09.06.2025 - 11:44 | Son Güncellenme:
Soğuk hava sıcaklıkları muzların olgunlaşma sürecini aniden durdurur. Eğer muzlarınızı yeterince olgunlaşmadan buzdolabına koyarsanız dokusu lastik gibi olabilir ve tadı sönük kalabilir. Muzlar, doğal tatlılıklarını geliştirebilmeleri için tezgahta saklanmalıdır.
Şeftalinin sulu, aromatik tadına ulaşması için oda sıcaklığında tamamen olgunlaşması gerekir. Şeftaliyi buzdolabına çok erken koymak unlu, donuk bir doku ve soluk bir tada neden olur.
Erik başta olmak üzere tüm çekirdekli meyveler tezgahta olmalıdır. Eriklerinizi güzelce yıkayın ve bir kabın içine yerleştirerek tezgahınızın üzerinde bırakın.
Şeftalilerin tüysüz kardeşleri olan nektariler, buzdolabının dışında olmalı. Meyve salatası için elbette buzdolabında birkaç saat bekletebilirsiniz. Ancak genelde tezgah üstünde dışarda olmaları gerekir.
İdeal avokadoyu seçmek önemli bir başarı gibi hissedilebilir. Tam olarak olgunlaşmamış avokadolar eve getirirseniz, oda sıcaklığında olgunlaşmalarını beklemeniz en iyisidir.
Yumuşadıktan sonra, tezgahtan alıp hemen yemeniz en iyisidir. Ancak kullanmadan önce çok olgunlaştığını fark ederseniz, raf ömrünü bir veya iki gün daha uzatmak için buzdolabına koyabilirsiniz.
Ananas, mango ve kivi gibi tropikal meyveler tezgahta gelişir, eşit şekilde olgunlaşır ve sululuklarını korur. Ancak kesildikten sonra hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklamak en iyisidir.