Halsizliğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Aşırı Yorgunluk ve Halsizliğe Evde Doğal Çözüm
Halsizliğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Aşırı Yorgunluk ve Halsizliğe Evde Doğal Çözüm Halsizlik beslenme yetersizliği, yorgunluk, depresyon, anemi gibi nedenlerden dolayı oluşabilir. İnsanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen halsizliği gidermek için beslenme alışkanlığı düzeltilmeli gerekirse vitamin ve mineral takviyesi alınmalıdır. Halsizliğe iyi gelen bazı besinler bulunur. Kış aylarında daha çok ortaya çıkan halsizlik ve yorgunluk hissi evde bazı yöntemlerle giderilebilir. Yeşil yapraklı sebzeler, deniz mahsulleri kuru meyveler halsizliğe iyi gelen yiyecekler arasında yer alır. Halsizliğe ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Aşırı yorgunluk ve halsizliğe evde doğal çözüm?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir Vitaminlerin sağlıklı bir beden için takviye olarak alındığı düşünülür. Ancak yaygın olarak kabul gören bu düşüncenin aksine vitaminler sağlıklı bir bedenin ana maddesidir. Bu nedenle eksikliğinin de fazlalığının da dikkate alınması gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, göz ardı edilen büyük tehlikeyi anlattı.
16.03.2024 Genel Sağlık
Hamur işi işlenmiş et yemeyin
Hamur işi işlenmiş et yemeyin Sahurda yağlı hamur işinden, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden, gazlı içeceklerden uzak durun. Bunların yerine yumurta, yağsız zeytin ve peynirler, tam tahıllı ekmek tüketerek sağlığınızı koruyabilir, hatta kilo bile verebilirsiniz…
12.03.2024 Gündem
50 yıl boyunca hastaneye gitmedi, 2 kiloluk kitleyle bir ömür yaşadı
50 yıl boyunca hastaneye gitmedi, 2 kiloluk kitleyle bir ömür yaşadı Denizli'de boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için hastaneye gitmeyen kadın 50 yılın sonunda başarılı bir operasyonla ameliyat edildi.
22.12.2023 Gündem
Tromboz kanser belirtisi olabilir! 'Son 3 yılda artış gösterdi'
Tromboz kanser belirtisi olabilir! 'Son 3 yılda artış gösterdi' Tromboz, damarın içerisinde kanın pıhtılaşması ve kalp, akciğer ile en sık olarak da kol ve bacak toplar damarlarında tıkanıklıklara yol açabilmesi olarak tanımlanan bir rahatsızlık. Uzmanlara göre Tromboz, kanser işareti olabilecek bir rahatsızlık.
13.10.2023 Genel Sağlık
Kendini sarılıkla belli ediyor! İşte safra kanalı kanseri riskini artıran 7 faktör
Kendini sarılıkla belli ediyor! İşte safra kanalı kanseri riskini artıran 7 faktör Safra kanalı kanserinin çoğunlukla 50 yaş üzeri kadın ve erkeklerde görüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Türkmen Bahadır Arıkan, safra kanalı kanseri ve tedavisi hakkında çok önemli bilgiler verdi.
26.09.2023 Genel Sağlık
'Doktora danışmadan ilaç kullanmayın!' Uzmanlardan böbrek sağlığı uyarısı
'Doktora danışmadan ilaç kullanmayın!' Uzmanlardan böbrek sağlığı uyarısı Vücudun işleyişinde en önemli organlardan birisi olarak biliniyor ve sağlıksız bir yaşam tarzı böbreklerde birçok rahatsızlığa sebep olabiliyor. Uzmanlar, böbrek sağlığı konusunda uyarılarda bulunuyor.
