02.06.2025 - 12:07 | Son Güncellenme:
Tüm marul türleri, en üst düzeyde tazelik ve çıtırlık için sebzelik çekmecesine aittir. Ürünler buzdolabının ana bölümünde saklandığında daha çabuk küflenme eğilimindedir. Bu nedenle, belirli ürün türlerini sebzelik çekmecesine koyduğunuzda, nem düzenlenir ve daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur. Yeterli nem olmadığında yapraklı yeşilliklerin solup kuruduğunu söylüyor. Ispanak, kara lahana, pazı, kara lahana ve diğer yapraklı yeşillikler sebzelikte saklanmalıdır.
Salatalık sebze çekmecesine aittir, ürünleri sebze çekmecesinde tutmak, daha uzun süre taze kalmalarına, daha iyi tat almalarına ve aromalarını korumalarına yardımcı olur. Salatalıkları çıtır çıtırken en çok sevdiğiniz bir yiyecekse, ait olduğu yer kesinlikle sebze çekmecesidir.
Bazı meyve ve sebzeler, özellikle yeterli hava akışı olmayan alanlarda çok fazla nem ve etilen gazı (olgunlaşmayı destekleyen doğal bir bitki hormonu) olduğunda buzdolabında olgunlaşmaya başlayabilir, elmalar da bu kategoriye girer. Bu, çok hızlı olgunlaşmalarına, küflenmelerine veya bozulmalarına neden olur. O nedenle elmalarınızı buzdolabının ayrı bir bölümünde, örneğin sebzelik veya özel bir çekmecede saklamalısınız.
Uzmanlar çilek, ahududu ve yaban mersininin çok hızlı bozulan meyvelerden olduğunu söylüyor. Olgunlaştıklarında veya yıkandıklarında, küflenmeyi önlemek ve tazeliğini uzatmak için her zaman buzdolabının sebzelik bölümünde saklanmaları gerekir.
Brüksel lahanası ve diğer lahanagiller (lahana, karnabahar ve brokoli gibi) sebze çekmecesinde olmalıdır. Böylece kapalı bir torbada veya kapta haftalarca dayanabilirler.