Virüs

Virüs

Son dakika virüs haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan virüs gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan virüs haber sayfamızda...

Virüs

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 34.393 virüs haberi bulunmuştur.
Antarktika'da kuş gribi alarmı: Penguen vakaları artıyor
Antarktika'da kuş gribi alarmı: Penguen vakaları artıyor Bilim insanları, Penguen kolonilerinin kalabalık yapısı ve göç hareketlerinin kuş gribi virüsünün yayılmasını artırabileceği uyarısında bulunuyor.
16.03.2024 Dünya
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Gazze'de düşmanlık bambaşka bir boyuttadır
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Gazze'de düşmanlık bambaşka bir boyuttadır TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü'nde İslam karşıtlığının dünya genelinde rahatsız edici tırmanışına tanıklık edildiğini söyledi.
15.03.2024 Gündem
Avrupa'nın göbeğinde toplu mezar! Dünyanın konuştuğu kare, kadın ve çocukları gömdüler
Avrupa'nın göbeğinde toplu mezar! Dünyanın konuştuğu kare, kadın ve çocukları gömdüler Almanya'nın Nürnberg şehrinde bir toplu mezar bulundu. Söz konusu mezarın fotoğrafları ve detayları dünyada infial yarattı.
12.03.2024 Dünya
Eriyen buzullar felaket getirebilir
Eriyen buzullar felaket getirebilir Kuzey Kutbu’nda küresel ısınmanın buzulları eritmeye başlamasıyla, ABD’nin nükleer test yaptığı alandaki “radyoaktif mezar” da ortaya çıktı.
10.03.2024 Dünya
20 yıldır görülmeyen hastalık şoförü öldürdü! Gerçeği kardeşi açıkladı: 'Tek çaresi var'
20 yıldır görülmeyen hastalık şoförü öldürdü! Gerçeği kardeşi açıkladı: 'Tek çaresi var' Herkesin sevdiği, etrafına neşe saçan biriydi. Otobüs şoförlüğü yapıyordu. Kendini çok halsiz hissettiği için doktora gidince ne yaşadığını öğrendi. Doktorlar kurtarmaya çalışsa da çocukluğunda es geçilen bir detay yüzünden 48 yaşında yaşama veda etti. Uzmanlar ise önlem alınmadığı takdirde milyonlarca kişinin aynı tehdit altında olduğunu söylüyor.
9.03.2024 Genel Sağlık
Selahattin Baki: Önce ortalığı ateşe verirler, layıkıyla cevap alırlar
Selahattin Baki: Önce ortalığı ateşe verirler, layıkıyla cevap alırlar Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, PFDK'nın Mauro Icardi'ye verdiği ceza kararıyla ilgili açıklama yaptı.
26.02.2024 Fenerbahçe
Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu yanıtlıyor: Üçlü virüs salgını o yaş grubunda çok tehlikeli
Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu yanıtlıyor: Üçlü virüs salgını o yaş grubunda çok tehlikeli Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu ile son dönemde sıklıkla rastladığımız üçlü virüs salgınını konuştuk. Enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, Milliyet Yotube 'da yayınlanan Soruyorum köşemizde üçlü virüs salgınıyla ilgili çok önemli bilgiler verdi. Hangi yaş grubu daha fazla risk altında? Belirtileri neler? Üçlü virüsün influenza ve korona virüsle bağlantısı ne? Nasıl korunacağız? Tedavi yöntemi ne?
26.02.2024 Sağlık
Drone korkusuyla traktörün altına saklanmıştı! 'İlaçla virüs yayacak sandım'
Drone korkusuyla traktörün altına saklanmıştı! 'İlaçla virüs yayacak sandım' Antalya'da tarlada çalıştığı sırada, daha öncesinde 'Drone ilk köylülere saldırıyor' diyerek kendisini uyaran oğlunun yanına gönderdiği drone büyük paniğe neden oldu. Traktörün altına saklanan baba, yaşadıklarını anlattı.
26.02.2024 Haberler
'Baron' Jacob Rothschild öldü! Komplo teorileri fırtınasına hazır olun
'Baron' Jacob Rothschild öldü! Komplo teorileri fırtınasına hazır olun Rothschild ailesinin dördüncü kuşak lideri 87 yaşında öldü, aile bankacılığıyla bilinen babalarının Yahudi geleneklerine uygun biçimde defnedileceğini duyurdu.
