19.12.2024 - 10:19 | Son Güncellenme:
MasterChef'in hem 5'inci, hem de All Star sezonunda yarışan Hasan Biltekin, Dubai çikolatalı kek tarifini ekranlarda verdi. Antep fıstığı ezmesi, tel kadayıfla arşa çıkan lezzeti, tüm püf noktalarıyla anlattı. Tatlı yiyenleri lezzetiyle büyüleyen bu tatlının yapımı ise haberimizde sizlerle!
Yalnızca 10 dakikada pişen Dubai çikolatalı kek, aniden gelen tatlı krizleri için de ideal bir seçenek olacaktır. İçi lokum gibi Dubai çikolatalı kek tarifi ve püf noktalarını öğrenmek için 15 dakikanızı ayırın. Kısa sürede hazırlanan Dubai çikolatalı kek lezzetiyle çay saatinize kadar hazır olabilir.
Nefis ve yumuşacık Dubai çikolatalı kek yapmak için öncelikle kek malzemelerini hazırlamalısınız. Bunlar, 200 gram bitter çikolata, 3 yemek kaşığı un, 3 adet yumurta, 75 gram tereyağı, 5 yemek kaşığı şeker.
Kremasını hazırlamak için de 150 gram Antep fıstığı ezmesi, 1 paket krema, 80 gram kavrulmuş tel kadayıf olmazsa olmaz. Dubai çikolatalı kekin üstü için de 100 gram çikolataya ihtiyacınız var.
Çikolatayı ve tereyağı kısık ateşte eriterek başlayın. Sonra yumurta beyazına 1 kaşık şeker ekleyin ve kar kıvamına gelene kadar güzelce çırpın. 4 kaşık şekerle de yumurta sarısını karıştırıp, çırpın. Daha sonra çikolataya ekleyin.
Yumurta beyazını da karışıma yavaş yavaş ekleyip, karıştırın. Unu mutlaka eleyerek eklemelisiniz. Hamuru yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına aktarın. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında 10 dakika pişmek yeterli olacaktır.
Antep fıstığı ezmesi ve kremayı da karıştırın ve tel kadayıfı ekleyin. Kekinizin üzerine bu karışımı yayın ve üzerine eritilmiş çikolata döküp servis edin. Yumuşacık ve leziz Dubai çikolatası kekiniz hazır, afiyet olsun.