Sureler Bakara Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir?

Bakara Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir?

Fatiha Suresinden sonra gelen Bakara Suresi, 286 ayet ve 6144 kelimeden oluşur. Kuran'ı Kerim'deki en uzun ayet olan Bakara Suresi'nin 255. ayeti ise Ayetel Kürsi olarak bilinir. Bakara kelimesinin sözlük anlamı sığırdır. Surenin 71. ayetinde, hiç boyunduruk yememiş rengi sarı ve parlak olan bir sığırdan bahsedildiği için sureye bu isim verilmiştir. Bakara suresi okumanın faziletleri (faydaları) ve sırları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bakara Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir

 Bakara Suresi Hicretin ilk iki yılında, yani 622 ve 623 yılında nazil olmuştur. 281. ayet ise veda hutbesi sırasında indirilmiştir. 

Haberin Devamı

 Bakara Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) ve Sırları Nelerdir?

 Buhari ve Tırmizi'nin naklettiği hadislerde Bakara Suresinin ne kadar faziletli ve faydalı olduğu, bizzat Hz. Muhammed tarafından bildirilmiştir. Bakara Suresinin okunduğu evlerden şeytan kaçar ve o ev bereketlenir.

 Hz. Musa ve İsrailoğullarının kıssasını okuyan müminlerin imanı tazelenir. Bakara Suresinde Allah'tan başka ilah edinen kavimlerin başına gelen felaketler detaylı bir şekilde anlatılır. Bu ayetleri okuyan Müslümanlar, şirk günahından uzak durur ve yalnızca Allah'a ibadet ederler.