Yeni Adli Yıl

Yeni Adli Yıl

Son dakika Yeni adli yıl haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yeni adli yıl gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yeni adli yıl haber sayfamızda...

Yeni Adli Yıl

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 17.305 yeni adli yıl haberi bulunmuştur.
Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon ve evlilik kredisi açıklaması
Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon ve evlilik kredisi açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası alınan kararları duyurdu. Bu kararlar arasında gençlere vergisiz telefon ve evlilik kredisi açıklamaları da vardı. Öte yandan Erdoğan çiftçilere destek ödemelerinin erkene alındığı müjdesini verdi.
6.09.2023 Gündem
Adli yıl açılışında ‘yeni anayasa’ mesajı: Birinci sınıf Anayasa olacak
Adli yıl açılışında ‘yeni anayasa’ mesajı: Birinci sınıf Anayasa olacak Meclis’in açılışıyla yeni Anayasa girişimlerini başlatacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize vaadimiz olan birinci sınıf demokrasi, birinci sınıf ekonomi ve birinci sınıf özgürlüklerin tamamlayıcısı birinci sınıf anayasa olacaktır” dedi.
2.09.2023 Gündem
Bakan Tunç: Demokratik, sivil ve özgürlükçü bir anayasa hedefliyoruz
Bakan Tunç: Demokratik, sivil ve özgürlükçü bir anayasa hedefliyoruz Yeni adli yıl bugün itibarıyla başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç katıldığı canlı yayında; yeni anayasa çalışmaları, kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi gibi güncel konulara dair açıklamalarda bulundu.
1.09.2023 Gündem
Erdoğan: Türkiye yeni bir anayasayı hak ediyor
Erdoğan: Türkiye yeni bir anayasayı hak ediyor 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir hayalimiz var' diyerek, yeni anayasa çağrısı yaptı.
1.09.2023 Haberler
Erdoğan: Türkiye yeni bir anayasayı hak ediyor
Erdoğan: Türkiye yeni bir anayasayı hak ediyor 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir hayalimiz var' diyerek, yeni anayasa çağrısı yaptı.
1.09.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan, yeni adli yıl mesajı
Bakan Tunç'tan, yeni adli yıl mesajı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni adli yıl, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimize ve dünyaya ilan ettikleri 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunda en güzel şekilde ifade bulan 'Güç değil, haklılık hak sebebidir' ilkesinin en mükemmel şekilde tesis edildiği bir yıl olacaktır" dedi.
1.09.2023 Gündem
Ülke başsavcılığına açık kapı bıraktı
Ülke başsavcılığına açık kapı bıraktı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın, Milliyet’e verdiği röportajda gündeme getirdiği “Türkiye Cumhuriyeti Başsavcılığı” önerisine ilişkin, “Tartışılabilir. Türkiye için ne faydalıysa onu yapmak lazım” dedi.
1.09.2023 Gündem
ADLİ TATİL BİTİŞ TARİHİ 2023: Adli tatilde dava açılır mı? Adli tatilde görülen işler...
ADLİ TATİL BİTİŞ TARİHİ 2023: Adli tatilde dava açılır mı? Adli tatilde görülen işler... Adli tatil süreci başladı. Adliyelerde işleri olanlar ise adli tatil bitiş tarihi ile beraber adli tatilde görülen işler aramasına yöneldi. Her yıl gerçekleşen adli tatil, belirli tarihlerde uygulanıyor. Peki, 2023 adli tatilde dava açılır mı?
26.07.2023 Bilgi Rehberi
Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Adli tatil döneminde yargılamalara devam edilecek
Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Adli tatil döneminde yargılamalara devam edilecek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yarın başlayacak adli tatil dönemi süresince adliyelerde nöbetçi mahkemelerce, Yargıtay ve Danıştay'da da nöbetçi heyetler tarafından kanunla belirtilen yargılamalara devam edileceğini duyurdu.
19.07.2023 Gündem
‘AİHM kararları adil değildir, siyasidir’
‘AİHM kararları adil değildir, siyasidir’ Yeni adli yıl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla Yargıtay Başkanlığı’nda düzenlenen törenle başladı.
2.09.2022 Siyaset
Bakan Bozdağ: Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır
Bakan Bozdağ: Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türk yargısını eleştirmek, Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır. Gece gündüz çalışan hakimlerimize ve savcılarımıza saygısızlıktır. Bu saygısızlığı ve bu haksızlığı reddediyoruz. Benim yargıya, yargı görevi yapanlara inancım tamdır. Dışarıdan yapılan saldırılar, Türk yargısının ortaya koyduğu büyük başarıyı gölgeleyemeyecektir" dedi.
1.09.2022 Siyaset
CHP’nin anayasa için kırmızı çizgisi
CHP’nin anayasa için kırmızı çizgisi Erdoğan’ın yeni adli yıl açılışında yaptığı yeni anayasa çağrısını Milliyet’e değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özkoç “Biz anayasanın ilk dört maddesini tartışmayız ve en önemli kırmızı çizgilerimizden bir tanesi de güçlendirilmiş parlamenter sistemdir” dedi...
4.09.2021 Siyaset
Adli yıl açılış töreni yeniden Yargıtay’da
Adli yıl açılış töreni yeniden Yargıtay’da Yeni Adli Yıl açılış töreni 2017 yılındaki ‘istisna’ hariç 10 yıl aradan sonra ilk kez Yargıtay’ın ev sahipliğinde düzenlenecek. Böylece son yıllarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne taşındığı için “yargı bağımsızlığı”na ilişkin eleştirilerin hedefi haline gelen adli yıl açılış törenleri için yeni bir sayfa açılmış olacak. Yarın yapılacak törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması ve bir konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor.
