Son dakika yemekler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yemekler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yemekler haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.922 yemekler haberi bulunmuştur.
En leziz turşular bu tariften çıkıyor! Biberleri delmek yeter, domatesle şölene dönüyorTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşular, sofralara hem renk hem de iştah açıcı bir tat katar. Pazar tezgâhlarını süsleyen taptaze sivri biberler, domatesler ve sarımsaklarla hazırlanan domates soslu biber turşusu, kahvaltıdan akşam yemeğine her öğüne yakışan bir eşlikçi. İşte nefis konservelerin tarifi.
Lahana sarmasına lezzet katan tüyo! Eşit pişiyor asla dağılmıyorKış sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan lahana sarması, zahmetli hazırlık sürecine rağmen sofralarda yarattığı mutlulukla bu emeğin karşılığını fazlasıyla verir. Ancak ne kadar özen gösterilirse gösterilsin, bazen sarmalar pişerken dağılabilir ya da içleri tam kıvamında pişmeyebilir. Oysa birkaç doğal yöntem ve küçük mutfak sırrıyla lahana sarmaları hem eşit pişer hem de dağılmadan servis tabağındaki yerini alır.
Bu besinler buzluğa girdikleri gibi zehir saçıyorlar! Asla buzluğa girmemesi gereken besinlerEvde gıda israfını önlemek ve yiyecekleri daha uzun süre saklayabilmek için sıklıkla tercih ettiğimiz yöntemlerden biri de buzluk kullanımıdır. Ancak her besin buzlukta güvenle saklanamaz. Bazı gıdalar, dondurulduklarında yapısal, kimyasal ve besin değerleri açısından bozulmalara uğrayabilir. Bu da hem sağlık açısından risk yaratır hem de lezzet kaybına neden olur. Özellikle bazı yiyecekler var ki buzluğa girdikleri anda adeta birer zehir bombasına dönüşebilir.
Osmanlı sınırlarını aşmış! Çin'de bile ünü yayıldı: Su böreği evlilik şartı olduKimi zaman saray sofralarında başköşede, kimi zaman gelin adaylarının kaderini belirleyen bir sembol olarak kendine yer bulan börek, günümüzde bayramdan düğüne her özel günde sofraları süslüyor. Böreğin en güzel türlerinden olan su böreğinin geçmişi ise sanılandan çok daha eski! Peki, bu ustalık isteyen hamur işi mutfağımıza nasıl girdi, neden ‘su’ böreği deniyor ve neden bir dönemin en büyük evlenme kriterlerinden biri haline geldi? Tarifini ve tüm bu soruların yanıtını haberimizde verdik!
Komşuda biftek fiyatına Türkiye’de hamburgerYunanistan’daki mekânların yiyecek ücretlerinin Türkiye’deki tatil beldelerine göre biraz daha ucuz olduğu görülürken, euro kurunun sürekli yükselmesi nedeniyle iki yerdeki ücretler el yakıyor.
Bu hapishaneye girmek için can atıyorlar! Ayna bile yasak, içeride tek suçlu yokÖyle bir hapishane düşünün ki içeride tek bir suçlu yok. Hapse girmek birçok kişinin korkulu rüyasıyken Güney Kore'de demir parmaklıklar ardına düşmek için para ödeyenler var. 5 metrekare alanda 48 saate kadar telefon olmadan 3 kap yemeğin verildiği hapishane neredeyse tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Peki, bu hapishaneye giriş şartları ne?
Bayram sofrasının vazgeçilmezi! Kemikler kurban etini koruyor, pişirirken acele etmeyinBayramlar, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, sofraların bereketle dolduğu özel zamanlar. Bu anlamlı günlerde, kemikli etin derin lezzetiyle hazırlanan yemekler, hem göze hem damağa hitap eder. Ancak pek çok kişi kemikleri pişirmenin püf noktalarına tam olarak hakim olmayabilir. İşte kemikli eti pişirirken dikkat etmeniz gereken detaylar.
Tek cümleyle hayatını değiştirdi! Küba'ya taşındı: 'Her şey çok farklı, Türklere ilgi çok'Türkiye’den binlerce kilometre uzakta yeni bir hayat kurdu. Kanser hastası arkadaşının cümlesinden sonra eşi ve 2 çocuğuyla İstanbul’dan yola çıkıp dillerini dahi bilmedikleri Küba’da yaşamaya başladı. Babası ‘sen akıllanmazsın’ dedi, arkadaşları ‘deli’ olduklarını söyledi ama onlar 13 valizle yeni bir ülkeye göç etti. '2 sene oldu daha kavga görmedim' diyen Banu Çiçek ile Küba’daki yeni hayatlarını konuştuk.
Derin dondurucuda bile yeşilini koruyor! Taze fasulyeyi böyle ayıklayın, taptaze kalacakYaz aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan taze fasulye, hem lezzeti hem de besleyicidir. Taptaze, kıtır kıtır bir taze fasulye yemeği, herkes için ferah bir yemek olur. Peki, taze fasulyeyi nasıl saklamalı, nasıl ayıklanmalı ve uzun süre tazeliğini koruyarak nasıl muhafaza etmelisiniz?