26.02.2024 Dünya
'Bu türler zehirli, kesinlikle dokunmayın' uyarısı gelmişti! Flaş gelişme
'Bu türler zehirli, kesinlikle dokunmayın' uyarısı gelmişti! Flaş gelişme Türkiye'nin turizm merkezlerinden Mersin'de sahil kenarlarını dolduran zehirli denizanaları belediye ekipleri tarafından toplanmaya başlandı.
26.02.2024 Gündem
Drone korkusuyla traktörün altına saklanmıştı! 'İlaçla virüs yayacak sandım'
Drone korkusuyla traktörün altına saklanmıştı! 'İlaçla virüs yayacak sandım' Antalya'da tarlada çalıştığı sırada, daha öncesinde 'Drone ilk köylülere saldırıyor' diyerek kendisini uyaran oğlunun yanına gönderdiği drone büyük paniğe neden oldu. Traktörün altına saklanan baba, yaşadıklarını anlattı.
26.02.2024 Gündem
Bu hastalığın en önemli belirtisi ıslık sesi - Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu anlattı
Bu hastalığın en önemli belirtisi ıslık sesi - Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu anlattı Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu ile Milliyet Youtube kanalında yayınlanan Soruyorum köşemizde bu hafta RSV'yi (Respiratuar Sinsityal virüs) konuştuk. RSV nedir? Belirtileri nelerdir? Hangi yaş grubu daha fazla risk altında? RSV'nin influenza ve korona virüsle bağlantısı ne? Nasıl korunacağız? Tedavi yöntemi ne? Hayati bir risk var mı?
26.02.2024 Sağlık
Serkan Çağrı hastanelik oldu! 'Perişan ediyor'
Serkan Çağrı hastanelik oldu! 'Perişan ediyor' Klarnet virtüözü Serkan Çağrı, hastane odasında yaptığı paylaşımla sevenlerini endişelendirdi. Sağlık durumu hakkında bilgi veren 47 yaşındaki sanatçı, önemli bir de uyarıda bulundu.
22.02.2024 Cadde
Dolandırıcıların ‘Truva Atı’
Dolandırıcıların ‘Truva Atı’ iPhone telefonlarında “Truva Atı” adlı virüs tespit edildi. Bilgisayar korsanlarının bu virüsle kullanıcıların Face ID (yüz tanıma sistemi) verilerine ulaşıp, banka hesaplarına erişebileceği bildirildi.
19.02.2024 Dünya
Tatil cennetinde yeni dönem: Girişler için 10 dolar alınacak
Tatil cennetinde yeni dönem: Girişler için 10 dolar alınacak Dünyanın en popüler tatil noktalarından olan Endonezya’nın Bali adasına girmek artık ücretli oluyor. Buna göre adaya girmek isteyen yabancı turistler 10 dolar vergi ödeyecek.
14.02.2024 Dünya
Emine Erdoğan'dan BAE'de Gazze çağrısı
Emine Erdoğan'dan BAE'de Gazze çağrısı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Forumu’na katılan Emine Erdoğan, ' Gazze’de yaşanan soykırımı durdurmak için ortak hareket etme çağrımı yineledim' şeklinde konuştu.
13.02.2024 Gündem
Kedilerden bulaşan ölümcül virüs! ABD'li yetkililer: Patojeni belirleyemedik
Kedilerden bulaşan ölümcül virüs! ABD'li yetkililer: Patojeni belirleyemedik Tarihte ilk kez sokak kedilerinden insanlara bulaşan bir virüs ölüme neden oldu. Bilim insanları virüsün patojenik olarak kayıtlarda yer almadığını ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
13.02.2024 Dünya
Ebeveynler dikkat! Çocukları soğuk hava değil, mikroplar hasta ediyor
Ebeveynler dikkat! Çocukları soğuk hava değil, mikroplar hasta ediyor Kış aylarında enfeksiyonların bulaş riski kalabalık ve kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesinin de etkisiyle çok daha fazla oluyor. Yetişkinlere göre bağışıklık sistemi çok daha zayıf olan çocuklar öksürük, hapşırık ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklardaki virüs ve bakteriler nedeniyle hastalanıyor. Son günlerde çocukların en sık kapısını çalan hastalıkları; nezle, grip, akut bronşiyolit ve farenjit olarak sıralayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elida Yüksel, bu hastalıkların belirtilerini ve korunmanın yollarını anlattı.
