Son dakika buzdolabı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan buzdolabı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan buzdolabı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.926 buzdolabı haberi bulunmuştur.
Mutfakta israfa son! Soğan uzunca süre çürümüyor ve sulanmıyorMutfaklarımız, lezzetli yemeklerin kalbi olmasının yanı sıra, maalesef zaman zaman gıda israfının da merkezi olabiliyor. Özellikle çabuk bozulabilen sebzeler, dikkatli saklanmadığında kısa sürede çürüyebiliyor veya sulanabiliyor. Bu durumun en sık yaşandığı sebzelerden biri de, mutfaklarımızın vazgeçilmezi soğandır. İşte soğanları uzun süre taze tutmanın ve çürümesini engellemenin doğal ve pratik yolları.
Kesilmiş karpuzun içi geçmeden muhafaza etme tekniği! Tarladan toplanmış gibi kalıyorKarpuz, yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi. Sulu, ferahlatıcı ve tatlı bu lezzeti taptaze haliyle tüketmek, hepimizin arzusu. Ancak karpuzun ömrü ne yazık ki kısa olabiliyor ve yanlış saklama koşulları nedeniyle tadı veya dokusu hızla bozulabiliyor. Peki, o tarladan yeni toplanmış hissini veren tazeliği daha uzun süre nasıl koruyabiliriz? İşte size karpuzunuzu içi geçmeden, lezzetini ve kıvamını kaybetmeden muhafaza etmenize yardımcı olacak doğal yöntemler.
Sarımsak filizlenmesine son veren teknik! İşte sarımsağı doğru saklama yöntemleriSarımsak, hem sağlık hem de lezzet açısından mutfakların vazgeçilmezi olsa da, doğru saklanmadığında hızla filizlenip kullanılamaz hale gelir. Ancak birkaç basit ama etkili doğal yöntemle sarımsağınızın tazeliğini çok daha uzun süre koruyabilirsiniz. Filizlenen sarımsak hem tadını kaybeder hem de görsel olarak da iştah kaçırır. Bu yazıda, sarımsağınızı nasıl uzun ömürlü ve taze tutabileceğinizi adım adım keşfedeceksiniz.
Taptaze kalıyor, kokusu bile değişmiyor! Taze soğanı ilk günkü gibi taze tutan yöntemMutfakta en çok kullanılan sebzelerden biri olan taze soğan, genellikle birkaç gün içinde yumuşayıp sararır ve kullanılmaz hale gelir. Tazeliğini yitirdiğinde hem lezzetinden hem de kokusundan ödün veren bu sebzeyi, basit ama etkili yöntemlerle uzun süre canlı tutmak mümkün. Doğru koşullarda saklanan taze soğan, haftalar boyunca ilk günkü gibi canlı kalabilir.
Bir zamanların en tatlı efsanesi! Evde frigo yapmak çok kolay, buz gibi mutlulukYazın sıcak günlerinde hem serinletici hem de nostaljik bir lezzet arayanlar için harika bir tarifimiz var. Ev yapımı frigo ile çocukluğunuzu buzdolabından çıkarabilirsiniz. Katkısız, bol kakaolu ve bisküvili bu tarifle hem ağızlar tatlanıyor hem de kalpler ısınıyor. Peki ama frigo nasıl yapılıyor?
Torpidoyu mini buzdolabına çevirin! Birkaç saniyede iş tamam, gözden kaçan detayYazın kavurucu sıcaklarında araç kullanmak, bazen dayanılmaz bir hale gelebilir. Klima, elbette serin kalmanın en büyük yardımcısı, ancak birçok sürücünün farkında bile olmadığı bir özellik, torpido gözünü adeta bir mini buzdolabına dönüştürebiliyor.
Bakan Yerlikaya açıkladı! Orman yangınlarının ardından 21 milyon TL destekİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde meydana gelen orman yangınlarında 184 konut, 5 iş yeri ve 28 ahırın ağır hasar gördüğünü, afetzede vatandaşlara barınma, taşınma ve eşya yardımı kapsamında 21 milyon 603 bin 400 TL ödeme yapıldığını açıkladı.
ABD’den beyaz eşyaya yüzde 50 ek vergi geldiABD Başkanı Donald Trump’ın ikinci başkanlık dönemiyle birlikte tartışılan vergi uygulamalarına bir yenisi eklendi. Buzdolabı, bulaşık makineleri, çamaşır makineleri, fırın ve ocakların ABD’ye ithal edilmeleri halinde, çelik içeriğine göre yüzde 50 oranında ilave gümrük vergisi uygulanacak.