19.09.2023 Genel Sağlık
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor Demir eksikliği için önerilen besinler arasında susam, kırmızı et, beyaz et, brokoli, kivi, yumurta ve kinoa vardır. Kara üzüm ve kabak çekirdeği de yüksek demir içeren atıştırmalıklardandır. Demir eksikliğini uzun vadede beslenmenize demir içeren gıdalar ekleyerek giderebilirsiniz. Demir içeren en etkili ve lezzetli besinler hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
7.08.2023 Alternatif Tıp
Dikkat! Sebepsiz yere ağlıyorsanız ve umutsuz hissediyorsanız sebebi bu olabilir
Dikkat! Sebepsiz yere ağlıyorsanız ve umutsuz hissediyorsanız sebebi bu olabilir Gün içerisinde insanlar birçok farklı duygu hissedebilir. Ancak sebepsiz yere ağlıyorsanız ve kendinizi umutsuz hissediyorsanız depresyonda olabilirsiniz. Sizler için depresyon nedir, belirtileri nelerdir ve nasıl geçer hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
5.08.2023 Ruh Sağlığı
Nelerde yok ki! D vitamini için mutlaka tüketmeniz gereken besinler
Nelerde yok ki! D vitamini için mutlaka tüketmeniz gereken besinler Tüketilen besinlerin içerisinde yer alan vitaminlerin vücut açısından oldukça büyük bir öneme sahip olduklarının söylenmesi mümkün olmaktadır. D vitamininin yeterli miktarda alınabilmesi için tüketilmesine özen göstermeniz gereken besinler bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
31.07.2023 Alternatif Tıp
Aşırı sıcaklar ruh sağlığını etkiliyor! 'Bir dizi önlem etkileri azaltabilir'
Aşırı sıcaklar ruh sağlığını etkiliyor! 'Bir dizi önlem etkileri azaltabilir' Kuzey yarım küreyi etkisi altına alan ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkede hissedilen aşırı sıcaklar, gündelik hayatı önemli derecede etkilediği için ruh sağlığı üzerinde de etkili oluyor. Uzmanlar, ruhsal etkilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek alınacak bir dizi önlemle bu etkilerin hafifletilebileceğini ifade ediyor.
29.07.2023 Genel Sağlık
Çoğu insanın korkulu rüyası! O besinler sandığımızdan çok daha iyi geliyor
Çoğu insanın korkulu rüyası! O besinler sandığımızdan çok daha iyi geliyor Anemi bir diğer adıyla kansızlık vücutta yeterli derecede demir bulunmaması sonucunca ortaya çıkan bir sağlık problemidir. Ancak demir eksikliğine iyi gelen besinler ile kendinize takviye yapabilirsiniz... İşte demirinizi artıran o besinler...
5.06.2023 Sağlık
Uykudan nefes darlığıyla uyanmak hangi hastalığın habercisi?
Uykudan nefes darlığıyla uyanmak hangi hastalığın habercisi? Uyku apnesi, kişinin uyku sırasında solunumunun durması olarak tanımlanıyor. Apnenin kendi içinde çeşitleri olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Saltürk, "Kişinin uykuda nefesi duruyorsa, uykudan nefes darlığıyla uyanıyorsa ya da gürültülü horluyorsa uyku apnesinden şüphelenebilir" diyerek önemli detaylar paylaştı.
5.12.2022 Genel Sağlık
Nem denge bozabilir! Aşırı sıcağa karşı 7 öneri
Nem denge bozabilir! Aşırı sıcağa karşı 7 öneri Son günlerde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle nem oranı da arttı. Uzman isim bu konuda 7 öneri verirken bugünkü hava durumu tahminleri de paylaşıldı. 10 ile turuncu ve sarı kodlu uyarılar yapıldı.
24.08.2022 Gündem
Yaz sıcaklarında anne adaylarına özel 10 öneri
Yaz sıcaklarında anne adaylarına özel 10 öneri Yaz mevsimi anne adayları için kış koşullarına göre bazı avantajlar sağlarken, buna karşın özellikle aşırı sıcaklarda dikkatli olmak gerekiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Şafak Yılmaz Baran, anne adaylarının yaz sıcaklarında dikkat etmesi gereken 10 önerisini anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
30.07.2022 Hamilelik
Kreatinin Yüksekliği Nasıl Düşürülür? Kreatinin Düşürme Yöntemleri Nelerdir?
Kreatinin Yüksekliği Nasıl Düşürülür? Kreatinin Düşürme Yöntemleri Nelerdir? Böbrek hastalığını belirgin olarak gösteren birçok neden bulunur. Özellikle kandaki kreatin seviyesinin yüksek olması, böbrek hastalığını işaret eder. Kreatinin yüksek olması durumunda, nasıl düşürüleceği kişilerin araştırdığı önemli konular arasında yer alıyor. Kreatinin yüksekliği nasıl düşürülür? Kreatinin düşürme yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
18.07.2022 Sağlık
Kemik Ağrısı, Halsizlik Ve Yorgunluk Neden Olur?
