Son dakika tereyağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tereyağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tereyağı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.770 tereyağı haberi bulunmuştur.
Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştıBirleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının gümrük tarifelerindeki belirsizliklerin etkisiyle nisanda bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten beri en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi.
Ünlü peynir markasının ifşa olmasıyla gündeme geldi! Süt ürünlerinde bilinmeyen hileGıda firmalarının yaptığı sahtecilikler her geçen gün gün yüzüne çıkıyor. Bakanlığın son listesinde ünlü bir peynir markasında yapılan hile pes dedirtti. Peynir ürününde yağ oranının düşük çıkması son günlerde çokça konuşuldu. Peki firmalar bu hileye neden başvuruyor? Yağ oranı düşük olan bir süt ürünü sağlığa zararlı mı? Konuyla ilgili merak edilenleri tek tek açıklayan gıda denetim uzmanı, vatandaşın tüketmemesi gereken peynirleri sıraladı. İşte detaylar...
Tereyağı kafa karıştırmasın! Tuzsuz değil tuzlu olacak, tatlıların gizli yıldızıTereyağı, özellikle kurabiye, kek ve turta gibi fırın ürünlerinde vazgeçilmez yiyeceklerden biridir. Ancak birçok kişi tereyağı çeşitlerini seçmekte zorlanıyor. Tariflerin çoğunda tuzsuz tereyağı tercih ediliyor. Ancak son yıllarda profesyonel fırıncılar ve yemek yazarları, farklı detaylara yer vermeye başladı.
Sadece 4 malzemeyle yapılıyor! Çat kapı gelen misafire en pratik kurabiye tarifiGünümüzde pratik tarifler mutfakların vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle çat kapı gelen misafirler için elde hazır bir ikramlık bulunması büyük kolaylık sağlıyor. İşte tam da bu anlarda kurtarıcı olacak, yalnızca 4 malzemeyle hazırlanan, katkı maddesiz ve ev yapımı bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Ne uzun alışveriş listelerine ne de karmaşık tariflere ihtiyaç var!
'Bulgur pilavım tatsız tuzsuz!' diyorsanız bir kaşık ekleyin! Aroması lezzetini ikiye katlıyorSağlıklı ve doyurucu olmasıyla sofraların vazgeçilmezi olan bulgur pilavı, bazen beklenen tadı vermez. "Pilavım neden tatsız oldu?" diye düşünenlerdenseniz, sorun kullanılan malzemelerin dengesinde veya pişirme tekniğinde olabilir. Ancak endişelenmeyin, bu lezzet eksikliğini doğal bir malzemeyle kolayca çözebilirsiniz.
Yastık gibi kabaran kekin püf noktasıymış! Ne süt ne de kabartma tozuEvde kek yaparken en büyük hayalimiz, fırından taşarcasına kabaran, içi pamuk gibi yumuşak bir kek elde etmektir. Ancak çoğu zaman istediğimiz sonucu alamaz, kekin sönük kaldığını ya da yeterince kabarmadığını görürüz. Geleneksel olarak kabartma tozu ya da süt kullanılsa da, ustaların tercih ettiği doğal bir yöntem var ki, duyan herkes denemek için mutfağa koşuyor.
Pidede yeni dönem! Bakanlık harekete geçtiTarım ve Orman Bakanlığı’nın tebliğinde genişlemeye gidildi. Restoranlarda çokça tercih edilen pide ürünleriyle ilgili vatandaşın bilmediği bir detaya dikkat çekildi.
Beş yıldızlı otellerdeki gibi oluyor! Tam kıvamında tane tane pilavın püf noktasıMutfağın en temel ama en dikkat isteyen tariflerinden biri olan pirinç pilavı, kıvamında yapıldığında adeta bir şef dokunuşu hissi verir. Beş yıldızlı otellerde sunulan, tane tane dökülen pilavlar her zaman hayranlık uyandırır. Ancak bu lezzetli görüntüyü evde yakalamak aslında sanıldığı kadar zor değil. Doğal yöntemlerle, katkı maddesi kullanmadan, mutfağınızda siz de bu kıvamı yakalayabilirsiniz.
Margarin mi tereyağı mı? Sahte tereyağını anında anlamanın yöntemiTereyağı ve margarin arasındaki farklar yıllardır tartışma konusu. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan tereyağı, lezzeti kadar doğal içeriğiyle de ön plana çıkıyor. Ancak piyasada "tereyağı" adı altında satılan pek çok ürün aslında margarin katkılı veya tamamen sahte olabilir. Bu da tüketicinin sağlığını doğrudan etkileyebilir. Peki, gerçek tereyağını sahte olandan nasıl ayırt edebiliriz?
Sağlıklı seçeneklerle kendinizi şımartın! Abur cuburun da kalorisizi makbulHerkesin abur cubur anlayışı birbirinden farklıdır. Kimileri daha tuzlu kimileri daha tatlı atıştırmalıklar tercih eder ve ne olursa olsun bu abur cuburların çoğu kalorilidir. Ancak daha sağlıklı seçenekler bulmak ve abur cubur yerken sağlığınızı kaybetmemeniz mümkün. İşte yerken lezzet veren ama kalori aldırmayan o seçenekler!
Kaymaktan terayağ yapmak çok kolay! 200 grama 1 bardak yeter, işte tarifiHerhangi bir katkı maddesi kullanmadan, tamamen doğal malzemelerle lezzetli bir tereyağı elde edebilirsiniz. Marketten alınan tereyağları yerine kendi yaptığınız, tazeliğine güvendiğiniz bir tereyağını tüketmek her zaman daha sağlıklıdır. İşte tereyağı yapmanın püf noktaları.
Sadece ramazanda üretiliyor! Damak çatlatan lezzetin işte sırrı...Erzincan’da vatandaşlar iftar sofralarında tandır ekmeği, sahurda ise keteden vazgeçmiyor. Kent merkezinde tandır ekmeği ve kete üretimi yapan Tuncay Cantekin, "Tandır ekmeği mideyi yormadığı için, tereyağı, süt, un, tuzdan hazırlanan ve içerisine ceviz konan tandır ketesi ise oruç tutanları tok tuttuğu için vatandaşlar ramazanda bolca tüketiyor" dedi.
Tarım Bakanlığı ifşa etti: Eşek eti skandalıTarım ve Orman Bakanlığı gıdada sahtecilik yapan firmaları ifşalamaya devam ediyor. Yapılan denetimlerde Adana’da bir kasapta kırmızı et ürününde at ve eşek eti vakası gündeme geldi. Yeni listede çaya boya katılması dikkat çekti. Baharat, peynir ve zeytinyağında uygunsuzluklar tespit edildi.
Kitap kokusundan puding yaptı, kasesi 1400 lira! Ünlü şefin aklında İzmir varmışKitap kokusunu sevenlerden misiniz? Bir kütüphanede, sahafta veya kitaplarla dolu bir yerde dolaşmaktan o eski kitapların kokusunu içine çekmekten hoşlanıyorsanız dünyaca ünlü şefin kitap kokulu pudingi tam da size göre olabilir. Bir kitap kokusunu içine çekerek yeni bir tatlı reçete eden pasta dâhisi İspanyol şef Jordi Roca bakın eski yaprakları nasıl yenilebilir bir hale getirdi.
Türkiye'de ilk kez Trabzon'da yapıldı: Hayvancılığı daha da canlandırmak istiyoruzTürkiye'de en çok Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Jersey ırkı inekler için suni tohumlama projesi geliştirildi. Türkiye'de ilk kez Trabzon'da hayata geçirilen proje ile dişi Jersey sperması kullanılarak yapılacak suni tohumlama uygulamaları ile bölgedeki hayvancılık tekrar canlandırılacak.
Pilava serpilen karabiber meğer şifaymış! İçinde yok yok, yağ bile yaktırıyorTürk mutfağında ayrı bir yeri olan pilav, hemen hemen her yemeğin yanına yakışır. Üstelik sadece sade pilav değil birçok farklı alternatifle sofraları süsleyebilir. Pilavı lezzetlendirmek için tereyağı, et suyu ve farklı baharatlar kullanabilirsiniz. Ancak en çok yakışan baharat da karabiberdir. Pilava karabiber dökmenin vücuda nasıl etkileri olduğunu hiç düşündünüz mü?
Almanya'da enflasyon rakamları açıklandıAlmanya'da açıklanan nihai veriler, gıda fiyatlarında son bir yılın en keskin artışının enflasyonun şubatta düşmesini engellediğini teyit etti.
Evde de yapılır, tereyağ varsa tamam! Lokuma dönüyor, 40 yıllık ciğerci tarifiEğer siz de dışı çıtır, içi yumuşacık, lokum gibi bir ciğer yemek istiyorsanız birbirinden lezzetli tariflerle nefis yemekler hazırlayabilirsiniz. Üstelik her biri evde kolayca yapabileceğiniz yemekler. İşte iftar sofralarını şenlendiren lezzetler.
Tereyağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.