Dini Bilgiler Zammı Sure Nedir? Sırası İle Zammı Sureler Nelerdir?

Zammı Sure Nedir? Sırası İle Zammı Sureler Nelerdir?

04.03.2021 - 06:27 | Son Güncellenme:

İbadetin en uygun şekilde yapılması için birçok kriterin yerine gelmesi gerekmektedir. Bunlarda biri de namaz esnasında Müslümanların okumuş olduğu dualar olmaktadır. Bu dualar genellikle zammı süreler olarak bilinmektedir. Bu nedenle pek çok bireyin aklına zamlı süreler hakkında sorular gelmektedir. Bu soruların başında Zammı sure nedir? Sırası ile zammı sureler nelerdir? Gibi soruları bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Zammı Sure Nedir Sırası İle Zammı Sureler Nelerdir


Zammı süreler nama esnasın okunması gereken ve oldukça namaz için önemli olan süreler olmaktadır. Bu süreler tam olarak on tane olmaktadır.

Zammı Sure Nedir?

Namaz ibadetinin yerine getirilmesi için gerekli duaların bilinmesi gerekir. Bunun için birçok düre ve dua bulunmaktadır. Fakat genellikle namaz esnasın da en çok tercih edilen dualar genellikle kısa olmaktadır. Çünkü namazın selameti ve daha uygun şekilde öğrenilmesi için bu duaların okunmasında bir sakınca yoktur. Fakat yeterli süre için yeterli duayı okuyabilmek için okunuşlarına iyi öğrenilmesi gerekir.

Kuran da bulunana küçük bir harfin bile yanlış okunması farklı manalar yol açabilmektedir Bu nedenle bireylerin sık sık Arapça okunuşlarını tekrar etmeleri ve namaz ırasında yavaş okumaları gerekir. Son yıllarda pek çok kişi tarafından zammı süre ezberlenmiştir. Fakat bu süreler ezberlenmeden ve okunmadan önce bir sırası olduğu da unutulmamalıdır. Aksi taktirde yanlış namaz kılınır ve yapılan ibadet riske girer.

Sırası İle Zammı Sureler Nelerdir?

Zammı süreler temelde on adet sure olmaktadır. Ve anmaz ibadetinin yerine getirilmesi için oldukça önemli olmaktadır. Bu duaları merak edenler için sırası ile şu şekilde olmaktadır.

Haberin Devamı

● Fil Suresi
● Kureyş Suresi
● Maun Suresi
● Kevser Suresi
● Kafirun Suresi
● Nasr Suresi
● Tebbet Suresi
● Nas Suresi
● Felak Suresi
● Nas Suresi