Çoğul Gebelik

Çoğul Gebelik

Son dakika çoğul gebelik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çoğul gebelik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çoğul gebelik haber sayfamızda...

Çoğul Gebelik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 247 çoğul gebelik haberi bulunmuştur.
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlar
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlar Doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler için tüp bebek uygulamaları günümüzde tercih ediliyor. Tüp bebek tedavisi konusunda kulaktan dolma bilgiler ise çiftleri olumsuz etkiliyor.
9.03.2024 Pazar
Tıpta nadir görülen durum onların başına geldi! ‘1 bebek diye yola çıktık her kontrolde sayı arttı’
Tıpta nadir görülen durum onların başına geldi! ‘1 bebek diye yola çıktık her kontrolde sayı arttı’ Antalya'da yaşayan 37 yaşındaki Asiye Sönmez, uzun bir tedavinin ardından tek bir bebek beklerken hayatının şokunu yaşadı. Her doğum kontrolüne gittiğinde bebek sayısı arttı. Tıpta binde bir görülen durum hastanede büyük sevinç oluştururken, bebekler sağlıklı şekilde taburcu edildi.
26.02.2024 Gündem
Tüp bebek tedavisiyle ilgili akılda tutulması gereken 10 gerçek
Tüp bebek tedavisiyle ilgili akılda tutulması gereken 10 gerçek Tüp bebek uygulaması korunmasız ve düzenli cinsel birlikteliğe rağmen çocuk sahibi olamayan çiftlere uygulanan en etkin tedavi yöntemi. Ancak tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen yanlışların oldukça fazla olduğunu belirten Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ebru Öztürk Öksüz, tüp bebek tedavisiyle ilgili akılda tutulması gereken 10 gerçeği açıkladı.
2.10.2022 Kadın Sağlığı
Tek Yumurta İkizi Nasıl Olur? Tek Yumurta İkizi Geni Kimden Gelir?
Tek Yumurta İkizi Nasıl Olur? Tek Yumurta İkizi Geni Kimden Gelir? Aynı anda birden fazla doğumun gerçekleştiği durumlara çoğul gebelik adı verilmektedir. Çoğul gebelik türlerinde en fazla karşılaşılan durum ikiz bebek doğumlarıdır. İkiz bebeklerde tek yumurta ikizleri ve çift yumurta ikizleri olarak bilinmektedir. Peki, tek yumurta ikizleri nasıl olmaktadır? Çift yumurta ikizleri ile arasındaki fark nedir? Tek yumurta ikizleri geni anneden mi yoksa babadan mı geliyor? İşte tek yumurta ikizleri hakkında merak edilen hususlar.
7.07.2022 Sağlık
Serebral palsi her 1000 doğumdan 3’ünde görülüyor
Serebral palsi her 1000 doğumdan 3’ünde görülüyor Her 1000 doğumun yaklaşık üçünde görülen serebral palsi, doğumdan kısa bir süre önce veya doğum sırasında beyin hasarına bağlı olarak oluşuyor. Beynin kaslar ve sinir sistemi üzerindeki kontrolünü etkileyen nörolojik bir bozukluk olan serebral palsi uygun tedavi uygulanmadığı takdirde ek sağlık sorunlarına sebep olabiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Kubilay Beng, serebral palsi hastalığını ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
6.07.2022 Genel Sağlık
24. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
24. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Düzenli bir şekilde gelişimini devam ettiren bebeğinizin bu hafta yaşayacağı değişime göz atalım.
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
6. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
6. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Bu hafta bebeğinizin hangi bölümleri gelişiyor? Peki, gebeliğinizin çoğul gebelik olma ihtimali nedir? İşte detaylar…
3.05.2023 Gebelik Hesaplama
3. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
3. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Üçüncü haftada rahminizde neler olup bittiğini merak ediyor musunuz? İşte mucizenin üçüncü hafta gelişimi…
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
Bebeğin rahim içindeki duruşu ne anlama geliyor ve neden önemli?
Bebeğin rahim içindeki duruşu ne anlama geliyor ve neden önemli? Anne rahmindeki bebeğin pozisyonu "fetal duruş" olarak adlandırılıyor. Gebelikte duruş anomalileri (prezentasyon bozukluğu) doğum şeklini planlama konusunda büyük önem taşıyor. Kadın Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Ekiz, konuyla ilgili merak edilen tüm detayları açıkladı.
29.12.2021 Hamilelik
Tüp bebek tedavisi ile çoğul gebelik mümkün olur mu?
