Yerli İlaç

Yerli İlaç

Son dakika yerli ilaç haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yerli ilaç gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yerli ilaç haber sayfamızda...

Yerli İlaç

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.258 yerli ilaç haberi bulunmuştur.
Sağlık alanıyla ilgili düzenleme Resmi Gazete'de: 9 bin sağlık personeli alınacak
Sağlık alanıyla ilgili düzenleme Resmi Gazete'de: 9 bin sağlık personeli alınacak Sağlık alanında düzenlemeler öngören yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre 9 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alınacak.
1.03.2024 Ekonomi
Nergis çiçeğinin duyulmamış faydası! 'Direkt tedavi etmese de ilerlemeyi durduruyor'
Nergis çiçeğinin duyulmamış faydası! 'Direkt tedavi etmese de ilerlemeyi durduruyor' Alzheimer, günümüzün en ciddi nörolojik hastalıklarından biri olarak biliniyor. Uzmanlar, henüz tam olarak tedavi geliştirilemeyen Alzheimer ile mücadelede nergis çiçeğinin faydalarına dikkat çekiyor. Tıbbi Biyokimya Uzmanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'a göre içindeki madde bu hastalığı direkt tedavi etmese de ilerlemesini durduruyor.
26.08.2023 Genel Sağlık
Kanser ilacı üreten şirkete icra şoku
Kanser ilacı üreten şirkete icra şoku Yüzde 100 yerli sermayeli Kanser ve solunum ilacı üreten şirkete gelen 'Kıymet takdiri için muhafaza' işlemi üretime sekte vurdu. Vadesi gelmeyen borcu için icra başlatılan şirket ve 400 çalışanı kararın hem yerli ilaç üretiminin önemi hem kanser ve solumun ilacı bekleyen hastaların selameti açısından gözden geçirilmesini talep ediyor.
14.12.2022 Ekonomi
Eczacılar: 645 ilacın temininde sıkıntı var
Eczacılar: 645 ilacın temininde sıkıntı var Türk Eczacıları Birliği (TEB) “Sahadan, eczacı kooperatiflerimizden, meslektaşlarımızdan aldığımız bilgiler, piyasada pek çok ilacın bulunmadığını gösteriyor. Şu anki tabloda 645 ilaçta sıkıntı yaşanıyor; eczacılarımız ilaç temininde ve ilaçları hastaya ulaştırmada güçlük yaşıyor” açıklamasında bulundu.
7.11.2021 Gündem
Patent başvuruları salgına rağmen arttı
Patent başvuruları salgına rağmen arttı Patent Hareketi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çavuşoğlu, 2016'da patent sayısının 6 bin 153 iken, bu rakamın 2020'de 7 bin 803'e çıktığını belirterek, "Bu yılın ilk 2 ayında ise salgının son hızla devam etmesine karşın patent başvuruları yüzde 50 civarında ve faydalı model başvuruları yüzde 111 civarında artmıştır. Bu artışlar ülkemiz açısından sevindirici olup bu sayıların artarak devam etmesi en büyük isteğimizdir." dedi.
25.04.2021 Ekonomi
KTÜ yerli ilaç üretimi hedeflerinin hacmini genişletiyor
KTÜ yerli ilaç üretimi hedeflerinin hacmini genişletiyor Türkiye'de kurulan ikinci teknik üniversite olan Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) milli ve yerli üretime destek amacıyla Ar-Ge yapacak uygulama ve araştırma merkezlerinin sayısını artırmak için çalışmalara devam ediliyor.  
4.04.2021 Teknoloji
Yerli ilaç atağı
Yerli ilaç atağı Üsküdar Transgenik Hücre Teknolojileri ve Epigenetik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan ve ekibi, başta SMA olmak üzere birçok nadir hastalık için yerli ilaç için kolları sıvadı.
28.02.2021 Gündem
SMA tedavisinde yerli ilaç hamlesi
SMA tedavisinde yerli ilaç hamlesi Çevrimiçi düzenlenen toplantıda tedavi seçenekleri son derece sınırlı ve pahalı olan SMA hastalığı masaya yatırıldı. SMA ve diğer nadir hastalıklar için milli ilaç üretim çalışmalarının başladığı müjdelendi...
12.01.2021 Gündem
Son dakika... Koronayla savaşacak 7 Türk aşısı yolda!
