelik dönemi tiroid hormonlarını etkiliyor!  Gebelik döneminde yaşanan biz dizi fizyolojik ve hormonal değişikliklerin tiroid hormonlarını da etkilediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melis Koçer Yazıcı, "Gebelikte yaşanan tiroid hastalıklarının hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından yakından takip edilmesi gerekiyor dedi. Tedavi edilmeyen şiddetli hipotroidin bebeğin beyin gelişimini de etkileyebildiğini" söyleyen Yazıcı, konjenital hipotiroidizmin de hemen fark edilmez ve tedavi edilmezse çocukta ciddi bilişsel ve gelişimsel anormalliklere neden olabileceğini kaydetti.
9.08.2021 Kadın Sağlığı
Dikkat! Bu belirtiler hipotiroidi işaret ediyor
Dikkat! Bu belirtiler hipotiroidi işaret ediyor Nefes borusunun ön kısmındaki kelebek şeklindeki tiroid bezinden salgılanan  T3 ve T4 hormonları, yeni doğan döneminden yaşamın sonuna kadar zeka gelişimi, büyüme ve gelişme gibi vücudun yaşamsal fonksiyonları düzenliyor. Tiroid bezi hastalıklarının sinsi ilerlediğini vurgulayan uzmanlar, yetersiz çalışması durumunda hipotiroidi, fazla çalışması halinde ise hipertiroidi rahatsızlığının görüldüğünü belirtiyor.
13.07.2021 Genel Sağlık
D vitamini seviyesi nasıl yükseltilir?
D vitamini seviyesi nasıl yükseltilir? D vitamini daha çok kemik sağlığında önemli olarak bilinse de vücutta birçok sistemin düzenli çalışmasında rol oynuyor. Yetişkinler gibi çocukların da bağışıklık sistemine, sağlıklı büyümesine büyük destek olan D vitamininin seviyesini yükseltmek için neler yapılabileceğini Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Cenkçi anlattı.
27.06.2021 Çocuk Sağlığı
Tiroit bezinin az ya da çok çalıştığı nasıl anlaşılır?
Tiroit bezinin az ya da çok çalıştığı nasıl anlaşılır? Tiroit hastalıklarının toplumda çok sık görülüyor. Herhangi bir hastalığa bağlı olduğu düşünülmeyen sinirlilik, çarpıntı, terleme, sıcağa tahammülsüzlük, huzursuzluk, obezite veya kilo alamama gibi birçok durum tiroit bezi ile ilgili olabiliyor. Peki, tiroit bezinin az çalışması nelere yol açar? Tiroit bezinin fazla çalışması nelere yol açar? Tiroit hastalığı nasıl teşhis edilir? Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof.Dr. Onur Sıldıroğlu anlattı.
28.05.2021 Genel Sağlık
Son dakika: Türkiye'nin yeni korona planı belli oldu! Eylül ayına kadar...
Son dakika: Türkiye'nin yeni korona planı belli oldu! Eylül ayına kadar... Gelen son dakika haberine göre, Türkiye'de son 24 saatte 219 bin 192 Kovid-19 testi yapıldı, 9 bin 385 kişinin testi pozitif çıktı, 207 kişi hayatını kaybetti. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim konusunda önemli bir karara imza attı. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun açıklamalarının ardından Türkiye'nin hastalıkla mücadele için yeni planı da ortaya çıktı. İşte son dakika gelişmesinin tüm detayları...
21.05.2021 Gündem
Raynaud Fenomeni Nedir? Raynaud Hastalığı (Sendromu) Belirtileri Nelerdir?
Raynaud Fenomeni Nedir? Raynaud Hastalığı (Sendromu) Belirtileri Nelerdir? Kış aylarında özellikle soğuk havanın etkisiyle görülen, el ve ayak parmaklarının beyazlaması, akıllara tek bir hastalığı getirmektedir. Raynaud fenomeni! Pek çok kişinin haberdar dahi olmadığı Raynaud fenomeni nedir, hangi durumlarda ortaya çıkar gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.
5.05.2021 Sağlık
Geçmeyen Burun Tıkanıklığı Nedenleri Nelerdir? Uzun Süreli, Sürekli Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?