Tüp bebek tedavisi ile çoğul gebelik mümkün olur mu? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Düzgün Korkmaz, tüp bebek tedavisi ile çoğul gebeliklerin mümkün olup olmadığıyla ilgili merak edilenleri anlattı…
6.12.2021 Hamilelik
Hamileleri bekleyen 4 büyük tehlike
Hamileleri bekleyen 4 büyük tehlike Gebelik süresince anne adayları, hamilelikleriyle alakalı hiç sorun veya rahatsızlık yaşamasalar bile, düzenli olarak gebelik takip muayenelerine gitmeleri ve rutin tetkikleri yaptırmaları gerekiyor diyen Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Onur Meray, anne adaylarına uyarı niteliğinde bilgiler verirken gebeleri bekleyen 4 önemli soruna dikkat çekti.
13.10.2021 Kadın Sağlığı
Tek Yumurta İkizi Nasıl Olur? Tek Yumurta İkizi Geni Kimden Gelir?
Tek Yumurta İkizi Nasıl Olur? Tek Yumurta İkizi Geni Kimden Gelir? Aynı anda birden fazla doğumun gerçekleştiği durumlara çoğul gebelik adı verilmektedir. Çoğul gebelik türlerinde en fazla karşılaşılan durum ikiz bebek doğumlarıdır. İkiz bebeklerde tek yumurta ikizleri ve çift yumurta ikizleri olarak bilinmektedir. Peki, tek yumurta ikizleri nasıl olmaktadır? Çift yumurta ikizleri ile arasındaki fark nedir? Tek yumurta ikizleri geni anneden mi yoksa babadan mı geliyor? İşte tek yumurta ikizleri hakkında merak edilen hususlar.
10.09.2021 Sağlık
Eklampsi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Eklampsi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Eklampsi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Eklampsi Tedavisi Nasıl Yapılır? Eklampsi preeklampsinin ciddi bir kompikasyonudur ve aynı zamanda preeklampsi nöbetlerine verilen isimdir. Gebelik zehirlenmesi anlamına gelir. Çoğu uzman eklampsiyi preeklampsinin içinde değerlendirir ama bazıları ise bunu tek başına bir hastalık olarak değerlendiriyor. Eklampsi nedir, belirtileri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
9.09.2021 Sağlık
Gebelikte plasenta previa nedir?
Gebelikte plasenta previa nedir? Plasenta previa plasentanın yerleşim bölgesindeki sorunlardan kaynaklanan rahatsızlık olduğunu söyleyen Jinekolojik Onkoloji ve Kadın Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, tanı gebelik sırasında konulursa, doğumun sezaryenle yapılması ve annenin yaşayabileceği kanamanın uygun yöntemle önlenmesi gerektiğini belirtti.
20.08.2021 Hamilelik
Gebelikte güvenli seyahat ve tatile dair her şey
Gebelikte güvenli seyahat ve tatile dair her şey Anne adaylarının seyahat konusuna endişeli olduklarını söyleyen Doç. Dr. Lebriz Hale Aktün, Eğer hami­leliğinizde sorun yoksa ve yüksek risk al­tında değilseniz, seyahat etmek genellikle uygundur. Ancak kesin planlar yapmadan ve bi­letleri almadan önce doktorunuza danışıp seyahate çıkmadan önce mutlaka doktor muayenesinden geçmeniz gerekir bilgisini verdi.
3.08.2021 Kadın Sağlığı
Gebelikte yüksek tansiyon ve protein kaçağına dikkat!
Gebelikte yüksek tansiyon ve protein kaçağına dikkat! Gebelikte ortaya çıkan tansiyon problemleri anne ve bebek sağlığını tehlikeye sokabiliyor. Gebeliğin 20. haftasından sonra ortaya çıkan gebelik tansiyonu, toplumda “gebelik zehirlenmesi” olarak bilinen preeklampsi hastalığına yol açabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Kudret Erkenekli, gebelik tansiyonu ve preeklampsi hakkında bilgi verdi.
14.06.2021 Kadın Sağlığı
Çoğul gebelik yaşayanların taşıdığı riskler ve atılması gereken adımlar
Çoğul gebelik yaşayanların taşıdığı riskler ve atılması gereken adımlar Gebelik, kadınların hayatındaki en önemli ve hassas dönemlerden biridir. Karnında birden fazla bebek taşıyan anne adayları için bu önem ve hassasiyet kuşkusuz çok daha fazladır. Kadın Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Doç.Dr. Ali Ekiz, çoğul gebelik yaşayan annelerin taşıdığı riskler ve atılması gereken adımlarla ilgili detaylı bilgiler verdi.
7.06.2021 Hamilelik
Bebeklerin cinsiyetini daha erken öğrenmek mümkün mü?
Bebeklerin cinsiyetini daha erken öğrenmek mümkün mü? Gebelik döneminde ailelerin sıklıkla başvurduğu 4D (4 boyutlu) ultrason ile ilgili bilgiler veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müge Temel, bebeklerinin kime benzediğini ve cinsiyetini merak eden anne-babaların sıklıkla 4D ultrasona başvurduğunu söyledi.
