Yemekler

Yemekler

Son dakika yemekler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yemekler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yemekler haber sayfamızda...

Yemekler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.245 yemekler haberi bulunmuştur.
Rejim yaparken sağlığınızdan olmayın! Uyumadan önce yiyebileceğiniz besinler
Rejim yaparken sağlığınızdan olmayın! Uyumadan önce yiyebileceğiniz besinler Zayıflama çabası birçok kişinin beslenme düzenini olumsuz etkileyebiliyor. Özellikle akşam yemeklerinin ihmal edilmesi birçok rahatsızlığa sebep olabiliyor. Uzmanlar, akşamları yemek yemenin hem faydalı hem de gerekli olduğunu öne sürüyorlar. Ancak mide ağırlığından, yetersiz uykudan ve kilo alımından kaçınmak için akşam yemeğinizde kullanacağınız ürünleri akıllıca seçmeniz önemlidir ve elbette makul porsiyon boyutlarını da unutmayın.
22.04.2024 Genel Sağlık
SURVİVOR BİRLEŞME PARTİSİ 2024 | Survivor birleşme partisi şarkı yarışmasını kim kazandı, birinci kim oldu?
SURVİVOR BİRLEŞME PARTİSİ 2024 | Survivor birleşme partisi şarkı yarışmasını kim kazandı, birinci kim oldu? Survivor All Star 2024 eğlence dolu anlarla izleyenlere keyifli dakikalar yaşatıyor. Heyecanla beklenen Survivor birleşme partisi bu gece gerçekleşti. Yarışmacıların öncesinde temizlenip yeni kıyafetler giydiği ve doyasıya yemekler yediği yarışmada şarkılar söylenip eğlenildi. Şarkıcı Demet Akalın'ın konuk olduğu gecede şarkı yarışması düzenlendi ve kazanan jürilerin verdiği oy sonucunda belli oldu. Peki, Survivor birleşme partisi şarkı yarışmasını kim kazandı, birinci kim oldu? İşte eğlence dolu gecenin detayları...
22.04.2024 Bilgi Rehberi
SURVİVOR ALL STAR BİRLEŞME PARTİSİ NE ZAMAN? Survivor'da takımlar karışacak mı? Acun Ilıcalı açıkladı!
SURVİVOR ALL STAR BİRLEŞME PARTİSİ NE ZAMAN? Survivor'da takımlar karışacak mı? Acun Ilıcalı açıkladı! Survivor All Star 2024 yarışmasında birleşme partisinin tarihi belli oldu. Sevilen yarışma programı Survivor'da finale doğru yaklaşılırken yarışmacı sayısı da giderek azalmaya başladı. Hal böyle olunca Survivor'da birleşme partisiyle birlikte takımlar birleşecek. Sınırsız yemekler ve eğlence dolu şarkı yarışmalarının düzenleneceği partide, yarışmacılar aylar sonra temiz kıyafetler giyerek özel bakımlarını yaptırabilecek. Bayram öncesi ada konseyinde açıklama yapan Acun Ilıcalı, Survivor All Star birleşme partisinin tarihini duyurdu. Peki, Survivor All Star 2024 birleşme partisi ne zaman? Survivor'da takımlar karışacak mı? İşte detaylar…
17.04.2024 Bilgi Rehberi
Yufkacıların sırrı ortaya çıktı! Çarşaf gibi açılıyor, yırtılmıyor
Yufkacıların sırrı ortaya çıktı! Çarşaf gibi açılıyor, yırtılmıyor Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yufka, her evde ustalıkla yapılmaya çalışılan ancak çoğu zaman istenilen kıvama ulaşamayan bir yiyecektir. Ancak son zamanlarda bir grup yufkacının sırrı ortaya çıktı ve bu sıra dışı yöntemle hazırlanan yufkalar, adeta çarşaf gibi açılıyor ve yırtılmıyor!
15.04.2024 Yemek
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 19 milyonu aşkın öğrenci ile 1.2 milyon öğretmen için ikinci dönem ara tatili yarın bitiyor. 9 günlük tatilin ardından bazı öğrenciler okula dönüşte isteksiz olabiliyor, uyum sorunu yaşayabiliyor. Hatta bazı çocuklarda mide bulantısı, baş ağrısı, iştahsızlık ve uyku problemleri gibi fizyolojik şikâyetler dahi görülebiliyor.
14.04.2024 Eğitim
Çelik tavaya yapışan yemekler hemen dökülüyor! Eğilmesini önlemek için bu tüyoyu kullanın
Çelik tavaya yapışan yemekler hemen dökülüyor! Eğilmesini önlemek için bu tüyoyu kullanın Paslanmaz çelik tavalar sıklıkla tercih edilse de yapışmaz bir tabana sahip olmadığı için çabuk yıpranabilir. Temizliği teflon tavaya göre daha zahmetli olan çelik tavaları bir çırpıda temizleyebileceksiniz. En kolay ve doğru yöntemleri kullanın.
12.04.2024 Püf Noktası
