Son dakika salatalık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan salatalık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan salatalık haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.628 salatalık haberi bulunmuştur.
Salatalıkların buruşmasını önleyen teknik! Günlerce taş gibi taze kalacakSalatalık, yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olmasının yanı sıra, yüksek su içeriği sayesinde serinletici bir etkiye sahiptir. Ancak bu özellik, salatalığın çabuk bozulmasına ve buruşmasına da neden olur. Özellikle buzdolabında birkaç gün bekleyen salatalıklar, elastikiyetini kaybederek buruşur ve lezzetinden ödün verir. Bunun başlıca nedeni, nem kaybı ve uygun olmayan saklama koşullarıdır.
İstanbul’da Nisan ayında en çok limon pahalandıİstanbul’da Nisan ayında limon yüzde 43,97 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Patlıcan ise yüzde 41,15 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.
Fiyat makası en çok havuçtaTürkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkının yüzde 256 ile havuçta görüldüğünü, bunu yüzde 230 ile marul ve yüzde 222 ile kuru soğanın izlediğini açıkladı.
Bahçeye eker ekmez mahsül veriyor! Günler içinde hasada hazır, anında tarla etkisiİster küçücük bir bahçeniz olsun isterseniz de ekip biçebileceğiniz büyük bir bahçeniz. Her iki durumda da kendi sebze, meyvenizi yetiştirmekten keyif alıyor olabilir ve ektiğiniz ürünün hemen büyümesini istiyor olabilirsiniz. İşte ektikten sonra kısa bir süre içinde büyüyen sebze ve meyveler!
Hazır fide almadan yetiştiriliyor! Balkonda kıtır kıtır salata, pet şişede sera etkisiSalatalık, yaz sofralarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak hazır fide almak yerine kendi fidelerinizi yetiştirmek hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı olabilir. Bu yöntemi denemek için tohumları doğrudan bahçede çimlendirerek hızlıca fide oluşturmanın pratik bir yolu olduğunu biliyor muydunuz?
Kahvaltı, akşam yemeği fark etmez! Yiyenlerin yüzü her daim ışıl ışıl parlıyorCildi içeriden beslemek dışarıdan beslemek kadar önemli. Cildimizin sağlıksız beslenme, dengesiz ve düzensiz yaşam tarzı, güneşin zararlı ışınları, sigara, hava kirliliği, alkol gibi çevresel koşullardan olumsuz etkilendiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, her daim ışıldayan ciltler için beslenme önerilerinde bulunuyor.
Batı Akdeniz'in ihracat şampiyonu "biber" olduÖrtü altı tarımda lider konumdaki Antalya'nın içinde bulunduğu Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğine (BAİB) üye firmalarca, ocak-mart döneminde yaş sebze ve meyve sektöründe en fazla ihraç edilen ürünlerin başında biber geldi.
Güneş alerjisinden korunmak mümkün! İltihabı azaltan yöntemYaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte güneşe maruz kalma süresi artarken, bazı bireylerde ortaya çıkan güneş alerjisi şikayetleri de gündeme gelmeye başladı. Ciltte kızarıklık, kaşıntı, döküntü ve yanma gibi belirtilerle kendini gösteren bu durum, özellikle hassas ciltli kişiler için yaz mevsimini zorlaştırıyor. Pek çok kişi ise kimyasal içerikli ürünlere alternatif olarak doğal çözümlere yöneliyor.
Suyuna ekleyince bitkiler coşuyor! Soldurmadan büyütüyor, 10 günde 2 damla yeterİster bahçenizde ister saksıda çiçek veya bitki bakıyor olun, her biri düzenli bakım ister. Özellikle bakteri, mantar ve diğer olumsuz faktörlere karşı korumak için çeşitli yöntemler uygulamak gerekir. Tam da bu noktada sulama suyuna ekleyeceğiniz birkaç damla iyot, bitkilerinizi çürümekten kurtarıyor!
Detoks, cilt bakımı, bağışıklık tek kabukta! Çöpe değil tabağa atın, idrar söktürüyorSalatalık, yaz sofralarının vazgeçilmezi. Serinletici etkisi, hafif tadı ve düşük kalorisiyle gönlümüzü fethediyor. Ancak birçoğumuz, onun en kıymetli kısmını çöpe atıyoruz: Kabuklarını. Oysa salatalık kabukları, sandığımızdan çok daha fazlasını sunuyor.İşte salatalık kabuklarını çöpe değil, hayatınıza katmanız için 5 müthiş neden.
Turşucular sırrını açıkladı! İşte kütür kütür asla erimeyen ev turşusunun sırrıEv yapımı turşular sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ederken, kıvamı, lezzeti ve dayanıklılığıyla dikkat çeken “kütür kütür” turşuların sırrı nihayet turşucular tarafından açıklandı. Özellikle salatalık ve lahana turşularında zamanla yumuşama ve erime sorunları yaşayanlar için bu ipuçları altın değerinde!