31.08.2021 Siyaset
2021 Adli tatil ne zaman sona erecek? 2021 Adli tatil tarihleri...
2021 Adli tatil ne zaman sona erecek? 2021 Adli tatil tarihleri... 2021 Adli tatil ne zaman sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Yargı mensuplarının her yıl yılın belli dönemleri içerisinde toplu olarak tatil yaptıkları sürece Adli tatil adı veriliyor. 20 Temmuz'da başlayan Adli tatilin ne zaman sona ereceği vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor
27.07.2021 Gündem
Adli tatil ne zaman başlar 2021? Adli tatilde çalışma sistemi nasıl?
Adli tatil ne zaman başlar 2021? Adli tatilde çalışma sistemi nasıl? Adli tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil için vakit yaklaşıyor. Binlerce hakim, savcı ve adliye çalışanı adli tatil süresini araştırıyor. İşte o tarihler.
6.07.2021 Gündem
Şentop, PAB Başkanı Barron ile görüştü
Şentop, PAB Başkanı Barron ile görüştü TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Parlamentolararası Birlik Başkanı (PAB) Gabriela Cuevas Barron ile görüştü.
2.09.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Gerekeni yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Gerekeni yapacağız Son dakika gelen habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni adli yıl açılış töreninde konuşma yaptı. Erdoğan, 'Önümüzdeki dönemde avukatlıktan teröristliğe uzanan bu kanlı yolun önünü kesmek için gerekeni yapacağız' dedi.
1.09.2020 Haberler
Son dakika... İstanbul Barosu'na asılan pankarta Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki
Son dakika... İstanbul Barosu'na asılan pankarta Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki Son dakika gelen habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni adli yıl açılış töreninde konuşma yaptı. Erdoğan, 'Önümüzdeki dönemde avukatlıktan teröristliğe uzanan bu kanlı yolun önünü kesmek için gerekeni yapacağız' dedi.
1.09.2020 Siyaset
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan yeni adli yıl mesajı
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan yeni adli yıl mesajı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yeni adli yılın açılışı nedeniyle mesaj yayımladı. Yerlikaya, mesajında "Aziz milletimizin birliği, dirliği, huzur ve kardeşliğinin sonsuza dek sürmesi için milletimizin bağrından çıkan, tertemiz vicdanı olan hukukçularımızın adalet terazisinin asla şaşmayacağına inancımız tamdır. " dedi.
1.09.2020 Gündem
‘Barışçıl bir çözüm istiyoruz’
‘Barışçıl bir çözüm istiyoruz’ Doğu Akdeniz ve Ege’de Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin sonuna kadar savunulması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, diyalog ve diplomasinin önemine dikkat çekerek “Sorunun barışçıl yollarla çözülmesini istiyoruz” dedi.
1.09.2020 Siyaset
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilinden koronavirüs tedbirleri açıklaması
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilinden koronavirüs tedbirleri açıklaması İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili İhsan Kamil Akçadırcı, yarın başlayacak adli yıl öncesi alınan corona virüs tedbirlerini anlattı. Akçadırcı, coronavi rüse karşı alınan tedbirler kapsamında yarın başlayacak yeni adli yıl açılışına ilişkin törensel bir etkinlik yapılmayacağını söyledi. Yargıda yapılan değişikliklere de değinen Akçadırcı, adli yılın açılışı ile birlikte savcıların yeniden Asliye Ceza Mahkemeleri'nde duruşmalara çıkmaya başlayacaklarını söyledi.
31.08.2020 Gündem
Son dakika! Yargıda e-duruşma dönemi başlıyor
Son dakika! Yargıda e-duruşma dönemi başlıyor Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Umuyorum ki yeni adli yıl, hak ve hürriyetlerin teminatı olan hukuk devleti ilkesini daha da güçlendirme yılı olacaktır." ifadesini kullandı.
31.08.2020 Siyaset
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den yeni adli yıl mesajı
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den yeni adli yıl mesajı Son dakika gelen habere göre; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni adli yılla ilgili, 'Sağlıklı şekilde adalet hizmeti verebilmek için tüm tedbirler alındı' dedi.
29.08.2020 Siyaset
Son dakika... Adalet Bakanlığı'ndan yeni adli yıl açıklaması
Son dakika... Adalet Bakanlığı'ndan yeni adli yıl açıklaması Son dakik gelen habere göre; Adalet Bakanlığınca, yeni adli yıl dolayısıyla başsavcılıklara ve istinaf mahkemelerine gönderilen yeni tip corona virüs tedbirlerine ilişkin yazıya göre, vatandaşların hizmet binalarındaki sirkülasyonlarının azaltılması, fiziki temasın aza indirilmesi amacıyla ön büro faaliyetleri artırılacak, tutukluların ceza infaz kurumlarından adliyelere nakilleri sırasında gerekli önlemler titizlikle alınacak.
27.08.2020 Siyaset
‘Reform hazırlıkları son aşamaya geldi’
‘Reform hazırlıkları son aşamaya geldi’ Yeni adli yıl, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yargı reformundaki hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi ve açılış törenine katılmayan baroları sert şekilde eleştirdi
3.09.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Adli Yıl ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.