Son dakika... Koronayla savaşacak 7 Türk aşısı yolda! Gelen son dakika haberine göre; TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesinde üniversiteler ve ilaç şirketlerinin yer aldığı 49 kuruluş ve 436 araştırmacının ortak çalışmalarıyla geliştirdiği 7 aşıdan 3’ünün hayvan deneyleri tamamlandı. Karı koca bilim insanları Prof. Dr. Mayda ve İhsan Gürsel’in yerli bir ilaç firmasıyla geliştirdiği aşıda sona yaklaşıldı. Faz 1 çalışmasının martın sonunda başlaması, aşının da haziranda piyasaya sürülmesi hedefleniyor.
10.01.2021 Gündem
Kırsal alanda refah, katma değerli tarımsal ürünlerle yükselecek
Kırsal alanda refah, katma değerli tarımsal ürünlerle yükselecek Katma değeri ve stratejik önemi fazla tarımsal faaliyetlerden yüksek verim alınması için çalışmalar yapılarak kırsal alanda refah yükseltilecek, istikrarlı gıda arzı sağlanacak.
6.10.2020 Ekonomi
Son dakika... İlaç firmaların zam oyunu 'pes' dedirtti!
Son dakika... İlaç firmaların zam oyunu 'pes' dedirtti! Gelen son dakika haberine göre; İlaç firmaları, her yıl aralıkta başlattıkları zam baskısını bu yıl erkene çekti. Birçok kritik ilaç piyasaya verilmiyor. Eczane ve depoda ilaç yok, vatandaş mağdur...
4.10.2020 Ekonomi
‘Modern ilaç ambargosu’
‘Modern ilaç ambargosu’ ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye’deki devlet hastanelerinin ABD ve diğer ülkelerdeki ilaç şirketlerine 2.3 milyar dolar borcu olduğunu ve borcun ödenmemesi halinde şirketlerin Türkiye’den çıkabileceğini söylemesi tepki çekti.
25.09.2020 Gündem
Abdi İbrahim'den 4.2 milyar liralık satın alma
Abdi İbrahim'den 4.2 milyar liralık satın alma Abdi İbrahim, ilaç sektörünün öncü ülkesi İsviçre’de kurulu 83 yıllık biyoteknoloji şirketi OM Pharma ilaç şirketini İsviçreli bir ortak girişim grubu ile birlikte satın aldı.
18.09.2020 Uzmanpara
Son dakika... Bakan Selçuk açıkladı!  8 bin 610 ilaç geri ödeme listesinde
Son dakika... Bakan Selçuk açıkladı! 8 bin 610 ilaç geri ödeme listesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 6 bin 653'ü yerli, bin 957'si de ithal olmak üzere toplam 8 bin 610 ilacın geri ödeme listesinde olduğunu açıkladı. Bakan Selçuk, bu ilaçlardan 58'inin biyobenzer, 205'inin biyoteknolojik ilaç ve 738'inin de kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar olduğunu bildirdi.
15.06.2020 Ekonomi
Virüse karşı ilk yerli  ilaç üretildi
Virüse karşı ilk yerli ilaç üretildi Koronavirüse karşı geliştirilen ilk yerli sentez ilaç görücüye çıktı. İlaç, 32 kişilik ekip tarafından sadece 40 günde üretildi
13.06.2020 Gündem
Bakan Varank: Kovid-19'a karşı kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı ürettik
Bakan Varank: Kovid-19'a karşı kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı ürettik Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Kovid-19'a karşı yerli ve milli olarak kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı ürettik." dedi.
12.06.2020 Populer Bilim
Son dakika: Bakan Mustafa Varank açıkladı! Corona virüse karşı yerli ilaç üretildi
Son dakika: Bakan Mustafa Varank açıkladı! Corona virüse karşı yerli ilaç üretildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve ''TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu'' çatısı altındaki bilim insanları tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen ilk yerli sentez ilaç görücüye çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İlacın ruhsatlandırma aşamasına gelmesi hem mutluluk hem de gurur verici." ifadelerini kullandı.
