Son dakika tanı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tanı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.954 tanı haberi bulunmuştur.
Yüzünüzdeki lekeler lupus belirtisi olabilir! Pek çok organı etkileyebiliyorHalk arasında kelebek hastalığı olarak adlandırılan lupus, bağışıklık sisteminin vücudu hedef alarak pek çok organı etkileyebildiği kronik bir rahatsızlık. Uzm. Dr. Füsun Topçugil, lupusun düşündüğünüzden daha yaygın olduğunu belirterek, “Lupus hastalığı bulaşıcı değildir. Ancak erken fark edilmezse, etkileri ciltle sınırlı kalmayıp böbrekler ve kalp dahil olmak üzere birçok organı etkileyebilir” diyor.
Sinsi bir hastalık: Donuk omuzDonuk omuz, yaşamı sınırlayan bir rahatsızlık olsa da erken tanı ve uygun tedavi yöntemleriyle kontrol altına alınabilir. Bu sessiz hastalık, kişilerin sabır ve kararlılıkla üstesinden gelebileceği bir mücadeledir. Unutmayın, sağlıklı bir omuz hareket özgürlüğünüzü geri kazandırır ve yaşam kalitenizi artırır.
Bakan Memişoğlu: Sağlık sisteminin güçlü yarınları için köklü değişiklikler yaptıkSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlık görevine başlayalı bir yıl olduğunu belirterek, "Sağlık sistemimizin daha güçlü yarınları için bir dizi köklü değişikliğe imza attık. Büyük sağlık ailemizle çok daha ötesini düşleyecek, 'Küresel Sağlıkta Lider Türkiye' hedefimiz için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Sakarya’da sahte veteriner skandalı! Sokak kedilerine iğne yaptı şok detaylar ortaya çıktıSakarya’nın Hendek ilçesinde bir kadının sosyal medya paylaşımında hasta sokak kedilerine tedavi amaçlı iğne yaptığını anlattığı ve diğer hasta kediler için de destek istediği paylaşımlar tepki çekti. Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Volkan Toker, yasal süreç başlattıklarını belirtti.
Polikistik Over ile Polikistik Over Sendromu (PCOS) Arasındaki Farklar Nelerdir? Belirtileri, Tanı Süreci ve Tedavi YöntemleriKadınların hormonal dengesi, sağlığı üzerinde büyük bir rol oynar. Bu denge bozulduğunda ise vücut çeşitli sinyaller göndermeye başlar. Özellikle üreme çağındaki kadınlarda sıkça rastlanan iki kavram olan polikistik over ve polikistik over sendromu (PCOS), zaman zaman birbiriyle karıştırılır. Oysa bu iki durumun hem oluşum nedenleri hem de vücuda etkileri bakımından önemli farkları vardır.
Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendiDiyarbakır'da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.
4 damla kan hayatlarını değiştirdi! Doktor anne-baba: Haberlerde görüp, şaşırıyordukDiyarbakır'da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.
Coğrafya demansın da kaderiİnsan ömrünün uzaması ve yaşlı nüfusun artışıyla birlikte, halk dilinde ‘bunama’ olarak bilinen demans hastalığında da dikkat çekici bir artış oldu.
Bel fıtığı sanıp doktora gitti, skolyoz olduğunu öğrendi! 'Erken tanı en güçlü silah'Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, yoğun konser temposu nedeniyle yaşadığı bel ağrıları sonrası doktora başvurdu. Bel fıtığı şüphesiyle gittiği muayenede, o güne dek sadece adını duyduğu bir rahatsızlığın kendi kapısını çaldığını öğrendi. Skolyoz tanısı alan ve “Skolyoz sadece bir duruş değil, farkındalık meselesi: Farkında ol, destek ol!” diyen Melis Fis, Skolyoz Farkındalık Etkinliği'ne hem şarkılarıyla renk kattı hem de özellikle gençlerde sık karşılaşılan skolyoza yönelik kendi hikayesini içtenlikle anlattı.
Hastalık burnumuzun dibinde!Basit bir koku testi, altı yıl içindeki ölüm riskinizi ortaya koyabilir. Koku kaybının Alzheimer ve Parkinson gibi rahatsızlıkların habercisi olabileceği belirtiliyor.
Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyorÖksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.
Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif AfaziPrimer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Yaz aylarının sessiz tehlikesi: Yüzücü kulağıKulakta kaşıntı, tıkanıklık ve ağrı varsa dikkat! Kulağınızda hafif bir kaşıntı bile önemli bir sinyal olabilir. Yaz aylarının gizli tehlikesi yüzücü kulağı, tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabiliyor.
Her 6 çiftten 1’i kısırlık problemi yaşıyor! Nedeni obezite ve sigara olabilirHer 6 çiftten 1’i düzenli ve korunmasız bir yıldan fazla cinsel ilişki yaşamasına rağmen bebek sahibi olamıyor. İnfertilite yani kısırlık sebebi her iki cinsiyette de eşit oranlarda görülüyor. Prof. Dr. Tümay İpekçi, erkeklerdeki kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Attıkları imzaya uymuyorlar! Madleen'i de vurdu: İsrail cephanesinde 'beyaz karanlık'Madleen yelkenlisi, ismini taşıdığı ve yaşattığı Gazzeli Madleen Kullab’ın hikâyesiyle yola çıkmış ve Gazze’ye insanı yardım götürmeyi amaçlamıştı. Ancak İsrail yine durmadı ve tıpkı 15 yıl önce Türk gemisi Mavi Marmara’da olduğu gibi gemiyi işgal etti. Üstelik bu kez kimyasallar 12 aktivistin üstüne atıldı. Peki ama gizemli beyaz sıvıdaki İsrail karanlığına karşı bir yaptırım yok mu? Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Kenar anlattı.
Yorgun uyanmanızın sebebi fibromiyalji olabilirSabah yorgun kalkıyor, gün boyu bitkin hissediyorsanız ve vücudunuzda nedeni açıklanamayan ağrılar varsa, fibromiyalji sendromuyla karşı karşıya olabilirsiniz. Özellikle kadınları etkileyen bu rahatsızlık, hayat kalitesini ciddi şekilde düşürebiliyor.
Afra'yı öldüren panik değil atak! Deprem sonrası Fethiye’yi yasa boğan ölümMuğla açıklarında dün 02.17’de 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yıkıma sebep olmazken Fethiye’de 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün “panik atağa bağlı kalp ritim bozukluğu nedeniyle” hayatını kaybettiği belirtildi. Uzmanlar, panik atağın ölüme neden olmayacağını, altta yatan tanı konmamış kalp hastalıklarının bulunabileceğini, ölümün bu nedenle gerçekleşmiş olabileceğini vurguluyor.
Depremdeki soru işareti! Afranur'u panik atak mı öldürdü? 'Gözden kaçmış olabilir'Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün 'panik atak' nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.
Gençleşme vaadiyle gelen büyük tehlike! Hormonları mahvediyor, sakın yüze sürmeyinSosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.
Ben deyip geçmeyin, ‘Ben’i fark edinSadece görünen değil görünmeyen, güneş ışığına doğrudan maruz kalmayan alanlarda da benlerin ve lekelerin izlenmesi gerekiyor. Mevcut benlerde gözle görülebilen değişiklikler gelişmeden önce, dermatoskopik muayene ile riskli benler ve lekeler saptanabilir. Bu sayede, cilt kanserine dair erken tanı konarak tedavi süreci başlatılabilir.
Türkiye MS Derneği, MS'in az bilinen yönlerine yapay zekâyla ışık tuttuHer yıl 30 Mayıs, "Dünya Multipl Skleroz (MS) Günü" olarak anılıyor. Bu sene Türkiye MS Derneği, Dünya MS Günü öncesinde, 27 Mayıs Salı günü basın toplantısı düzenledi. Merck Türkiye’nin desteğiyle gerçekleşen toplantıda, MS belirtileri “MSafeler” temalı yapay zekâ destekli eserlerle anlatıldı. Toplantıya Türkiye Multipl Skleroz Derneği Başkanı Doç. Dr. Melih Tütüncü ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serkan Demir konuşmacı olarak katıldılar.
Tanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.