Ramazandan bayrama Osmanlı
Ramazandan bayrama Osmanlı Osmanlı’da ramazan ayı ve bayramlarda diş kirası, yer mahyaları, amin alayları ve biraz muzip bir gelenek olan “unutma beni dolması” gibi pek çok renkli gelenek vardı.
10.04.2024 Gündem
Lezzetli yemekler
Lezzetli yemekler Kendine has üslubu, sunum tarzı ve hazırladığı birbirinden lezzetli yemeklerle izleyicinin beğenisini kazanan şef Arda Türkmen, ‘Arda’nın Ramazan Mutfağı’ ile bugün ekrana geliyor.
9.04.2024 Cadde
Bayramda kilo almak istemeyenlere öneri! Dikkat etmemiz gereken 7 altın kural
Bayramda kilo almak istemeyenlere öneri! Dikkat etmemiz gereken 7 altın kural Özenle hazırlanmış sofralar ve tatlılar... Ramazan ayında verilen kilolar bayramda kısa sürede geri alınabiliyor. Bayram sofralarından kilo almadan kalkmak istiyorsanız diyetisyen Mahtap Yakut’un önerilerine kulak verin...
9.04.2024 Gündem
Uzaktan çalışanlar için mavi yolculuk
Uzaktan çalışanlar için mavi yolculuk Milyarder işadamı Richard Branson’ın kruvaziyer şirketi Virgin Voyages uzaktan çalışanlar için bir ay sürecek bir gemi seyahati başlattı
7.04.2024 Ekonomi
Tatlıyı yemekten 2 saat sonra tüketin! Bayramı sağlıklı geçirmek mümkün
Tatlıyı yemekten 2 saat sonra tüketin! Bayramı sağlıklı geçirmek mümkün Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala hepimizi keyifli bir hazırlık telaşı sardı. Aile ve dostlarımızla bir araya geldiğimiz bu özel günlerde birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılar sofralarımızda yerlerini alacak. Bayramda çoğumuz özellikle tatlılardan oluşan lezzetli ikramlarda irademize sahip çıkmakta zorlanacağız kuşkusuz. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Güler Aras, ramazan boyunca değişen beslenme alışkanlıklarının ardından bayramda midemize aniden yüklenmenin şişkinlik, mide bulantısı ve hazımsızlık gibi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekerek, bayramı sağlıklı geçirmek için dikkat edilmesi gereken 5 kuralı anlatarak, önemli uyarılarda bulundu.
5.04.2024 Sağlık
Bayram yaklaştı! Ramazanda tatlılarla sivrileşen göbeği eritmek mümkün
Bayram yaklaştı! Ramazanda tatlılarla sivrileşen göbeği eritmek mümkün Havaların ısınmasıyla birlikte ince kıyafetler giyilmeye başlandı. Ancak ramazan boyunca davetler ve kalabalık sofralarla yenen birbirinden lezzetli yemekler bazı bünyelerin kilo almasına neden oldu. Bu süreçte porsiyon kontrolüne dikkat ederek fazlalıklardan kurtulanlar olduğu gibi yemeklerin tadını çıkarmaya devam edenler de oldu. Siz ikinci gruptaysanız sakın üzülmeyin çünkü hâlâ geç kalmış sayılmazsınız. “İftar ila sahur arasında en az 2 litre su tüketirseniz bir haftada en az 2 kilo verebilirsiniz” diyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, ramazanda tatlılarla sivrileşen göbeği eriten menüyü açıkladı.
1.04.2024 Genel Sağlık
Bayramın gözdesi Yunan adaları
Bayramın gözdesi Yunan adaları Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonun, kapıdan vize uygulamasına 1 Nisan itibarıyla başlanacak Yunan adaları olduğunu söyledi. Yavuz, bayramda kapıda vize alınabilecek 10 Yunan adasından 7'si için feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.
28.03.2024 Ekonomi
Ünlü çift soluğu Bahamalar'da aldı! Lüks aşk tatillerinin detayları ortaya çıktı
Ünlü çift soluğu Bahamalar'da aldı! Lüks aşk tatillerinin detayları ortaya çıktı Son aylarda magazin gündeminden düşmeyen aşıklar Travis Kelce ile Taylor Swift, Bahamalar'a tatile gitti. Birlikte yorgunluk atan çiftin romantik anları kameralara yansırken, tatil için kaldıkları lüks evin detayları da ortaya çıktı.
28.03.2024 Cadde
Misafirlerinizi size hayran kalacak! Konuklarınızı etkileyecek 6 tüyo
Misafirlerinizi size hayran kalacak! Konuklarınızı etkileyecek 6 tüyo Tıpkı kıyafetleriniz gibi evinizin de kişiliğinizi, zevkinizi ve yaşam tarzınızı yansıttığını söylüyorlar. Misafirlerinize sunduğumuz yemekler ve evimizin görünüşüyle ​​misafirlerimizi etkilemek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız. Evinizin mükemmel görünmesini sağlayacak son dokunuşları bulmaya çalışıyorsanız, bu basit temizlik ipuçlarını deneyin.
