Son dakika Lezzet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lezzet haber sayfamızda...
Dünya mutfağında lezzet turu
Shangri-La Bosphorus Anneler Günü’ne özel İstanbul’un en popüler restoranlarının şeflerini “Shang Brunch”da bir araya getiriyor.
Olimpiyatta lezzet şöleni
2024 Paris Olimpiyatları’nda sporculara ünlü Fransız baget ekmekleri, seçkin peynirler, sebzeler ve ödüllü aşçıların hazırladığı yemeklerden oluşan çok zengin bir menü sunulacak.
Biber dolmasının lezzetini ikiye katlıyor, dolmalar patlamıyor! İşte aşçıların püf noktası
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan biber dolması, pratik bir şekilde hazırlanabilen ve nefis bir tat sunan bir seçenektir. Bu tarifimizde, evde kolayca yapabileceğiniz adımları ve önemli püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Biber dolması yapımında, kıyma, pirinç ve özel baharatların uyumuyla ortaya çıkan eşsiz bir lezzet sizi bekliyor.
Kafe ve restoranda fiyatlar ‘fahiş’ çıktı
Türkiye genelinde yapılan ‘kafe ve restoran fiyatları algı araştırması’na göre; kafe ve restoran fiyatlarını oldukça yüksek bulanların oranı %88,3 çıktı.
Aşçılar dağılmaması için püf noktasını verdi! İçli köfte böyle pişmeliymiş
İçli köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi oluyor. Hem yapımı hem de tadıyla dikkat çeken içli köfte, birçoğumuz için evde yapılması zor gibi görünse de aslında oldukça keyifli bir deneyim sunuyor. İşte içli köfte yaparken bilmeniz gerekenler ve lezzetin sırrı...
İstifa edip bu işe girdi, topraksız yetiştiriyor! 'Yüzde 500 kâr edebiliyoruz'
Özel sektördeki işinden istifa ederek topraksız tarım yapmaya başlayan Ziraat Yüksek Mühendisi Mesut Can, bu işin oldukça kazançlı olduğunu söylüyor. İşin ve pazarın iyi bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Can, "20 bin marulu çöpe atanların da olduğunu da biliyorum" diyerek topraksız tarımdan yüzde 500 nasıl kar ettiğini anlattı.
Gerilim yaratan konular masada
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’ın üç günlük Türkiye ziyareti başladı. Steinmeier’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde Gazze, AB’ye üyelik süreci, Eurofighter alımı, Almanya’da terör örgütlerinin etkinliği gibi konular ele alınacak.
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
90+3 Ege'de Futbol | Para şartları değiştirir, duyguları asla
Trendyol 1. Lig’de küme düşmesi kesinleşen Altay’ı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Siyah beyazlılar, üzerindeki ölü toprağını atmalı. Şehri yönetenler, atananlar, bu kentten para kazanan sanayiciler, iş adamları Altay için seferberlik ilan etmeli’’ dedi.
İlk kiraz hasat edildi! Manisa'da üretici umutlu
Kuzey yarımkürenin ilk kirazının yetiştiği Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirterek, fiyatların 100-150 TL bandının altına düşmemesini beklediklerini ifade ettiler.
İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali için geri sayım
Bursa'nın İznik ilçesinde 3 gün boyunca sürecek, Dünya’da büyük ilgi ile takip edilen, Marmara Bölgesi'nin en büyük gölünde gerçekleşen İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali 19-21 Nisan’da...
Bu krepin içinde un yok! Mercimekli glütensiz krep tarifi
Günümüzde sağlıklı beslenme trendleri giderek yaygınlaşmakta ve insanlar daha bilinçli tercihler yapmaya özen göstermektedir. Özellikle glüten içeren gıdalardan uzak durmak isteyenler için alternatif tarifler oldukça önemlidir. İşte size, içinde un bulunmayan ve mercimek ile hazırlanan sağlıklı ve besleyici bir krep tarifi.
Meğer pilavı yanlış pişiriyormuşuz! Bunu yaptığınız için lapa oluyor
Pilav pek çok ana yemeğin yanında vazgeçilmez bir lezzet olarak öne çıkıyor. Ancak çoğu zaman ya çok lapa ya da sert olan pilavın sırrı ortaya çıktı! Yıllardır yanlış yapılan pilav bakın asıl nasıl yapılıyormuş?
Çikolatacılarda bayram yoğunluğu: Az alın ama kaliteli alın
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala çarşıdaki yoğunluk da devam ediyor. Bayram için vatandaşların en çok tercih ettiği çikolata yüksek fiyatıyla cep yakarken, piyasada ucuza satılan ürünler ise içerdiği margarin yağı, glikoz nedeniyle ileride sağlık sorunlarına sebep olabiliyor.
Adana’ya 4,5 milyar TL katkı sağlayacak karnaval
Adana'da bu yıl 2 milyonun üzerinde yerli ve yabancı katılımcının beklendiği 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın bölgeye 4,5 milyar TL katkısı olacağı bildirildi. Tüm Restoran ve Turizmciler Derneği Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, Adana’nın yanı sıra çevre illerdeki otellerde de doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını ve kentte günde 200 ton et tüketileceğini öngören restoranların hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.
Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.