Kültür SanatKendi sesinden “Ölmek Yasak”

Kendi sesinden “Ölmek Yasak”

15.06.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Doğumunun 99. yılı sebebiyle Attilâ İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı tarafından “Ölmek Yasak” şiiri ilk kez Attilâ İlhan’ın kendi sesinden yayınlandı.

Kendi sesinden “Ölmek Yasak”

Şiirin yazılış hikâyesi ile ilgili olarak Attilâ İlhan, “Meraklısı için notlar” bölümünde şöyle demişti: “Koşullar ne denli kötü olursa olsun, ölüm düşüncesine direnmek gerektiğini işleyen bir şiir. Gerçekte bunu Paris’e gitmeden, İstanbul’da yazmıştım sanıyorum, kitaba yerleştirirken ikinci basımda ikisini ardı ardına bilerek koydum. Ölüm gerçeğinin sanatçıdaki diyalektik çekişmesine parmak basabilmek için.” Şiire Attila İlhan’ın YouTube kanalından ulaşılabilir.

KEŞFETYENİ
İlk paylaşım! Adem Kılıççı ile aşk iddialarına yanıt
İlk paylaşım! Adem Kılıççı ile aşk iddialarına yanıt

Cadde | 10.06.2025 - 16:32

Survivor macerası sona eren All Star yarışmacısı Aycan Yanaç, adaya veda ettikten sonra Türkiye'ye döndü. Instagram hesabından ilk paylaşımını yapan Aycan Yanaç, "Hepsini geride bıraktım" dedi.

Yazarlar