Son dakika ot yemekleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ot yemekleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ot yemekleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 166 ot yemekleri haberi bulunmuştur.
Sokak arası lezzetlerin peşinde
Yemek yazarları ve şeflerin rehberliğinde İstanbul, Ankara ve İzmir’deki mahalle mekanlarının peşinde bir tura çıkıyoruz.
Baharın çağrısına kulak verin
Baharı hissetmeye başladığımız bugünlerde ülkenin dört bir yanındaki festivaller günlük rutinlerden uzaklaşıp nefes almak ve Anadolu’nun dört bir yanının güzelliklerini keşfetmek için büyük fırsat.
Lezzetli şenlik
Ege tatları internet üzerinden mutfaklara girecek. En güzel ot yemekleri tariflerini paylaşılacağı etkinlikle herkes evinde Alaçatı sofraları kurabilecek
Ayvalık zeytinyağı dünyaya açılacak
Ayvalık Belediyesi, bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri bugün başlıyor. Hasat günleri, zeytin-zeytinyağının sağlık ve bereketine kültürel katkı sunmayı hedefliyor.
Öğrenciler hem öğrendi hem yarıştı
Ayvalık Belediyesi’nin Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği kapsamında başlattığı “Ayvalık Yaz Okulu”, 27 Ağustos-14 Eylül arasında Çakmak ve Akçapınar kırsal mahallelerinde gerçekleşti.
‘İşbirliği sürmeli’
Almanya’nın İzmir Başkonsolosluğu’nun geleneksel barbekü partisi, İzmir Başkonsolosu Rainer Lassig ve eşinin ev sahipliğinde düzenlendi.
Şirin bir sahil ilçesi: Foça
Foça, İzmir’in kuzeyindeki bir sahil ilçesidir. Deniz turizminin yanı sıra tarihi güzellikleriyle öne çıkmaktadır. Çünkü oldukça köklü bir geçmişe sahiptir.
Öğrencilere, ‘terör’ bilgilendirmesi
AYVALIK İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği tarafından lise 9’uncu sınıf öğrencilerine, ‘Gençlik ve Güvenli Gelecek’ konulu eğitim verildi.
Ayvalık’ta, ot yemekleri için festivalli tanıtım!
Balıkesir Ayvalık’ta, akkız, hindiba, Arap saçı, turp otu, deniz börülcesi, ısırgan otu, kaz ayağı, kara ot gibi bitkilerden yapılan yemeklerin tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve gastronomi turizmine katkı sağlanması amacıyla festival düzenlenmesi için çalışma başlatıldı.
Ege'nin turist zengini köyleri
İzmir, Aydın ve Muğla'da son dönemde turistik destinasyon haline gelen köyler, taş evleri, çiçekli bahçeleri, samimi sohbetleri ve ev mutfağında pişen yemekleriyle turistlere "aile sıcaklığında" tatil imkanı sunuyor. Aralarında Çiftlikköy, Germiyan, Birgi, Kirazlı ve Kapıkırı'nın da bulunduğu köyler, çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.
Ege'nin turist zengini köyleri
İzmir, Aydın ve Muğla'da son dönemde turistik destinasyon haline gelen köyler, taş evleri, çiçekli bahçeleri, samimi sohbetleri ve ev mutfağında pişen yemekleriyle turistlere "aile sıcaklığında" tatil imkanı sunuyor. Aralarında Çiftlikköy, Germiyan, Birgi, Kirazlı ve Kapıkırı'nın da bulunduğu köyler, çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.
Ege mutfağı dünyaya açılıyor
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünyaya döner ve kebaplarıyla ün salan Türk mutfağının aslında ot yemekleriyle de oldukça başarılı olduğunu Eğe mutfağı ile duyuruyor...
Alaçatı Lokal Pazar
Alaçatı Ot Festivali’nin yapılacağı günlerde, bu konsepte uygun düzenlenecek etkinlikte Kuytu Restoran’ın “Otlu Döner”i tadılacak, Yaprak Uziş’in “Ege’nin En Lezzetleri Ot Yemekleri” kitabından da 10 bin adet dağıtılacak
Balıkesir'in meşhur yemekleri
Balıkesir İli coğrafi şartları ve çeşitli etnik grupları coğrafyasında barındırması nedeniyle zengin bir mutfak kültürüne sahiptir.Her etnik grubun kendine has bir mutfak kültürü olduğu gibi zamanla etkileşimleri de olmuştur.
İstanbul'daki en iyi 10 vejeteryan mutfağı
Son yıllarda daha sık duyar olduk ünlü vejeteryan restoranlarını ya da menüsünde vejeteryanlar için zengin alternatifler sunan popüler mekanları.
Alaçatı’da ot zirvesi
Yarımada’da yetişen otlar ve ot yemekleri, 2010 yılında 1 günlük şenlik olarak başlayan, gördüğü ilgi nedeniyle gelenekselleşen festivalde görücüye çıkacak
20 yıllık rüya gerçek oldu
Memurluktan emekli Nilgün Demir, hayalini kurduğu Bergama Sofrası’nı KOSGEB ve EBSO desteği ile kendi topraklarında gerçeğe dönüştürdü
Ot Yemekleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.