18.06.2025 - 11:34 | Son Güncellenme:
En üst raf, buzdolabındaki en güvenli alandır çünkü yukarıdan hiçbir şey sızamaz, bu nedenle önceden pişirilmiş olan her şey, örneğin kalan yemekler mutlaka en üst rafta saklanmalıdır.
Ek olarak, en üst raf genellikle en görünür nokta olduğundan, hazırladığınız yemekleri ve artıkları yemeyi unutma olasılığınız daha düşük olur.
Sert haşlanmış yumurtalar çiğ yumurtalarla birlikte saklanmamalıdır çünkü kabukları pişmiş yumurtaları çapraz bulaştırabilir.
Soyulmuş ve soyulmamış yumurtalar buzdolabının üst rafında bir haftaya kadar taze kalır.
Pastırma veya sosis gibi tamamen pişmiş etler üst rafta saklanabilir. Pişmemiş etleri daha aşağıda tutmalısınız. Çiğ etler ve kümes hayvanları soğuk ve diğer yiyeceklerden uzakta, alt rafta saklanmalıdır.
Fırınlanmış ürünler buzdolabında en üst rafta saklanmalıdır. Bu çapraz bulaşmayı önler ve bu ikramların diğer ürünler kadar soğuk olması gerekmediğinden en alt rafa koymanıza hiç gerek yoktur.