26.03.2024 Yaşam
Taş fırında ağır ateşte
Taş fırında ağır ateşte Çömlek Kuru Fasulye, Ramazan ayı boyunca misafirlerine Çamlıca Kulesi ve Adalar manzarası eşliğinde, geleneksel Türk Mutfağı tatlarını sunuyor.
23.03.2024 Pazar
Faydası da var zararı da! Baharatlı yiyecekler yediğinizde vücudunuza ne olur?
Faydası da var zararı da! Baharatlı yiyecekler yediğinizde vücudunuza ne olur? Bazı yemekler o kadar baharatlıdır ki, aşçıların pişirirken gözlerinin yanmasını önlemek için gaz maskesi takması gerekebilir. Baharatlı yiyeceklerin tüm vücut üzerinde yadsınamaz bir etkisi vardır. Ancak pek çok kişi karşılaşacakları olumlu ve olumsuz etkilerin farkında değildir.
23.03.2024 Genel Sağlık
Neslihan Atagül, Milano'dan döndü! 'Bizlerle gurur duyuyor musunuz?'
Neslihan Atagül, Milano'dan döndü! 'Bizlerle gurur duyuyor musunuz?' 'Sefirin Kızı', 'Kara Sevda' ve 'Yaprak Dökümü' gibi yapımlarda yer alan Neslihan Atagül, geçtiğimiz hafta Milano'ya gitmişti. Tekrar yurda dönen Atagül, önceki gün Metropol İstanbul’dan çıkarken görüntülendi. Ayaküstü gazetecilerin sorularını yanıtlayan ünlü isim, Milano tatili hakkında konuştu.
21.03.2024 Cadde
Düğüne gelenlere virüslü pilav yedirmişti! 'Tatlı su şefi'ne ceza yağdı
Düğüne gelenlere virüslü pilav yedirmişti! 'Tatlı su şefi'ne ceza yağdı Dünyaca ünlü, Michelin yıldızlı şefin elinden çıkan 'virüslü pilav' hem düğün sahipleri hem de davetliler için korku dolu anlar yaşattı. 50'den fazla kişinin hastanelik olduğu olayda mahkeme sorumlulara ceza yağdırırken, bu olayın ardındaki ihmal önemli bir riski de gündeme taşıdı.
14.03.2024 Dünya
Banyo yapıp tuvalet kullanan güvercin! Milyonlar şaşkına döndü, böyle lüks olmaz
Banyo yapıp tuvalet kullanan güvercin! Milyonlar şaşkına döndü, böyle lüks olmaz Kedilerin, köpeklerin eğitilince harikalar yarattığına hepimiz tanık olmuşuzdur. Peki itinayla tuvalet kullanan, banyo yapan, partilere katılan, en iyi mekanlarda güzel yemekler yiyen bir güvercinden bahsetsek... İşte lüks yaşamıyla dikkat çeken güvercin Pidge'nin ilginç hikayesi.
14.03.2024 Yaşam
Türkücü Maral: Tektaşımı kendim aldım
Türkücü Maral: Tektaşımı kendim aldım Türkücü Maral, Nişantaşı City's'de görüntülendi. Tarzıyla dikkat çeken şarkıcı, "Sevenlerimin karşısına böyle çıkınca şaşırıyorlar" dedi. Türkücü, parmağındaki tektaş yüzükle dikkat çekti.
13.03.2024 Cadde
Yedikten hemen sonra yatmayın
Yedikten hemen sonra yatmayın Oruç günlerini hareketsiz geçirmemeye, özellikle iftar ertesinde uyuklamamaya dikkat edilmeli. Reflü sorunu olanların ise öğünlerden hemen sonra yatmaması, dik veya dik oturuşa yakın şekilde durmaları gerekiyor.
13.03.2024 Gündem
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir?
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir? Oruç tutarken uzun süre tok kalmamızı sağlayacak besinler neler?
Kusmak orucu bozar mı? Ağız dolusu kusmak orucu etkiler mi?
Kusmak orucu bozar mı? Ağız dolusu kusmak orucu etkiler mi? Ramazan ayının gelip çatlamasıyla beraber akıllarda birçok soru işareti beliriyor. Bunlardan biri de oruçluyken kusmanın orucu bozup bozmadığı. Yanlışlıkla su içilmesi gibi kusmak da oruçla ilgili kafa karıştırıcı sorunlardan biri.
11.03.2024 Ramazan
Balık imparatorluğu
Balık imparatorluğu Türkiye'de 18 tesisi bulunan, yurt dışında 3 farklı ülkede üretim tesisi işleten Group Sagun orkinostan çipuraya, levrekten somona Japonya'dan Amerika'ya kadar ihracat yapıyor. Şirketin kaptan köşkündeki Oğulcan Kemal Sagun ve Nazlıcan Sagun Çiftçi Türkiye'de balık tüketimini artırmayı hedefliyor.
11.03.2024 Milliyet Executive

Benzer Haber Etiketleri

Yemekler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.