Ramazan İFTAR DUASI OKUNUŞU | İftar duası Arapça ve Türkçe okunuşu ve diyanet meali! İftar duası nasıl yapılır? İşte anlamı...

İFTAR DUASI OKUNUŞU | İftar duası Arapça ve Türkçe okunuşu ve diyanet meali! İftar duası nasıl yapılır? İşte anlamı...

16.03.2024 - 18:25 | Son Güncellenme:

İftar duası nasıl yapılır sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ramazan ayı içerisinde bir ay süreyle oruç tutacak olan müslümanlar akşam ezanının okunması ile birlikte oruçlarını açacak. Gün boyunca yemeden-içmeden ruhen ve bedenen günahlardan uzak bir şekilde oruç tutan müslümanlar akşam ezanının okunmasının ardından iftar duası edecek. Peki İftar duası nasıl yapılır? İşte İftar duası Arapça ve Türkçe okunuşu ve anlamı...

İFTAR DUASI OKUNUŞU | İftar duası Arapça ve Türkçe okunuşu ve diyanet meali İftar duası nasıl yapılır İşte anlamı...

İftar duası nedir nasıl edilir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ramazan ayı içerisinde yerine getirilecek olan Oruç ibadeti nedeniyle gece kalkılacak olan sahurların ardından gün boyu oruç tutulacak. Hem yemeden içmeden kesilen müslümanlar kötü söz, gıybet vs. gibi günahlardan da kaçınacak. Oruçlar akşam ezanının okunması ile birlikte açılacak. Peki İftarda nasıl dua edilir. İşte İftar duası Arapça ve Türkçe okunuşu...

Haberin Devamı

Öneri:
Ayetel Kürsi

İFTAR DUASI

"Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

İFTAR DUASI ANLAMI

"Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"

YEMEKTEN SONRA OKUNACAK DUA

Okunuşu: Elhamdülillahillezî et amenâ ve sekenâ ve cealenâ minel müslimin

Anlamı: Açlığımızı ve susuzluğumuzu gideren ve bizi Müslüman kılan Allah'a hamdolsun.

YEMEK DUASI

Okunuşu: Elhamdü lillâhillezî et’amenâ ve sekânâ ve cealenâ müslimîn Elhamdü lillâhi hamden kesîran mübâreken fîhi, ğayra mekfiyyin, ve lâ müveddein ve lâ müsteğnen anhü Rabbenâ.

Haberin Devamı

El-Hamdü lillâhillezî et‘amenî hâzat-taâme ve razakanîhi min ğayri havlin velâ kuvvetin

Anlamı: "Bize yedirip içiren ve bizi Müslümanlardan kılan Allâh'a hamdolsun”(Tirmizî, Daavât 5 5; Ebû Dâvud, Et'ime 5 2 ; İbnu Mâce, Et'ime 16 )

“Ey Rabbimiz! Sana tertemiz duygularla, eksilmeyip artan, huzurundan geri çevrilmeyip kabul edilen sayısız hamd ile hamd ederiz. ” (Buhârî, Et`ime 54.;Ebû Dâvûd, Et`ime 52 (3849); İbni Mâce, Et`ime 16)

“Bu yiyeceği bana yediren ve tarafımdan hiçbir güç ve kuvvet olmadan bunu bana rızık kılan Allâh'a hamdolsun” derse geçmiş günahları affolunur" dedi.”(Ebû Dâvud, Libâs 1; Tirmizî, Da'avât 55; İbnu Mâce, Et'ime 16)