Geçmeyen Burun Tıkanıklığı Nedenleri Nelerdir? Uzun Süreli, Sürekli Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer? Bazı zamanlarda burunla alakalı sağlık sorunları yaşanabilir. Bunlar arasında burun tıkanıklığı da bulunuyor. Burun tıkanıklığı herkesi zorlayan bir durumdur. Neden tıkandığı ve nasıl geçeceği pek çok insanın merak ederek araştırdığı konulardan biridir. Geçmeyen burun tıkanıklığı nedenleri nelerdir? Uzun süreli, sürekli burun tıkanıklığı nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.04.2021 Sağlık
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? Hangi Gıdalarda Selenyum Bulunur?
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? Hangi Gıdalarda Selenyum Bulunur? Selenyum insan vücudunun ihtiyaç duyduğu maddelerden biri olarak bilinir. Selenyumun insan vücuduna olan yararı merak edilen konulardan biri oluyor. İnsanlar selenyum faydalarını öğrenerek hangi gıdalarda selenyum olduğunu bilmek istiyor. Selenyum içeren besinler nelerdir? Hangi gıdalarda selenyum bulunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.04.2021 Sağlık
Çocuklarda Tiroid Bezi Hastalıkları Nelerdir? Çocuklarda Tiroid Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?
Çocuklarda Tiroid Bezi Hastalıkları Nelerdir? Çocuklarda Tiroid Hastalıkları Belirtileri Nelerdir? Tiroid bezinin az çalışmasına tıp dilinde hipotiroidi ismi verilir. Çabuk yorulma, üşüme, hareketlerde yavaşlama, saçlarda dökülme, kabızlık, uykuya meyil ve kavrama güçlüğü gibi çeşitli belirtiler ortaya çıkabilir. Guatr yani tiroid bezinde büyüme olmadan da hipertiroidi ya da hipotiroidi gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Çocuklarda tiroid bezi hastalıkları nelerdir? İşte, tüm detaylar...
15.03.2021 Sağlık
Tiroid Nedir? Tiroid Hormonu Ne İşe Yarar, Tiroid Hastalıkları Nasıl Oluşur?
Tiroid Nedir? Tiroid Hormonu Ne İşe Yarar, Tiroid Hastalıkları Nasıl Oluşur? Tiroid, genellikle bir hastalık ismi olarak bilinse de aslında boğazda adem elması adı verilen bölgenin önünde yer alan bir organdır. Kelebeği andıran bir şekle sahip olan tiroid, vücutta pek çok hormonun salgılanmasını sağlayan hormonların üretiminden sorumludur. Tiroid nedir ve tiroid hormonu ne işe yarar? Sizler için derledik.
11.03.2021 Sağlık
Kadınlarda Saç Dökülmesi Nedenleri Nelerdir? Kadınların Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?
Kadınlarda Saç Dökülmesi Nedenleri Nelerdir? Kadınların Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? Cildin ve saçların sağlıklı olması çok önemlidir. Saç sağlığının korunması için detaylara dikkat edilmelidir. Özellikle kadınlarda saç dökülmelerinin belli başlı nedenleri bulunur. Kadınlarda saç dökülmesi nedenleri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
5.03.2021 Sağlık
Tansiyon Nedir, Normal Tansiyon Kaç Olmalıdır? Tansiyon Çeşitleri Nelerdir?
Tansiyon Nedir, Normal Tansiyon Kaç Olmalıdır? Tansiyon Çeşitleri Nelerdir? Tansiyon insan yaşamında hayati bir öneme haiz. Düşüklüğü baş dönmesi, halsizlik; yüksekliği ise ensede ağrıdan burun kanamasına kadar uzanabilen dikkate alınması gereken çeşitli belirtilere yol açabiliyor. İnsanlar günümüzde tansiyon ölçüm cihazlarını evlerinden eksik etmemeye özen gösteriyorlar. Peki tansiyon nedir, normal tansiyon kaç olmalıdır? Tansiyon çeşitleri nelerdir? Tüm bu soruların yanıtları detayları ile derledik.
21.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Tiroid Hastalıkları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.