Vergi Ödeme

Vergi Ödeme

Son dakika vergi ödeme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan vergi ödeme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan vergi ödeme haber sayfamızda...

Vergi Ödeme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.688 vergi ödeme haberi bulunmuştur.
Ev sahipleri için süreç başladı! İşte kira vergisini düşürmenin yolu
Ev sahipleri için süreç başladı! İşte kira vergisini düşürmenin yolu Evini kiraya veren milyonlarca mülk sahibi için süreç 1 Mart itibarıyla başladı. Kişilerin bu ay sonuna kadar beyanname vermeleri gerekiyor. Yapılan bazı ödeme ve harcamalar ise kira vergisinden düşürülebiliyor. Peki daha az kira vergisi ödemenin şartları ne? Başvurular nereye yapılıyor? İşte detaylar...
9.03.2024 Ekonomi
Yellen, Kongre'ye 5 Haziran'a kadar süre verdi
Yellen, Kongre'ye 5 Haziran'a kadar süre verdi ABD Hazine Bakanı Janet Yellen dün ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’e hitaben kaleme aldığı uyarı mektubunda ABD Kongresi’nin borç limitini yükseltmemesi halinde 5 Haziran itibarıyla hükümetin tüm finansal yükümlülüklerini tam ve zamanında ödeyecek yeterli kaynağı olmayacağını belirtti.
27.05.2023 Uzmanpara
Bakan Nebati'den vergi ödeme süreleriyle ilgili açıklama
Bakan Nebati'den vergi ödeme süreleriyle ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından beyanname süreleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
22.12.2022 Ekonomi
Sel bölgesinde vergi ödeme süreleri 1 ay ertelendi
Sel bölgesinde vergi ödeme süreleri 1 ay ertelendi Antalya'nın Demre, Finike ve Kumluca ilçelerinde meydana gelen selden etkilenenlere yönelik olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı Aralık ayının sonuna kadar mükelleflerin vermeleri gereken beyanname ve bildirimlerin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk edecek vergilerin ödeme süreleri 1 ay erteledi.
13.12.2022 Ekonomi
Hazine Bakanlığı'ndan 'Düzce' açıklaması: Vergi ödeme süreleri 1 ay ertelendi
Hazine Bakanlığı'ndan 'Düzce' açıklaması: Vergi ödeme süreleri 1 ay ertelendi Hazine ve Maliye Bakanlığı, Düzce'de faaliyet gösteren mükelleflerin kasım ayının sonuna kadar vermeleri gereken beyanname ve bildirimlerin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk edecek vergilerin ödeme sürelerinin, kentte meydana gelen deprem nedeniyle 1 ay ertelendiğini duyurdu.
23.11.2022 Ekonomi
Matrah Artırımı Nedir, Ne İşe Yarar? Matrah Artırımı Neden Yapılır?
Matrah Artırımı Nedir, Ne İşe Yarar? Matrah Artırımı Neden Yapılır? Matrah artırımı vergi matrahı olarak bilinir. Maliye Bakanlığı kapsamında yapılan inceleme eşliğinde, ek vergi ödeme durumundan kurtulmak için öne çıkan bir uygulamadır. Peki, matrah artırımı nedir, ne işe yarar? Matrah artırımı neden yapılır ayrıntıları ile derledik.
10.11.2022 Eğitim
Kartlı ödemeler arttı
Kartlı ödemeler arttı Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile temmuz ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 109 artarak 316,9 milyar TL oldu.
29.08.2022 Uzmanpara
Vergi ödeme tarihleri uzadı mı, ne zaman son? 2022 Vergi ödeme tarihleri
Vergi ödeme tarihleri uzadı mı, ne zaman son? 2022 Vergi ödeme tarihleri Son dakika haberleri arasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, olumsuz hava koşulları nedeniyle vergi beyannamelerinin verilme ve ödenme süreleri hakkında duyuru paylaştı. Vatandaşlar ise Vergi ödeme tarihleri 2022 ne zaman son, süre uzatıldı mı? Vergi ödemede son gün ne zaman, kaç gün kaldı?