25.05.2021 Çocuk Sağlığı
Çocuğunuzun alerjik rinit olup olmadığını sabah kalktığında anlayabilirsiniz
Çocuğunuzun alerjik rinit olup olmadığını sabah kalktığında anlayabilirsiniz Alerjiler, çoğu insan için tipik olarak zararsız olan şeylere anormal bağışıklık sistemi reaksiyonlarıdır. Çocukların ise en sık yaşadığı sağlık problemlerinden biri olan alerjiler çoğu zaman hassasiyet ile birbirine karıştırılıyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Timur Batmaz, bu durumun özellikle sabah kalkıldığında bazı belirtilerle anlaşılabileceğini belirterek, alerji hakkında yanlış bilinen bilgilere karşı da uyarıyor.
17.05.2021 Çocuk Sağlığı
İkiz Çocuk Nasıl Olur? İkiz Hamilelik İçin Neler Yapılabilir?
İkiz Çocuk Nasıl Olur? İkiz Hamilelik İçin Neler Yapılabilir? Pek çok insan bebek sahibi olmak istemektedir. Özellikle de ikiz bebeği olmasını isteyen insanların sayısı bir hayli fazladır. Bu sebeple ikiz bebek sahibi olmak isteyenler için çoğul gebelik bir hayli ilgi çeken konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için İkiz çocuk nasıl olur? İkiz hamilelik için neler yapılabilir sorularının yanıtlarını derledik.
16.04.2021 Eğitim
Dünyada ikiz doğum sayısında patlama!
Dünyada ikiz doğum sayısında patlama! Son 40 yılda ikiz doğum sayılarındaki artış dikkat çekiyor. 100’ün üzerindeki ülkede yapılan araştırmalara göre 1980’lerden bu yana ikiz doğum oranları 2-3 kat arttı. Dünyada ortalama her 40 bebekten biri ikiz olarak dünyaya geliyor. Bu da yılda 1 milyon 600 bin ikiz demek.
25.03.2021 Gündem
Perinatoloji Nedir, Ne Demektir? Perinatoloji Uzmanı Hangi Hastalıklara Bakar?
Perinatoloji Nedir, Ne Demektir? Perinatoloji Uzmanı Hangi Hastalıklara Bakar? Modern tıbbın gelişmesi ile hastalıklar belirli alanlara ayrılarak daha geniş inceleme şansı bulunmuştur. Bu tıp alanlarından bir tanesi de perinatoloji bilimidir. Perinatoloji alanı doğumların sağlıklı olması ve gelişimn takip edilmesi süreçleri ile ilgilidir. Perinatoloji nedir, ne demektir? Perinatoloji uzmanı hangi hastalıklara bakar? Tüm merak edilen soruları sizler için derledik.
16.03.2021 Sağlık
Fetal Ekokardiyografi Nedir, Kimlere Yapılır? Fetal Eko Ne Kadar Sürer, Kimlere Yapılır?
Fetal Ekokardiyografi Nedir, Kimlere Yapılır? Fetal Eko Ne Kadar Sürer, Kimlere Yapılır? Bir ultrasonografi türü olan fetal ekokardiyografi konusu oldukça merak uyandıran uygulamalar arasında yerini almaktadır. Bu bakımdan önemli bir araştırma konusudur. Sizin için Fetal ekokardiyografi nedir, kimlere yapılır? Fetal eko ne kadar sürer, kimlere yapılır şeklinde çok fazla sorulan ve pek çok insanın dikkatini çeken soruların yanıtlarını tüm detayları ile derledik.
12.03.2021 Sağlık
Renkli Ultrason Nedir? Renkli Doppler Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır?
Renkli Ultrason Nedir? Renkli Doppler Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır? Renkli ultrason, renkli Doppler olarak da bilinir. Ultrason görüntüleme teknikleri arasında yer alan renkli doppler, damarlardaki kan akışını tespit etmek için tercih edilir. Yüksek frekanslı ses dalgaları ile görüntülenen damarlarda hem kan akışı hem de daralmaya neden olan diğer etkenler gözlemlenir. Renkli ultrason nedir? İşte, tüm detaylar.
10.02.2021 Sağlık
Bebekteki nörolojik sorunlar doğmadan önlenebilir mi?
Bebekteki nörolojik sorunlar doğmadan önlenebilir mi? Tıp alanında her geçen gün artan bilimsel- teknolojik alt yapı ve ileri uzmanlıkların sayesinde riskli bebeklerin önlenmesinde, takibinde ve müdahalesinde önemli gelişmelerin sağlandığını belirten Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Ece Gültekin, "Artık Preimplantasyon tanı olarak tanımlanan yöntemlerle olası nörolojik sorunlar henüz bebeğin oluşumu öncesi belirlenerek önlenebiliyor" dedi.
26.01.2021 Çocuk Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Çoğul Gebelik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.