Buruştu diye çöp olmasın! Canlılığını yitiren salatalıkları anında taş gibi yapıyorMutfakta sıkça karşılaşılan durumlardan biri de sebzelerin zamanla tazeliğini kaybederek buruşmasıdır. Özellikle salatalık, suyunu kaybettiğinde yumuşayarak gevşek bir hale gelir ve birçok kişi tarafından artık kullanılmaz düşüncesiyle çöpe atılır. Ancak, basit ve doğal yöntemlerle buruşmuş salatalıkları eski sertliğine ve tazeliğine kavuşturmak mümkündür.
İki ayda 15 kilo verdiOnur Büyüktopçu, İstanbul Nişantaşı’ndaydı. İki ayda 15 kilo verdiğini belirten oyuncu, “Daha vereceğim. Spor ve diyet yapıyorum.
Suyunu çeken salatalıkları dipdiri yapıyor! İşte buruşmuş salatalıkları eski haline getiren tüyoSalatalık, genellikle taze ve kıtır kıtır olarak tüketilen bir sebzedir. Ancak, bazen depolama veya yanlış saklama koşulları nedeniyle salatalıklar su kaybeder ve buruşur. Bu durum, salatalıkların hem görünümünü hem de lezzetini olumsuz etkiler. Ancak endişelenmeyin! Salatalıkları tekrar eski haline getirmek için doğal yöntemler mevcut. İşte buruşmuş salatalıkları eski haline getirebilmeniz için uygulayabileceğiniz bazı basit ve etkili tüyolar.
Turşularının şöhreti meslek sahibi yaptıSivaslı Burcu Gemerek ilçesinde Burcu Mert Koçer (31), kendi tarlalarında yetiştirdiği organik ürünlerden yapıp çevresine dağıttığı turşular çok beğenilince, bu işi meslek haline getirmeye karar verdi. 20 çeşit turşu üreten Koçer, "Yapıp, dağıttığım turşular çevremden beğeni alınca bu işe başladım. Hedefim, bu doğal ürünleri herkesin yiyebilmesi" dedi.
Turşularının şöhreti meslek sahibi yaptı: Kızımla gurur duyuyorumSivaslı Burcu Gemerek ilçesinde Burcu Mert Koçer (31), kendi tarlalarında yetiştirdiği organik ürünlerden yapıp çevresine dağıttığı turşular çok beğenilince, bu işi meslek haline getirmeye karar verdi. 20 çeşit turşu üreten Koçer, "Yapıp, dağıttığım turşular çevremden beğeni alınca bu işe başladım. Hedefim, bu doğal ürünleri herkesin yiyebilmesi" dedi.
İstila Etmeyen Tasarımlar: Yeşil Geçişin MimarlığıMerkezinde yalnızca insanı konumlandırmayan yeni tasarım biçimlerini tahayyül eden, doğa ile birlikte var olabilen; yalnızca toplumun ayrıcalıklı bir kesimine hitap etmeyen, eşitsizlikleri derinleştirmeyen ve yaşanan iklim değişikliğine uyum sağlamayı herkes için kolaylaştırabilecek projeleri bir araya getirdik.
Buruşan salatalıkları anında canlandıran yöntem! Suyunu geri kazandırıyor, dipdiri oluyorSalatalık, mutfaklarımızda sıkça yer bulan, ferahlatıcı ve besleyici bir sebze olarak bilinir. Ancak bazen, özellikle saklama koşullarının uygun olmaması nedeniyle salatalıklar hızla buruşarak taze görünümünü kaybedebilir. Bu gibi durumlarla karşılaştığınızda, salatalıkları tekrar eski tazeliğine kavuşturmak oldukça mümkündür. İşte, buruşmuş salatalıkları anında canlandıran, suyun geri kazanılmasını sağlayan doğal yöntemler!
Buruşmuş salatalıkları dipdiri yapan yöntem! Su dolu kapta böyle bekletinSalatalıklar, özellikle yaz aylarında sofralarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Serinletici etkisiyle salatalardan sandviçlere kadar birçok yemekte kullanılan salatalık, zamanla buruşup tazeliğini kaybedebilir. Ancak, basit bir yöntemle buruşmuş salatalıkları tekrar eski tazeliğine kavuşturabilirsiniz. İşte detaylar!
Hangi ara bozuldu demeyin! İşte salatalığı uzun süre taze tutan taktiklerSalatalık; besin değeri açısından su, vitaminler (özellikle C vitamini) ve mineraller bakımından zengindir. Kahvaltılarda ve salatalarda tercih edilen salatalığın tek kötü yanı hızlı bir şekilde çürümesi. Buzdolabında hangi ara bozulduğunu anlayamadığınız salatalığı uzun süre koruyan taktikler şöyle
Salatalık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.