Taze fasulye buzlukta nasıl saklanır? İşte kışın yaz fasulyesi yemek için en etkili yöntemlerYaz aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan taze fasulye, mevsiminde lezzetiyle sofraların vazgeçilmezidir. Ancak bu lezzeti yalnızca yazla sınırlı tutmak yerine kışın da tüketebilmek mümkündür. Bunun için doğru saklama tekniklerini bilmek ve uygulamak gerekir. Taze fasulyeyi buzlukta saklamak, lezzetini ve besin değerini korumanın en pratik yollarından biridir.
Cemal Hünal: ‘Issız Adam’ benim dönüm noktamÇağan Irmak’ın yazıp, yönettiği başrollerinde Melis Birkan ile Cemal Hünal’ın oynadığı “Issız Adam”, 43 hafta kaldığı vizyonda 2 milyon 788 bin 550 kişinin izlediği bir filmdi. Hollywood’da yeni trend, eski filmleri ve dizileri yeniden çekmek. Tek tük olsa da bizde de bunu yapanlar var ama “Issız Adam”ın yapımcısı Most Production, farklı bir işe imza atarak 2008 yapımı “Issız Adam” filmini 27 Haziran’da ikinci kez vizyona soktu.
Sanayi ürün istatistikleri belli olduTürkiye'de 2024'te 1 milyon 169 bin 17 otomobil, 9 milyon 392 bin 251 ev tipi buzdolabı ve dondurucu üretildi, girişimlerin ürettikleri ürünlerden yaptıkları satış, toplamda 18 trilyon 800 milyar 473 milyon lirayı buldu.
Buzdolabındaki kötü kokuya savaş açan yöntem! Kokuyu vakum gibi içine çekiyorBuzdolabında oluşan kötü kokuların kaynağı çoğu zaman fark edilmeyen gıda artıkları, uzun süre açıkta bekleyen yiyecekler veya hava almayan saklama kaplarında bozulan ürünlerdir. Soğuk ortam, kokuyu bastırıyor gibi görünse de zamanla bu kokular tüm buzdolabına yayılır. Ne kadar düzenli temizlik yapılırsa yapılsın, bazı kokular adeta yapışır ve kalıcı hale gelir. Bu durumda doğal ve etkili çözümler devreye girmelidir.
Bulaşık tabletinin kullanım alanları! Zorlu lekelerle baş etmede birebirBulaşık makinelerinde kullanılan tabletler, sadece tabak çanak temizlemekle kalmaz; ev temizliğinde birçok alanda etkili sonuçlar sunar. İçerdiği güçlü enzimler ve yağ çözücü bileşenler sayesinde en inatçı kirlerle bile kolayca baş eder. Üstelik kimyasal temizlik ürünlerine alternatif arayanlar için doğal temizlik rutinlerinin gizli kahramanı olabilir.
Dolap kokusu artık sebzelere sinmeyecek! Sünger işi bitiriyor, raf arasına koyunBuzdolabı ve dondurucularda zamanla oluşan hoş olmayan kokular, mutfakta sıkça karşılaşılan bir sorundur. Yiyeceklere sinen bu kokular lezzeti etkiler. Karmaşık yöntemlere veya pahalı ürünlere gerek kalmadan, evde bulunan basit bir malzemeyle bu sorunu çözebilirsiniz.
Buzdolabının da bir kuralı var! Bu yiyecekleri alt raflarda saklamayın, güvenli değilBuzdolabınız yiyecekleri soğuk ve taze tutmak için en etkili ev eşyasıdır. Ancak bu buzdolabının içi kısmındaki her bölümün güvenli ve eşit soğuklukta olduğu anlamına gelmez. Buzdolabını yanlış kullanırsanız bu yiyecekleriniz için güvenli bir alan olmaktan çıkar. Özellikle buzdolabının alt rafına koymamanız gereken bazı yiyecekler olduğunu söyleyebiliriz. İşte o yiyecekler!
Bayat ekmeği fırından çıkmış gibi yapan teknik! Çöpe atmanıza gerek yokHepimiz zaman zaman fazla ekmek alır, bir kısmını tüketmeden bayatlamasına neden oluruz. Özellikle çıtır çıtır fırından yeni çıkmış o lezzetli haliyle kıyaslandığında, bayat ekmekler genellikle ikinci plana atılır. Ancak bu ekmeklerin çöpe gitmesine hiç gerek yok. Doğru tekniklerle bayat ekmekleri neredeyse taze fırından çıkmış gibi canlandırmak mümkün. Üstelik bu yöntemler son derece pratik, doğal ve mutfağınızda halihazırda bulunan malzemelerle uygulanabilir.
Çöpe değil buzluğa atın! Bir tutam tuz tazeliğini koruyorEvinizde tüketmekte zorlandığınız birçok ürünü buzluğa atıp bir sonraki sefere kadar taze tutabilirsiniz. Dereotları da bunlardan bir tanesidir. Fakat dereotlarını buzluğa atarken dikkatli olmanız gerekir. Üstelik bunun için ihtiyacınız olan tek şey bir tutam sofra tuzu!
Buzdolabı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.