Fenerbahçe'de Livakovic'ten ayrılık açıklaması! Şampiyonluk itirafıFenerbahçe'nin yıldız kalecisi Dominik Livakovic, Hırvat basınına dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mourinho'dan İstanbul'daki yaşamına kadar birçok konuya değinen Livakovic, geleceği hakkında da konuştu.
Kurban etini hemen tüketmeyin! Uzmanlar dinlendirme süresini açıkladıKurban Bayramı geldiğinde birçok kişi, kurban kesiminden sonra etleri hemen tüketme eğilimindedir. Ancak uzmanlar, bu alışkanlığın hem sindirim hem de etin lezzeti açısından olumsuz sonuçlara yol açabileceğini belirtiyor. Kurban eti, kesildikten hemen sonra sert ve sindirimi zor olabilir. Bu yüzden dinlendirme süreci, hem sağlığınız hem de yediğiniz etten alacağınız tat açısından büyük önem taşır.
İESOB’den festival tadında yemek yarışmasıİzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, ilki düzenlenen ‘Klasik Türk Mutfağı Yemekleriyle İzmir’ yarışmasını geleneksel hale getireceklerini ifade etti.
Düdüklüyü elimizle bombaya çeviriyoruz! Buhar sızarsa hata, aşırısı zararlıMutfakların vazgeçilmez yardımcısı düdüklü tencereler, yemek pişirme sürecini hızlandırarak hem zamandan tasarruf sağlar hem de lezzetli sonuçlar almanızı sağlar. Ancak bu pratik cihaz, yanlış kullanıldığında ciddi tehlikelere yol açabilir. Son yıllarda artan ev kazaları arasında, düdüklü tencere kaynaklı patlamalar ve yaralanmalar dikkat çekiyor. İşte dikkat etmeniz gereken detaylar.
Patatesi böyle kavurun, gerisi lezzet şöleni! Yumuşacık tadı parmak yedirtecekKahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patates kavurması, hem pratik hazırlanışı hem de iştah açıcı kokusuyla mutfaklarda tercih edilir. Üstelik farklı damak zevklerine uygun şekilde çeşitlendirilebilir. İşte leziz kahvaltının tarifi.
Demleme makarnadan lezzetlisi yok! Tek tencerede iş bitiyor, bulaşık sıfırSosyal medyada hızla yayılan demleme makarna tekniği, pratikliği ve lezzetiyle mutfaklarda yeni bir favori haline geldi. Geleneksel makarna pişirme yöntemlerinden farklı olarak hazırlanan bu yemeği deneyen herkes çok beğeniyor. İşte demleme makarna tarifinin detayları.
İkram edilenlere ‘hayır’ demek zorunda değilsinizDiyet yaparken sosyal hayattan geri kalmak zorunda değilsiniz. Kahvaltı davetleri veya gün sofraları artık diyetin düşmanı değil. Yasaklar yerine dengeyi merkeze alan bir beslenme planıyla hem kilo verebilir hem de keyifli sofralarda yerinizi alabilirsiniz.
‘Uzak Şehir’in mutfağında“Uzak Şehir” mutfağı dediğimizde, aslında Mardin’in çok katmanlı, çok dilli, çok kültürlü mutfağına açılan bir kapıyı aralıyoruz. Bir sofradan onlarca dile, bir baharattan yüzyıllık hikâyelere, bir yemekten aile tarihine geçiyoruz. Öyleyse gelin Midyat’ın dar sokaklarından yürüyelim ve “Uzak Şehir”in mutfağına konuk olalım.
Etiyopyalı kabileye kebabı sevdiren Bursalı! 'Bana herkes burada enişte diyor'Sezgin Uz, Türkiye’den Hamer Kabilesi’ne uzanan bir yaşamın kahramanı. 8 yıldır Etiyopya’da, 1 yıldır da Omo Vadisi'nde kabilelerle yaşayan Sezgin, burada tanıştığı eşiyle birlikte kebapçılık yapıyor. Kendisine artık herkesin 'enişte' dediğini söyleyen Sezgin, alışılmışın dışındaki yaşamını anlattı.
Tuz yemeklere ne zaman eklenmeli? Şefler yemeklere göre doğru zamanı açıkladı!Tuz, mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir. Sadece yemeklere tat vermekle kalmaz; aynı zamanda malzemelerin aromasını ortaya çıkarır ve yapısal değişimlere de neden olur. Ancak tuzun ne zaman eklendiği, yemeğin son tadını büyük ölçüde etkileyebilir. Usta şefler, yemeğin türüne ve pişirme yöntemine göre tuz ekleme zamanının değiştiğini belirtiyor. İşte farklı yemekler için doğru tuzlama zamanları...
Önce soğan mı yoksa biber mi? Kavurunca şekerini salıyor, lezzeti katlanıyorNeredeyse her yemeğin içerisine eklenen soğan ve biber ikilisi, menemenden zeytinyağlılara, etli yemeklerden sebze sotelerine kadar lezzetin başlangıç noktası olmuştur. Bu vazgeçilmez ikiliyi tencereye atarken doğru sırayı takip etmek gerekiyor. Soğan ve biberin kavrulma sırası, mutfakta ustalık gerektiriyor. Peki, hangisi önce kavrulmalı?
Yemekler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.