25.01.2022 Ekonomi
‘Katı atık bedeline zam yok’
‘Katı atık bedeline zam yok’ Karabağlar Belediye Meclisi, katı atık bedellerine 2022’de zam yapılmaması, bu yılki tarifenin geçerli olmasını kararlaştırdı.
3.12.2021 Ege
Son dakika: Fuat Oktay'dan enerji fiyatları açıklaması! 'Vatandaşa yansıtmadık'
Son dakika: Fuat Oktay'dan enerji fiyatları açıklaması! 'Vatandaşa yansıtmadık' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Küresel enerji piyasalarındaki anormal artışları göğüsleyerek vatandaşımıza yansıtmadık; bundan sonra da küresel eğilimlerin milletimize etkisini en asgari düzeyde tutmak için gayret göstermeye devam edeceğiz." dedi.
21.10.2021 Ekonomi
El Salvador’dan tarihi kripto para adımı
El Salvador’dan tarihi kripto para adımı İtibari para birimi yerine ülke genelinde kripto para kullanımına geçerek tüm dünyada yankı uyandıran El Salvador’dan tarihi bir hamle daha geldi. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ‘ilk adım’ diyerek çok önemli bir gelişmeyi tüm dünyaya duyurdu. Bukele, Bitcoin madencilik tesisi kurduklarını ve bunun volkanik enerji ile çalışacağını açıkladı. Konuya ilişkin çarpıcı gelişmeler ise haberin detayında…
29.09.2021 Uzmanpara
Raporlardaki usulsüzlük şüpheleri artırdı
Raporlardaki usulsüzlük şüpheleri artırdı Dünya Bankası'nın 2018 ve 2020 yılı İş Yapma Kolaylığı Raporlarında Çin'in sıralamasını yükseltmek için verilerin değiştirildiğinin ortaya çıkması, uluslararası kuruluşların raporlarının güvenilirliğine ilişkin soru işaretlerini artırdı.
18.09.2021 Uzmanpara
Kurban Bayramı süresince 14,5 milyar TL ödeme kartla yapıldı
Kurban Bayramı süresince 14,5 milyar TL ödeme kartla yapıldı Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) verilerine göre, temmuz ayında kartlı ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35’lik büyümeyle 151 milyar TL'ye ulaştı.
19.08.2021 Ekonomi
Emlak vergisi ne zaman ödenecek, son gün hangi tarihte? Nasıl ve nereden ödeniyor?
Emlak vergisi ne zaman ödenecek, son gün hangi tarihte? Nasıl ve nereden ödeniyor? Emlak vergisi ödemelerini 2 taksit üzerinden gerçekleştiriliyor. Mayıs ayı sonu yaklaşırken arsa ve arazisi olanlar "Emlak vergisi son gün ne zaman, ne kadar ödenecek?" sorularını sıklaştırdı. İşte konuya dair detaylı bilgiler...
28.05.2021 Ekonomi
Sahil şeridi rengarenk
Sahil şeridi rengarenk Kuşadası Belediyesi’nin “Daha Yeşil Bir Çevre” hedefiyle yürüttüğü çalışmalar aralıksız sürüyor.
25.05.2021 Ege
Vergi ödeme süreleri uzatıldı
Vergi ödeme süreleri uzatıldı Bu yılın birinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 31 Mayıs Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı.
3.05.2021 Uzmanpara
Son dakika: Vergi ödeme süreleri uzatıldı
Son dakika: Vergi ödeme süreleri uzatıldı Bu yılın birinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 31 Mayıs Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı.
3.05.2021 Ekonomi
'Biden’a sen kimsin diyemedin'
'Biden’a sen kimsin diyemedin' İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları hakkında ‘soykırım’ ifadesini kullanması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi.
