Otomobil Ege Rallisi Başlıyor!

Ege Rallisi Başlıyor!

02.04.2012 - 14:32 | Son Güncellenme:

Ege Otomobil Sporları Kulübü EOSK tarafından 2012 sezonunun ilk rallisi 7-8 Nisan tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen bir organizasyonla gerçekleşiyor.

Ege Rallisi Başlıyor

Büyük bir heyecana sahne olması beklenen Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı 6 Nisan Cuma günü saat 20:00’da yapılacak Hoşgeldin Kokteyli ile başlayacak. 7 Nisan Cumartesi günü 14:30’da Forum Bornova’dan start alacak ekipler Bademler, Efemçukuru ve Çatalca etaplarını geçecek ve Pazar gününü beklemek için İnciraltı’ndaki servis alanına dönecekler.

Pazar sabah 09:00 itibari ile etaplara yönelecek olan yarışçıları zorlu iki loop ve sekiz etap bekleyecek. Yarış sonunda 138,17 Km’si özel etap olmak üzere ekipler toplamda 408,71 Km yol alacaklar. Ege Rallisi’nin kendine has asfalt etaplarında yarışacak ekiplerden yarışı tamamlayanlar saat 17:14’de finiş podyumunda olacaklar.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Ege Rallisi’nde Ulusal Ralli Şampiyonası’nın yanı sıra Historic Ralli Şampiyonası ve Mahalli Ralli Şampiyonası da koşulacak.

4 Nisan Çarşamba akşamı 18:00’da kayıtların ilan edileceği yarışa yoğun bir ilgi olması bekleniyor.

Yarış direktörü Ömer Yüce yarıştan önce şunları söyledi: “ 2012 sezonunun açılışına yakışan bir yarış hazırladık. Ben ve ekibim uzun ve yorucu bir hazırlık süreci geçirdik ve tüm hazırlıkları tamamladık. Sportif olarak güzel bir yarış olacaktır yarışımız. Asfalt karakterli etaplarımız sporculara olduğu kadar, izleyenlere de keyifli anlar yaşatacaktır. Tüm İzmir’lileri etaplara davet ediyoruz.”

Haberin Devamı


Ege Otomobil Sporları Kulübü EOSK tarafından organize edilecek olan 2012 Ege Rallisi Forum Bornova desteği ile gerçekleşmektedir.