12.06.2020 Ekonomi
Son dakika haberi: Bakan Varank'tan yerli aşı ve ilaç açıklaması
Son dakika haberi: Bakan Varank'tan yerli aşı ve ilaç açıklaması Son dakika haberi... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, video konferans yöntemli “Covid-19 Aşı ve İlaç Projeleri Aylık Değerlendirme Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, 'Brezilya'ya 1500'den fazla yoğun bakım solunum cihazının teslimatı yapıldı. Böylece yaklaşık 2 bin cihazı yurt dışına göndermiş olduk' bilgisini verdi.
8.06.2020 Gündem
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan yerli ilaç açıklaması
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan yerli ilaç açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, corona virüse karşı aşı ve ilaç çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, "Hastalığın tedavisinde kullanılan, şu anda dışarıdan ithal ettiğimiz bir ilacı yerli sentezde haziranda üretmeye başlayacağız." dedi.
15.05.2020 Ekonomi
Son dakika... Bakan Varank'tan yerli ilaç müjdesi!
Son dakika... Bakan Varank'tan yerli ilaç müjdesi! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) erken aşamada tespit edilmesine yönelik PCR yöntemine alternatif yenilikçi bir kit geliştirildiğini belirterek, "Prototipin haziranda tamamlanması planlanıyor." dedi.
13.05.2020 Ekonomi
Türkiye'nin corona virüsle mücadelesi! Son 24 saatte neler yaşandı?
Türkiye'nin corona virüsle mücadelesi! Son 24 saatte neler yaşandı? Türkiye'de son 24 saatte bin 848 kişiye yeni tip coronavirüs (Covid-19) tanısı konulduğu, 48 kişinin hayatını kaybettiği, toplam vaka sayısının 135 bin 569 ve can kaybının 3 bin 689 olduğu açıklandı.
8.05.2020 Gündem
Türkiye'de yerli firma corona virüs için ilaç üretmeye başladı
Türkiye'de yerli firma corona virüs için ilaç üretmeye başladı Yerli ilaç firması Abdi İbrahim koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılan sıtma ilacını Türkiye'de üreterek Sağlık Bakanlığı'na ücretsiz olarak teslim etmeye başladı. Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, ilacın üretim sürecini ve kullanımını anlattı.
5.04.2020 Haberler
Yerli ilaç devi şirket açıkladı! Corona virüse umut olacak ilaç
Yerli ilaç devi şirket açıkladı! Corona virüse umut olacak ilaç Corona virüse umut olacak ilaç Türkiye'de üretilmeye başlandı. Alınan bilgilere göre ilk parti üretildi ve Sağlık Bakanlığı'na teslim edildi. Corona virüs tedavisinde kullanılan bu ilaç ilk gün 4 tablet daha sonra ise 7 ve 10 gün içinde ikişer talep olarak kullanılıyor. Yani bir hastaya 2 kutu düşüyor. Bu ilacın corona virüs tedavisine iyi geldiği düşünülüyor.
5.04.2020 Ekonomi
Yerli ilaç devi şirket açıkladı! Corona virüse umut olacak ilaç
Yerli ilaç devi şirket açıkladı! Corona virüse umut olacak ilaç Corona virüse umut olacak ilaç Türkiye'de üretilmeye başlandı. Alınan bilgilere göre ilk parti üretildi ve Sağlık Bakanlığı'na teslim edildi. Corona virüs tedavisinde kullanılan bu ilaç ilk gün 4 tablet daha sonra ise 7 ve 10 gün içinde ikişer talep olarak kullanılıyor. Yani bir hastaya 2 kutu düşüyor. Bu ilacın corona virüs tedavisine iyi geldiği düşünülüyor.
5.04.2020 Haberler
Son dakika... Corona virüse karşı yerli ilaç ve aşı çalışması! Burun spreyi şeklinde...
Son dakika... Corona virüse karşı yerli ilaç ve aşı çalışması! Burun spreyi şeklinde... Meloküler Biyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile gerçekleştirilen toplantı sonrası corona virüse karşı ülkemizde yerli aşı ve ilaç çalışmalarına hızla başlanacağını söyledi. Prof. Dr. Nesrin Özören, "Türkiye'deki çalışmalarda ilaç kısmı belki 3-4 aya netice verir ama aşı çalışmaları için 6 ay-1 yıl gibi bir süre gerekecek. Testler ve denemeler yapmamız gerekiyor hayvanlar üzerinde de" dedi.
24.03.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yerli İlaç ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.