29.04.2021 Siyaset
Meral Akşener: Biden'ın sözde 'soykırım' açıklaması, milletimizi derinden yaraladı
Meral Akşener: Biden'ın sözde 'soykırım' açıklaması, milletimizi derinden yaraladı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "ABD Başkanı Biden'ın sözde 'soykırım' açıklaması, milletimizi derinden yaraladı. Sayın Erdoğan, Biden'a kibarca sitem edip, vere vere Ermenistan'a yaptırım sinyali verebildi" dedi.
28.04.2021 Siyaset
Vergi Kimlik No Nedir, Ne İşe Yarar? Vergi Kimlik No Nasıl Alınır Ve Nasıl Sorgulanır?
Vergi Kimlik No Nedir, Ne İşe Yarar? Vergi Kimlik No Nasıl Alınır Ve Nasıl Sorgulanır? Bir devletin kendini ekonomik anlamda devam ettirebilmesi adına çeşitli şekillerde gelir sağlanması büyük önem taşımaktadır. Vergiler, devletin en önemli gelir kaynaklarındandır. Vatandaşlar vergi ödeme sırasında vergi kimlik no'ya sahip olmalıdır. Vergi kimlik no nedir? Vergi kimlik no nasıl sorgulanır ve nasıl alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
22.03.2021 Eğitim
Vergi ödemek için sanal hücum var!
Vergi ödemek için sanal hücum var! ‘Vergi ayı’ olarak bilinen martta pandemi döneminde gelişen alışkanlıkla online vergi ödemeleri de artış gösterdi. Bilindiği gibi, 2020 yılı gelirlerine ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesi vermek zorunda olanlar için mart ayı beyanname verme dönemi.
9.03.2021 Ekonomi
9034 Vergi Kodu Nedir? Motorlu Taşıtlar Vergisi Nereye Ödenir?
9034 Vergi Kodu Nedir? Motorlu Taşıtlar Vergisi Nereye Ödenir? Türkiye'de belirli periyotlar eşliğinde vergi günleri gelmektedir. Her vergiye özel vergi kodları belirlenmiştir. Vergi kodları ile birlikte vergi ödeme yükümlülüğü olan kişiler bu kod ile birlikte vergilerini ödeyebilirler. 9034 vergi kodu da ülkemizde ki vergi kodlarından biridir. Peki, 9034 vergi kodu nedir? Motorlu taşıtlar vergisi nereye ödenir? Merak edilen tüm detayları derledik.
22.04.2020 Bilgi Rehberi
Son dakika haberleri: Müjde geldi! Nefes aldıracak adım, ertelendi...
Son dakika haberleri: Müjde geldi! Nefes aldıracak adım, ertelendi... Son dakika gelen habere göre kovid-19 salgını nedeniyle faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin vergi ödeme süreleri ertelendi. Sinema salonu, kıraathane, internet kafe, çay bahçesi gibi işletmeler ertelemeden faydalanırken, paket servis ve gel-al hizmeti verdiği için restoranlar kapsam dışı olacak.
26.01.2021 Ekonomi
Sinema kapsamda restoranlar yok
Sinema kapsamda restoranlar yok Kovid-19 salgını nedeniyle faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin vergi ödeme süreleri ertelendi. Sinema salonu, kıraathane, internet kafe, çay bahçesi gibi işletmeler ertelemeden faydalanırken, paket servis ve gel-al hizmeti verdiği için restoranlar kapsam dışı olacak.
26.01.2021 Ekonomi
Tahakkuk Fişi Nedir, Ne İşe Yarar?
Tahakkuk Fişi Nedir, Ne İşe Yarar? Tebliğ edilmiş durumda olan vergi ödeme aşamasına geldiği taktirde mükellefin vergiye herhangi bir itirazı bulunmaması durumunda işlem vergi mükellefine çeşitli belgeler vasıtasıyla belirtilir. Vergi mükellefine verilmiş olan bu bilgilere ise tahakkuk fişi denilir. Sizin için Tahakkuk Fişi Nedir, Ne İşe Yarar şeklindeki soruların olduğu konularını tüm detayları ile birlikte derledik.

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Ödeme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.