Oyun Aklından Bir Sayı Tut Oyunu Nasıl Oynanır?

Aklından Bir Sayı Tut Oyunu Nasıl Oynanır?

10.05.2021 - 15:38 | Son Güncellenme:

Aklından bir sayı tut oyunları günümüzde küçük ya da büyük hemen hemen her yaştan insan tarafından sıklıkla oynanmakta olan bir oyundur. Aklından bir sayı tut oyunu nasıl oynanır? İşte, tüm detaylar.

Aklından Bir Sayı Tut Oyunu Nasıl Oynanır

Aklından bir sayı tut oyunu son zamanlarda evde kalan kişilerin oyalanmak ve aynı zamanda hafız güçlendirmek amacı ile beraber olarak oynamayı tercih ettiği bir oyundur.

Haberin Devamı

Aklından Bir Sayı Tut Oyunu Nasıl Oynanır?

Belli bir mekan ya da alana ihtiyaç olmadan istenilen hemen hemen her yerde oynan bir oyundur. Bu oyunun asıl amacı hangi işlemleri yaparsan yap yine sonuç olarak oyun başında verilmiş olan sayının yarısını bulmak olur. Aklından bir sayı tut oyununda öncelikli olarak, iki kişi oyun oynamak için karşı karşıya gelir ve oyunu yönetmekte olan kişi bazı matematiksel sorular sormaktadır. Ardından da sonuç tahmin edilir. Bu oyunun oynanışı son derece basit olur. Aynı zamanda oyun çocuklar ile de oynanabilir. Oyun sırasında tuttuğun sayı kadar al ve de topla ya da 2 ile birlikte çarp gibi konuşmalar geçer.

Aklından Bir Sayı Tut Oyununda Kazanımlar 

İnsanlarda genel olarak düşünme becerisi gelişir, algılama becerisi gelişir. Buna ek olarak kişi çocuk ya da büyük olsa dahi kişilerde her zaman için kavrama becerisi gelişir ve de soyut olan yetenekler keşfedilir. 

Haberin Devamı

Aklından Bir Sayı Tut Oyunu Yaş Grubu

Basit toplama ve çıkarma gibi bazı matematik işlemleri yapacağından genelde ilkokul öğrencileri için de uygun olmaktadır. Genel olarak en düşük yaş aralığı 7 ile 10 yaş grubu olmaktadır. Ayrıca bu yaş aralığından da yukarı doğru her türlü yaş aralığındaki kişiler aklından bir sayı tur oyunu da oynanmaktadır.

Aklından Bir Sayı Tut Oyununun Hilesi

Aklından bir sayı tut oyununun bilinen en iyi hilesi aşağıdaki gibidir.

Örneğin aklında bir sayı tuttun ve ardından o sayıyı 2 ile çarp 10 ekle, yarısını çıkar ve 2 ye böl. Son olarak ise ilk tuttuğun sayıyı çıkar. Sonuç olarak verilen sayının yarısı çıkmaktadır.

Yazarlar