Kemik Ağrısı, Halsizlik Ve Yorgunluk Neden Olur? Başta Osteoporoz ve Raşitizm olmak üzere birçok hastalık, kemik ağrısına neden olabilir. Bu hastalıkların ortak semptomları arasında halsizlik ve yorgunluk da vardır. Bunun dışında fiziksel bir darbeye maruz kalmak ve D vitamini eksikliği de hem kemik hem de eklem ağrılarına neden olur. Geçmeyen şikayetlerde mutlaka doktora gidilmeli ve verilen ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Kemik ağrısı, halsizlik ve yorgunluk neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
6.07.2022 Sağlık
Lupus Nedir, Belirtileri Nelerdir? Kelebek Hastalığı (Lupus) Tedavisi Nasıl Yapılır?
Lupus Nedir, Belirtileri Nelerdir? Kelebek Hastalığı (Lupus) Tedavisi Nasıl Yapılır? Lupus, ciddi bir sağlık sorunudur. Erken teşhis edilmesi ve tedaviye bir an önce başlanması çok önemlidir. Bu sebeple sizde, Lupus hastalığının ne olduğunu öğrenebilir, bu hastalığın belirtileri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Lupus nedir, belirtileri nelerdir? Kelebek hastalığı (lupus) tedavisi nasıl yapılır tüm ayrıntıları ile derledik.
6.07.2022 Sağlık
Hipotansiyon Nedir, Neden Olur? Hipotansiyon Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Hipotansiyon Nedir, Neden Olur? Hipotansiyon Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? İnsan sağlığı açısından hipertansiyon günümüzde büyük bir öneme sahiptir. Peki, hipotansiyon nedir, neden olur? Hipotansiyon belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır detayları ile derledik.
5.07.2022 Sağlık
Nevrasteni Nedir, Neden Olur? Nevrasteni Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Nevrasteni Nedir, Neden Olur? Nevrasteni Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Nevrasteni terimi, ruhsal bir hastalık tanımı olarak, 1869 yılında Amerikalı bir nörolog olan G. M. Beard tarafından psikiyatri içine sokuldu. 1932 yılında “psychoneuroses” ismi verilen başka bir kategoride yer alınıyor. 1941 yılından sonra bu bozukluk tam olarak ortadan kalmıştır. Nevrasteni nedir, neden olur sizler için derledik.
5.07.2022 Sağlık
Parathormon nedir? Parathormon yüksekliği nelere sebep olur?
Parathormon nedir? Parathormon yüksekliği nelere sebep olur?  Parathormon, paratiroid bezleri tarafından salgılanan bir hormondur. Vücuttaki kalsiyum miktarını düzenlemekle görevli bir hormon olarak bilinir. Ayrıca, kan testlerinde PTH olarak gösterilmesi söz konusudur. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal parathormon hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
22.06.2022 Genel Sağlık
Kronik hastalıktan değilse dikkat! Yorgunluğa yol açan beslenme hataları
Kronik hastalıktan değilse dikkat! Yorgunluğa yol açan beslenme hataları Son günlerde yorgunluktan şikayet edenlerin sayısı giderek artıyor. Günlük yaşantınızda enerjinizi düşüren, mutsuzluk hissine yol açan yorgunluğun altında kronik bir hastalık yatmıyorsa, beslenme ve yaşam biçiminizi gözden geçirmenizde fayda var.
Biorezonans ile birçok problem tedavi edilebilir!
Biorezonans ile birçok problem tedavi edilebilir! Biorezonans ile birçok problemin tedavi edilebileceğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Topal, biorezonans nedir, hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır, nasıl etki eder tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
28.04.2022 Genel Sağlık
Romatoit Artrit Nedir, Belirtileri Nelerdir? Romatoit Artrit Nasıl Tedavi Edilir?
Romatoit Artrit Nedir, Belirtileri Nelerdir? Romatoit Artrit Nasıl Tedavi Edilir? Romatoit artrit, sağlık konusunda ileri yaşta kişilerin sıklık ile karşılaştığı rahatsızlıkların başında yer almaktadır. Romatoit artrit, eklem iltihabı olarak belirli dönemlerde yaygın olarak görülmektedir. Romatoit artrit nedir? Romatoit artrit belirtileri nelerdir? Romatoit artrit nasıl tedavi edilir detayları ile derledik.
12.04.2022 Eğitim
Şahmerdan Nedir, Ne İşe Yarar? Şahmerdan Özellikleri Nelerdir?
Şahmerdan Nedir, Ne İşe Yarar? Şahmerdan Özellikleri Nelerdir? Şahmerdan özellikle son zamanlarda oldukça fazla kullanılmakta olan kelimeler arasında yer almaktadır. Özellikle kullanım alanı bakımından önem taşıyan kelimelerdendir. Bu bakımdan şahmerdan kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Şahmerdan nedir, ne işe yarar? Şahmerdan özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
13.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri