Sağlık Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? Hangi Gıdalarda Selenyum Bulunur?

Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? Hangi Gıdalarda Selenyum Bulunur?

24.04.2021 - 14:04 | Son Güncellenme:

Selenyum insan vücudunun ihtiyaç duyduğu maddelerden biri olarak bilinir. Selenyumun insan vücuduna olan yararı merak edilen konulardan biri oluyor. İnsanlar selenyum faydalarını öğrenerek hangi gıdalarda selenyum olduğunu bilmek istiyor. Selenyum içeren besinler nelerdir? Hangi gıdalarda selenyum bulunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Selenyum İçeren Besinler Nelerdir Hangi Gıdalarda Selenyum Bulunur


Selenyum insan vücudunun ihtiyaç duyduğu faydalı bir maddedir.

Selenyum İçeren Besinler Nelerdir?

Selenyum insan vücuduna lazım olan bir maddedir. Hangi besinlerde olduğu birçok kişinin merak ettiği bir konudur. Metabolizmanın korunmasına etkili olan bir maddedir. Vücudun hastalıklara karşı direnç göstermesine yardımcı olur. Çok fazla stres yaşayan kişiler için tüketilmesi önerilir. İltihap oluşmasına karşı direnç göstererek, iltihaplanmayı azaltır. Kanser çeşitlerine engel olarak virüslerle en iyi şekilde mücadele eder ve savunma yapar.

Astım ve kalp hastalıkları konusunda çok faydalı bir maddedir. Selenyum eksikliğinde insan vücudunda bazı tepkimeler olur. Özellikle bağışıklık sistemi ve karaciğer bu durumlardan çok etkilenir. Vücutta eksik kalması ve depolanmaması birçok hastalığa davetiye çıkarabilir. Her yaşta insan için mutlaka alınması gereken bir mineraldir.

Haberin Devamı

Selenyum eksik olmasından dolayı ortaya çıkabilecek bazı sağlık sorunları şu şekildedir;

● AIDS
● Hepatit
● Soğuk algınlığı ve grip
● Enfeksiyon
● Karaciğer hastalıkları
● Kalp hastalıkları
● Tiroid hastalıkları
● Virüsler
Bu hastalıklar tamamen selenyum eksikliğiyle ortaya çıkar. Selenyum vücudun bağışıklık sistemi için çok önemli bir mineraldir. Her insanın günlük olarak selenyum ihtiyacını karşılaması bu hastalıklardan korunmasına yardımcı olacaktır.

Hangi Gıdalarda Selenyum Bulunur?

Selenyumun faydalarını bu kadar bilinirken, hangi gıdalarda olduğu araştırılan bir konudur. İnsanlar selenyum ihtiyaçlarını hangi gıdalardan karşılayacağını araştırarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Vücudun ihtiyacı olan selenyumun olduğu çok fazla sayıda gıda bulunuyor. Bu gıdalar tüketilerek ihtiyaç duyulan selenyum karşılanabilir. İnsan vücudu günlük olarak 100 ile 500 mg arasında selenyuma ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacı karşılamak için selenyum içeren besinler tüketilmelidir. Selenyum içeren gıdalar şu şekildedir;

Haberin Devamı

Yumurta
● Ayçiçek çekirdeği
● Kayabalığı
● Ciğer
Tavuk göğsü
● Hindi
● Mantar
● Ton balığı
● Ceviz


Bu besinler içerisinde oldukça fazla selenyum bulunur. Günlük olarak tüketilen bu gıdalarla ihtiyaç duyulan selenyum karşılanabilir.

Yazarlar