Ramazan Berat Kandili ne zaman, hangi gün 2021? Berat Kandili hangi tarihte idrak edilecek?

Berat Kandili ne zaman, hangi gün 2021? Berat Kandili hangi tarihte idrak edilecek?

19.03.2021 - 23:15 | Son Güncellenme:

Berat Kandili ile ilgili araştırmalar başladı. Müslüman dünyası için önemli günler arasında yer alan Berat Kandili'ne adım adım yaklaşılıyor. Yılın üçüncü kandilinin tarihi merak ediliyor. Peki Berat Kandili ne zaman, hangi tarihte idrak edilecek 2021?

Berat Kandili ne zaman, hangi gün 2021 Berat Kandili hangi tarihte idrak edilecek

Regaip ve Miraç Kandili geride kaldı. Yılın 3. kandili olan Berat Kandili'nin idrak edilmesine sayılı günler kaldı. Berat Kandili, Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece idrak ediliyor. Peki Berat Kandili ne zaman 2021? İşte son gelişmeler...

Haberin Devamı

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN 2021?

Berat Kandili bu sene 27 Mart tarihinde idrak edilecek.

BERAT KANDİLİ'NDE OKUNACAK DUALAR

Beraet gecesinde kılınması tavsiye edilen Hayır Namazı vardır. 100 rekatlık bu namazı kılan kimse o sene ölürse şehitlik mertebesine nâil olur. Namaza şöyle niyet edilir;

"Ya rabbi , niyet ettim rızâ-yı şerifin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne , feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden , dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süedâ defterine kaydeyle"

Her rekatte Fatiha'dan sonra 10 İhlas-ı Şerif okunur. İki rekatte bir selam verilerek 100 rekate tamamlanır.

Namazdan sonra ; Allâhü Teâlâ'nın "Hû" ism-i şerîfinin ebced hesabına göre değeri 11'dir. Resûlullâh Efendimiz'in isimlerinden "Tâhâ"nın ebced hesabıyla değeri 14 olduğu için aşağıdaki 11 şey 14 kere okunur. Bunlar;

Haberin Devamı

1.İstiğfar:

2.Salevat-ı Şerife (Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed)

3.Fatiha-i Şerife

4.Ayet'ül-Kürsî

5.Tevbe Sûresinin son 2 ayeti besmele ile. (Lekad câeküm)

6. 14 kere Yâsîn, Yâsîn ... dedikten sonra 1 Yâsîn-i Şerîf.(Yâsîn-i Şerîf'te 7 zahiri, 7 batini "Mübîn" vardır. Böylece o da 14 olur.)

7.İhlas-ı Şerif

8.Felak Sûresi

9.Nâs Sûresi

10. "Sübhânallâhi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyi'l- azîm." duası 14 kere.

11.Salevat-ı Şerife 14 kere okunur ve dua edilir.(Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed). Salat-ı Münciye okumak daha efdaldir.

Yazarlar