7.02.2024 Genel Sağlık
Virüsten hastaneye başvurular yüzde 75 azaldı: 'Bulaş zincirinde kırılma yaşandı'
Virüsten hastaneye başvurular yüzde 75 azaldı: 'Bulaş zincirinde kırılma yaşandı' Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında yaşanan artışın, okulların sömestir tatiline girmesiyle birlikte düşüşe geçtiğini söyledi.
5.02.2024 Gündem
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor Baş ve boyunun herhangi bir kesiminde genellikle ağrısız ve gittikçe büyüyen şişlikler, ağız içinde, dilde veya dudakta iyileşmeyen yaralarla belirti veren baş boyun kanserleri en sık erkeklerde görülüyor. Erken teşhis edildiğinde yaşam oranı yükselirken yayılım engelleniyor.
3.02.2024 Pazar
Üçlü salgın uyarısı! 'Öksürük, nefes darlığı ve halsizlik belirtilerine dikkat'
Üçlü salgın uyarısı! 'Öksürük, nefes darlığı ve halsizlik belirtilerine dikkat' Üçlü salgının, Covid-19, mevsimsel grip (influenza) ve solunum sinsityal virüsü (RSV) gibi üç farklı enfeksiyonun bir arada görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Uzayan şikayetleri olan hastalar, hekime başvurmalıdır” dedi.
29.01.2024 Gündem
Tekrarlayan gebelik kayıpları
Tekrarlayan gebelik kayıpları Gebelik kaybı gebeliğin 20. haftasından önce ya da fetal ağırlık 500 gr’dan düşük iken istemsiz olarak gebeliğin sonlanmasıdır. Tekrarlayan gebelik kaybı genel olarak ardışık ya da ardışık olmayan 3 gebelik kaybına verilen isimdir.
27.01.2024 Pazar
Dünyada aşısı olan tek kanser türü
Dünyada aşısı olan tek kanser türü Her gün yaklaşık 7 kadın rahim ağzı kanseri tanısı alırken, 3 kadın bu kanserden hayatını kaybediyor, dünyada her yıl 500 binden fazla kadının ölümüne sebep oluyor. HPV, rahim ağzı kanserine yol açan bir virüs. Ancak HPV’nin sebep olduğu rahim ağzı kanseri, dünyada aşısı olan ve önlenebilen tek kanser türü…
27.01.2024 Gündem
Aynı anda grip, uyuz ve kızıl oldu! Korkutan kokteyl: 'Vücutta eksikse affetmiyor'
Aynı anda grip, uyuz ve kızıl oldu! Korkutan kokteyl: 'Vücutta eksikse affetmiyor' Her şey normalken aniden vücudunda yolunda gitmeyen bir şeyler hissetti. Ateşi vardı, boğazı ağrıyordu. Bir müddet sonra ise vücudunda döküntüler ve kaşıntı başladı. Soluğu doktorda alan genç kadın duydukları karşısında şaşkındı. Aynı anda grip, uyuz ve kızıl olmuştu! Bu 'korkunç kokteyl'in ardındaki gerçek ise herkesi yakından ilgilendiriyor.
27.01.2024 Genel Sağlık
600 bin kadının kapısını çalıyor! HPV aşıları hakkında doğru sanılan 8 yanlış
600 bin kadının kapısını çalıyor! HPV aşıları hakkında doğru sanılan 8 yanlış Virüs bulaşması sonucu oluşan ancak bu virüse karşı geliştirilen aşı sayesinde korunmanın da mümkün olduğu tek kanser türü olan Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri, dünyada her yıl yaklaşık 600 bin kadının kapısını çalıyor. Cinsel yolla bulaşan HPV (Human Papilloma Virüs)’nin yol açtığı Rahim Ağzı Kanseri’nin HPV aşısı ile önlenebildiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. M. Faruk Köse, buna karşın gerek toplumsal farkındalığın az olması gerekse doğru sanılan yanlış bilgiler nedeniyle yeterince önlem alınamadığını vurguluyor.
24.01.2024 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Virüs ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.