Sağlık Tiroid Boğaz Ağrısı Yapar Mı? Tiroid Nereleri Etkiler?

Tiroid Boğaz Ağrısı Yapar Mı? Tiroid Nereleri Etkiler?

12.09.2021 - 08:53 | Son Güncellenme:

Tiroid bezleri boyun bölgesinde ön tarafta ve soluk borusunun hemen ön kısmında bulunur. Tiroid bezi kelebek şeklindedir. İki parçalı bir bezdir ve çeşitli hormonların salgılanmasını sağlamaktadır. Tiroid boğaz ağrısı yapar mı? Tiroid nereleri etkiler? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tiroid Boğaz Ağrısı Yapar Mı Tiroid Nereleri Etkiler

 

 Tiroid bezlerinden salgılanan hormonlar beyinden gelen uyarılar neticesinde salgılanmaktadır. Tiroid bezlerinde bazen bir takım hastalıklar meydana gelebilmektedir. Tiroidde meydana gelen bir hastalık vücut için gerekli olan hormonların yeterli salgılanmasını engellemektedir. 

Haberin Devamı

 Tiroid Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Tiroid hastalıkları iki farklı şekilde olabilmektedir. Bunlar bir hormonal hastalıklardır bir de tiroidin yapısal hastalıkları şeklinde olmaktadır. Tiroid hormonlarının üretiminde bozukluk olması tiroid hormon hastalıkları olarak isimlendirilmektedir. Genelde hipertiroid ve hipotiroid en sık görülen rahatsızlıklardır.

 Tiroid bezinde meydana gelen bir takım yapısal bozukluklarda çeşitli hastalıklar oluşabilmektedir. Böyle bir durumda tiroid bezinin salgıladığı hormonlar normal olabileceği gibi anormal şekilde de olabilmektedir. 

 Tiroid bezindeki yapısal bozukluklar tiroid kanseri ya da bunun dışındaki bozulmalar şeklinde olabilmektedir. Tiroid ile ilgili problemler için genel cerrahi bölümüne gidilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Tiroid Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

 

 Tiroidde meydana gelen rahatsızlıklar çeşitli belirtiler ile kendini gösterebilmektedir. 

 

İshal durumu

 

Kabız durumu

 

Bulantı

 

Adet döngüsünün düzensiz olması

 

Kilonun ani şekilde artması

 

Kilonun ani şekilde azalması

 

Ellerde titreme oluşumu

 

Panik atak problemleri

 

Normalden fazla dışkılama

 

Seste çatallaşma

 

Ses kısıklığı

 

Boğazda şişlik oluşumu

 

Boğazda takılma hissi meydana gelmesi

 

Tırnakların soyulması






Yazarlar