Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıHatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek! 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyor
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Hatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek! 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyor

    20.02.2025 - 12:27 | Son Güncellenme: 20.02.2025 - 16:36

    #Sirke#Yüksek Ateş#Yemek Tarifi#Türk Mutfağı#lezzetli karnıyarık tarifi#karnıyarık nasıl yapılır#Tencerede karnıyarık
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan karnıyarık, doğru malzemeler ve pişirme teknikleriyle tam bir lezzet şölenine dönüşebilir. Siz de en güzel karnıyarığı yapmak isterseniz 40 yıllık aşçının tarifine kulak verin. Karnıyarık yemeğinin sırrını bakın neymiş!

    1/6Hatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyor

    Türk mutfağının en sevilen klasiklerinden biri olan karnıyarık, doğru tekniklerle hazırlandığında sofraların yıldızı olabilir. Ancak her yörede iç harcı ve dışı farklı teknik ve malzemelerle yapılan bu yemek başka tatlara sahip olabiliyor.

    2/6Hatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyor

    Peki, herkesin damak tadına hitap eden mükemmel karnıyarık nasıl yapılacak? Ustalara göre, bu yemeğin lezzet sırrı sosunda ve patlıcanların pişirme yönteminde. Yani içine ne koyarsanız koyun patlıcanı ve sosu mükemmel olmazsa olmaz.

    3/6Hatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyor

    Ustaların sır gibi sakladığı pişirme teknikleri, malzeme seçimindeki püf noktaları ve lezzeti ikiye katlayan ipuçları için kaydırmaya devam edin!

    4/6KARNIYARIĞIN LEZZETİNİ UÇURAN YÖNTEM

    KARNIYARIĞIN LEZZETİNİ UÇURAN YÖNTEM

    Karnıyarığın en önemli noktalarından biri olan sosu için; Hatay usulü ev yapımı domates salçası kullanarak yemeğinize eşsiz bir aroma katabilirsiniz. Zeytinyağı eklenerek de hem kıvamı hem de tat dengesi mükemmel bir hale getirilebilir.

    5/6Hatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyor

    Patlıcanların yağ çekmemesi için de yapılması gerekenler var. Bunların en önemlisi patlıcanları tuzlu suda bekletmektir. Bu şekilde patlıcanların fazla yağ çekmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca sirke kullanmak da önemli. Böylece kızartmadan önce sirke ile temas eden patlıcanların daha az yağ içmesi sağlanabilir.

    6/6Hatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyor

    Patlıcanları alacalı soymalısınız. Bu işlem hem görselliği güzelleştirir hem de fazla yağ çekmesini önler. Ayrıca patlıcanları yüksek ateşte kızartmalısınız. Yüksek ateş, patlıcanların daha kısa sürede pişmesini sağlayarak yağ çekmesini azaltır.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    İranın kuzeyinde Türk koridoru mu açılıyor Nükleer mantık dışı: Uranyumu tutan eşik
    İran'ın kuzeyinde Türk koridoru mu açılıyor? Nükleer mantık dışı: Uranyumu tutan eşik
    Araba farları ayna gibi parlıyor Önce zımpara sonra cila, oto yıkamacı yöntemi
    Araba farları ayna gibi parlıyor! Önce zımpara sonra cila, oto yıkamacı yöntemi
    Yazın en ferah tatlısı Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis
    Yazın en ferah tatlısı! Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis
    Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
    Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu! Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
    Yazarlar
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin12 - 18 Mayıs haftası burç yorumları! 'Gizli saklı ne varsa ortaya çıkabilir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    İlgili Haberler
    Tatilde aşk tazelediler Birce Akalay ile Hakan Kurtaş çiftinden romantik kareler
    Tatilde aşk tazelediler! Birce Akalay ile Hakan Kurtaş çiftinden romantik kareler
    Necla Hira 10 günlük oldu Tuğçe Tayfur bebeğinin son halini paylaştı
    Necla Hira 10 günlük oldu! Tuğçe Tayfur bebeğinin son halini paylaştı
    Aşk var mı yok mu Ünlü oyuncudan kafa karıştıran yanıt
    Aşk var mı yok mu? Ünlü oyuncudan kafa karıştıran yanıt
    Ailece deniz keyfi
    Ailece deniz keyfi

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo