Kültür Sanat Babylon'da son hafta bombaları!

Babylon'da son hafta bombaları!

16.05.2011 - 14:13 | Son Güncellenme:

Babylon’da son haftaya girdik, 21 Mayıs’ta yaz sezonu için Babylon kapanıyor.

Babylonda son hafta bombaları

Babylon 1 Haziran’da Çeşme Aya Yorgi’ye taşınıyor. Ondan öncesinde Babylon’da son haftada da muhteşem konserler sizi bekliyor olacak.

Haberin Devamı

Yarın akşam Be The Band yarışmasının heyecanla beklenen final gecesi Babylon’da, 18 Mayıs Çarşamba ise Radyo Babylon sunar: Twin Shadow ve The Walkmen, iki konser birden, indie müzik severler için rüya gibi bir gece. 19 Mayıs Perşembe ise Kanadalı müzisyen Dan Snaith ve arkadaşları ya da bilinen isimleriyle Caribou sağlam bir performans için Babylon sahnesinde. Cuma gecesi sezonun son Oldies But Goldies’i Babylon’da. 21 Mayıs Cumartesi ise Babylon kapanış partisi! Önce Cingi, Candaş ve Ruacan ile Queens gecesi sonrasında ise herkesin favorisi Mabbas ile Rock Party ile bu sezona veda ediyoruz.

Be "The Band" Müzik Yarışması // 17 Mayıs // 21.30 // 10 TL
Kurulduğu günden itibaren, yeni ve yetenekli sanatçıların önünü açmayı misyon edinen Babajim Istanbul Studios & Mastering ve ‘Modern hayatın sesi’ Radyo Eksen’in birlikte hayata geçirdiği “1. Be ‘The Band’ Müzik Yarışması” müzik sektörüne dinamizm katmayı ve yepyeni yetenekler kazandırmayı hedefliyor. İlki 25 Kasım 2010’da gerçekleşen ve her yıl tekrarlanması planlanan “Be ‘The Band’ Müzik Yarışması” sonucunda tüm elemeleri geçerek birinciliğe hak kazanan sanatçı/grubu rüya gibi ödüller bekliyor olacak!! Yarışmann finali ise 17 Mayıs 2011 tarihinde Babylon’da gerçekleşecek. Müzik sektörünün önde gelen isimlerinden oluşan bir jüri önünde canlı performanslarını sergileyecek geleceğin rockstarlarını belki de ilk siz dinleyeceksiniz! Kaçırmayın!

Haberin Devamı

The Walkmen & Twin Shadow // 18 Mayıs // 21.30 // 50 TL, 40TL


New York’un 2000’lere ait indie rock akımının en köklü temsilcilerinden The Walkmen, 18 Mayıs’ta ilk defa Türkiye’de! 2000 yılında Washington D.C.’de temelleri atılan The Walkmen, aynı lisede okuyan ve aynı çevrelerde yaşayan bir grup müzisyenin, klasik duvar piyanosu gibi vintage enstrümanlardan çıkan seslere olan ortak hayranlıkları sayesinde ortaya çıktı. Grup elemanlar New York’a taşınarak daha sonra orada yükselen Britanya esintili rock camiasının bir parçası oldu. Kendilerini o dönemin garage rock gruplarından farklılaştırmak isteyen The Walkmen ilk EPlerini Harlem, New York’da kaydederek 2001’de yayınladı. İlk konserlerini ise East Village’daki Joe’s Pub’da veren grup, şimdiye kadar son albümleri Lisbon da dâhil olmak üzere 6 albüm yayınladı. The Walkmen, birçok eleştirmen tarafından U2 ve The Cure gibi efsanevi grupların geçmişine benzetilen müzik geçmişleri ve kendine has tarzlarıyla aynı dönemde çıkan birbirinin benzeri diğer indie rock oluşumlarından çok farklı bir grup. The Walkmen, New York’tan esen indie rock rüzgârlarını 18 Mayıs gecesi Babylon’a taşıyacak! Kaçırmayın!

Haberin Devamı

Son zamanların alternatif müzik camiasında yükselen yepyeni bir isim Twin Shadow, The Walkmen konseri öncesi Babylon sahnesinde! Dominik Cumhuriyetti asıllı Brooklyn’li müzisyen George Lewis Jr.’ın projesi olan Twin Shadow, 2010 senesinde piyasaya sürülen, 80’lerin new wave dokunuşları taşıyan çıkış albümü “Forget” ile bir anda herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Grizzly Bear grubunun basçısı Chris Taylor’ın prodüktörlüğünde hazırlanan albüm “Forget”, özellikle kendini çok tekrarlayan alternatif müzik sahnesi için hem yenilikçi bir tarz yarattı hem de içinde taşıdığı 80’lere ait nostaljik öğelerle tanıdık bir melodiyi de müzikseverlere sunmuş oldu. Twin Shadow’un ses getiren çıkış albümündeki her parçanın kendine has ayrı bir tarzı var. Synth Pop ve Dream Pop müzik türlerini tamamen yenileyerek kendi kalibresinde oldukça başarılı ve farklı bir albüm hazırlayan Twin Shadow, aynı zamanda 2010 Ekim ayında Rolling Stone dergisi tarafından ayın grubu olarak seçilmişti. 2011 senesi içinde yurtdışındaki birçok festivalde sahne alacak Twin Shadow, yeni müzik takipçileri için Babylon’da, geçmiş ile geleceği buluşturan bir performans sergilemeye hazırlanıyor. George Lewis Jr.’in boğuk ve sıradışı sesi ve buna eklenen retro melodileriyle Twin Shadow, 18 Mayıs Çarşamba gecesi Babylon’da!

