Derin dondurucuda bile yeşilini koruyor! Taze fasulyeyi böyle ayıklayın, taptaze kalacakYaz aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan taze fasulye, hem lezzeti hem de besleyicidir. Taptaze, kıtır kıtır bir taze fasulye yemeği, herkes için ferah bir yemek olur. Peki, taze fasulyeyi nasıl saklamalı, nasıl ayıklanmalı ve uzun süre tazeliğini koruyarak nasıl muhafaza etmelisiniz?
Salatalığı böyle dikin, bereket fışkırsın! Dikey yerleştirme mahsulü katlıyorYaz sebzeleri arasında salatalıklar çoğu kişinin favorisidir. Salatalıklar genellikle çeşitli malzemelerle birleştiğinde birbirinde farklı tarif ortaya çıkar. Bu dost canlısı ürünü bahçenizin bir parçası yapmaya hazırsanız, şimdi tam zamanı. Bahçe uzmanlarının salatalıkların ne zaman ekileceği ve yüksek kaliteli bir hasatın nasıl sağlanacağına dair verdiği ipuçları sizler için derledik!
Çürüğü bile işe yarıyor! Domatesleri çöpe atmayın, çekirdeğini ayıran kazanıyorSabah kahvaltılarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan domates sıcak havalarda çok çabuk çürüyebilir. Doğru saklanmadığında çok hızlı çürüyen domatesleri değerlendirebileceğiniz bazı alanlar var. Yemeklerde de kullanılan domates, çürüdüğünde yapmanız gerekenler haberimizde!
Karnıyarık bu tarifle şov yapıyor! 200 derecede ne yağ çekiyor ne mide yakıyorYaz aylarının gelmesiyle tezgahlarda yerini alan patlıcan sağlıklı ve çok yönlü bir sebzedir. Özellikle karnıyarık yemeği, patlıcanın en çok ön plana çıktığı ve tadına doyum olmayan lezzetlerden biri. Ancak karnıyarığın lezzetini zirveye taşımak için doğru pişirme teknikleri ve birkaç püf noktası büyük önem taşıyor. İşte karnıyarık tarifinin detayları.
Hazır fide almadan yetiştiriliyor! Balkonda kıtır kıtır salata, pet şişede sera etkisiSalatalık, yaz sofralarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak hazır fide almak yerine kendi fidelerinizi yetiştirmek hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı olabilir. Bu yöntemi denemek için tohumları doğrudan bahçede çimlendirerek hızlıca fide oluşturmanın pratik bir yolu olduğunu biliyor muydunuz?
Mevsiminde sebze ve meyve yemenin muhteşem faydalarıHangi mevsimde hangi sebze ve meyveleri tükettiğinize dikkat ediyor musunuz? Yazın portakal yer misiniz ya da kışın karpuz? Sağlıklı beslenmenin önemli parçalarından biri de mevsimine göre beslenmek. Peki, sağlık için neden bu kadar önemli? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak mevsime özgü sebze ve meyve tüketmenin faydalarını sıraladı
Yaz Meyveleri Ve Sebzeleri Hangileridir, İsimleri Nelerdir?Karpuz ve kavun, yaz aylarında en çok tüketilen meyvelerin başında gelmektedir. Patlıcan, taze fasulye ve bezelye yemekleri sıklıkla tüketilirken sivri biber, rezene ve dereotu da salatalarda kullanılıyor. Fındık ve ceviz ''kuru yemiş'' değil ''meyve'' olarak tanımlanmaktadır. Bu meyvelerin hasadı Ağustos ayında yapılır. Yaz meyveleri ve sebzeleri nelerdir? Sizin için derledik.