Haberin Devamı


Caribou // 19 Mayıs // 22.00 // 50 TL, 40TL


2000’lerin başında, Manitoba ismiyle müzik dünyasına atılan daha sonra ismini Caribou’ya değiştiren Dan Snaith, zamanının ötesinde müzik yapan Kanadalı bir sanatçı. 2007’de en iyi albümler listesinde yerini edinen “Andorra” albümüyle pshchedelia’dan krautrock’a, breakbeat ritimlerden indie-rock’a uzanan sıra dışı organik müziğiyle farkını ortaya koyan Dan Snaith ve arkadaşları 2007 Mart ayında Babylon’da uzun süre konuşulan bir performansa imza atmıştı. Bundan tam 3 sene sonra Caribou, Kanada kırsalından geriye dönerek Swim albümünü piyasaya sürdü. Bu albümde Andorra’daki organiklik yerini tamamen minimalist elektronik altyapılara bırakmış, ama asla tarif edilemez özel melodi duygusu bu albümde de eşşsiz bir biçimde yer almıştı. Swim kimlerince 2010 senesinin en iyi albümü, kimilerince de Dan Snaith’in asla bir türe bağlı kalmayan müzik vizyonunun bir kanıtı olarak kabul edildi. İşte tam 3 sene sonra Dan Snaith,Burn sponsorluğunda, kolunun altında yeni parçalarıyla Babylon’u tekrar ziyaret ediyor, ve bu sefer çok daha farklı bir performansla….

Haberin Devamı

Oldies But Goldies // 20 Mayıs // 22.00 // 40 TL, 30 TL


Geçmişte kalan günlerin enerjisini yeniden bedeninizde hissedeceğiniz Oldies But Goldies’le; Depeche Mode, The Cure, Madonna, A-Ha, Chic, Duran Duran, Snap, Cyndi Lauper, ABBA, Donna Summer, James Brown, Nena, Culture Club, U2, Blondie, The Smiths, Wham!, Frankie Goes To Hollywood, Michael Jackson ve The Clash gibi hiç eskimeyen isimler ve unutulmayan şarkıları Murat Beşer ve Mabbas’ın maharetli DJ setleri ve Engin Eraydın’ın etkileyici görselleriyle yeniden hayat buluyor. Babylon programının vazgeçilmezi, tüm zamanların en eğlenceli partisi Oldies But Goldies için hazırlanın!


Rock'n Dark sunar: CANDAŞ / CİNGİ / RUACAN // 21 Mayıs // 23.00 // 25 TL, 15 TL


Türk Rock sahnesinde kendini Absent Without Leave isimli grubu ve bir Queen Tribute Projesi olan ‘A Kind of Magic’ ile tanıtan, reklam ve film müziklerinden sesine aşina olduğumuz şarkı yazarı ve vokalist Selçuk Sami Cingi’nin önderliğinde kurulan, basta Levent Candaş ve davulda Nedim Ruacan’dan oluşan CANDAŞ/CİNGİ/RUACAN’ın ilk albümü ‘Kendi Kendine’yi çıkarttı.Kendi Kendine’ albümünde; söz ve müziklerini Selçuk Sami Cingi’nin yazdığı 8 parça bulunuyor. Hard Rock, Progressive Rock ve Soft Rock gibi Rock’ın çeşitli türlerini barındıran albüm, Mainstream Rock ve Klasik Rock sevenlere de göz kırpıyor. Türk Rock sahnesine güçlü sesi ve güzel şarkılarıyla giriş yapan CANDAŞ/CİNGİ/RUACAN, 21 Mayıs gecesi yeni şarkıları ile Babylon sahnesinde...


Rock'n Dark Party Hosted by Mabbas // 21 Mayıs // 23.59 // 15 TL, 10TL


70’lerden günümüze gitarlı müziğin en sevilen parçalarıyla, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Pink Floyd, The Doors, David Bowie, The Rolling Stones, The Clash, Blondie, Sex Pistols, Van Halen, AC/DC, Iron Maiden, Metallica, Whitesnake, Guns’n Roses, Dire Straits, Bruce Springsteen, Pearl Jam, Bon Jovi, Aerosmith, U2, REM, The Cure, Joy Division, The Smiths, Radiohead, Red Hot Chili Peppers, Nirvana, Marilyn Manson, Rage Against The Machine, Faith No More, Morrissey, Happy Mondays, The Stone Roses, Charlatans, The Wedding Present, Nick Cave and The Bad Seeds, Coldplay, Blur, Oasis, The Killers, Interpol, Bloc Party, Kaiser Chiefs, Editors, Franz Ferdinand, The Ting Tings, Foals, Friendly Fires, The Gossip ve daha nice zımba gibi gruplarla bol zıplamalı bir geceye hazır mısınız?
***Rock'n Dark Party hosted by Mabbas Candaş/Cingi/Ruacan konseri sonrası saat 01.00'da başlayacaktır. Konsere gelenler bu etkinliğe ücretsiz katılabilirler.